Ο συμπατριώτης μας Ευθύμιος Θεοτοκάτος θα είναι υποψήφιος με τους Δημοκρατικούς για το Δημ. Συμβούλιο του Γιόνκερς της Νέας Υόρκης.
Ο Θεοτοκάτος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Γιόνκερς NY
 Ομογένεια
06/11/2013 | 11:38

Ο συμπατριώτης μας Ευθύμιος Θεοτοκάτος θα είναι υποψήφιος με το Δημοκρατικό Κόμμα για το Δημοτικό Συμβούλιο στην 4η Περιφέρεια του Γιόνκερς της Νέας Υόρκης. Γνωρίζει πολύ καλά τη δυναμική της προσωπικής επικοινωνίας γι’ αυτό και το Σάββατο πρωί- πρωί και προτού καλά-καλά ξυπνήσουν οι ψηφοφόροι του περιόδευε στις γειτονιές και στα καταστήματα υπεραγορών τροφίμων, τους χαιρετούσε και ζητούσε την υποστήριξή τους με την ψήφο τους.
Ο πατέρας του, Σπύρος, κατάγεται από την Κεφαλονία και η μητέρα του από το Μεσολόγγι. Με την αδελφή του, Σταματία, έχουν παράλληλους δρόμους επαγγελματικής σταδιοδρομίας. Εχοντας σπουδάσει επικοινωνίες, η Σταματία εργάσθηκε σε δημόσιες σχέσεις και ο Ευθύμιος πήγε στο διαφημιστικό τομέα, αλλά η έφεσή του να ασχοληθεί με τον δημόσιο βίο τον οδήγησε να κάνει σπουδές για το πτυχίο Μάστερ στον κλάδο των Διεθνών Σχέσεων.
Σήμερα εργάζεται για το AmeriCares, ο οποίος είναι ένας Διεθνής Οργανισμός που επικεντρώνεται επίσης σε θέματα των Ηνωμένων Πολιτειών όπως είναι το θέμα της υγείας και η άμεση επέμβαση.
Χαρακτήρισε τις εμπειρίες του από τους ανεμοστρόβιλους του Μισισιπή και τον μεγάλο και καταστροφικό τυφώνα «Σάντι» ως «άνοιγμα των ματιών» επειδή τον δίδαξαν πως «δεν πρέπει ποτέ να εκλαμβάνεις ως αυτονόητη τη σπουδαιότητα της κοινότητας». Η μητέρα του, η οποία θεωρούσε ως είδωλό της τον Τζον Κένεντι, του μετάγγισε την έφεση για την πολιτική και τη σπουδαία της μόρφωσης. Είπε ότι «από την πρώτη μέρα επιθυμία μου ήταν να κάνω το καλύτερο που μπορούσα στο σχολείο, καθώς έβλεπα τον πατέρα μου να εργάζεται σε τρία εστιατόρια, ήθελα να εργάζομαι σκληρά όποτε και όπου μου δινόταν η ευκαιρία».
Ο κ. Θεοτοκάτος είναι καρπός του δημόσιου σχολικού συστήματος του Mt. Vernon και γνωρίζει από πρώτο χέρι τον πόνο των σχολείων τα οποία έχουν ελλειμματική χρηματοδότηση, αλλά γνωρίζει επίσης και τη χαρά να αποτελεί μέρος ποικιλόμορφου πληθυσμού. Οταν μετακόμισε στο Γιόνκερς δραστηριοποιήθηκε στην κοινότητα του Προφήτη Ηλία και στο τμήμα της AHEPA, ενώ στοχεύει να δραστηριοποιηθεί ακόμα περισσότερο.
Η ελληνοαμερικανική κοινότητα ανταποκρίθηκε με ενθουσιασμό για την υποστήριξή του, ιδιαίτερα σε μία πρόσφατη εκδήλωση οικονομικής στήριξης της υποψηφιότητάς του που διοργάνωσε ο δημοφιλής δήμαρχος Μάικ Σπάνο.

theotokatos

Πηγή: Εθνικός Κηρυκας

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer