Το μόνο σίγουρο έιναι ότι η συμπατριώτισα μας γ.γ γραμματέας του Κ.Κ.Ε, ακολουθώντας αυτή την επιτυχημένη συνταγή έιναι η μακροβιότερη ηγέτης πολιτικού κόμματος στη χώρα μας και ίσως σε όλη την Ευρώπη!
Ο εκλιπών “στρατηγός” και το πενθούν ΚΚΕ
Πολιτική
02/01/2012 | 10:55
vallianatosΤου Τάσου Βαλλιανάτου*
Λίγο πριν εκπνεύσει το 2011 απλώθηκε θρήνος σε μία χώρα τόσο μακρινή αλλά  τόσο κοντινή ταυτόχρονα στην Ελλάδα..Αιτία είναι ο θάνατος του ηγέτη της Βόρειας Κόρέας Κιμ Γιονγκ Ιλ.
 Ο στρατηγός Κιμ  απεβίωσε πρόσφατα και η σορός του εκτέθηκε σε λαικό προσκήνυμα στην πρωτεύουσα της χώρας  Πιον Γιανγκ.Πλήθη συνέρευσαν για να δουν από κοντά το νεκρό ηγέτη και τα δάκρυα ξεχείλισαν…
 Μέσα σε σε όλο αυτό το κλίμα της προσωπολατρείας και του αυτοκρατορικού μεγαλείου,μοιραία γεννάται το ερώτημα, ποιά τύχη περιμένει όσους πολίτες δεν έχουν διάθεση να τον κλάψουν.Τους περιμένει η εξορία ή εκτέλεση;
Όπως έιναι γνωστό σε όλους,το καθεστώς της Β.Κορέας δε φημίζεται για την ελευθερία έκφρασης και την ευημερία του λαού του, ενώ  η δυναστεία που κυβερνά παραπέμπει περισσότερο σε γαλαζοαίματους και λιγότερο σε “κόκκινους” αγωνιστές..!
 Τι έιναι όμως αυτό που φέρνει κοντά τη χώρα μας με τη Λαική δημοκρατία της Β.Κορέας;Μία πρώτη σκέψη θα οδηγούσε στο μοντέλο της οικογενειοκρατίας..
Και όμως, μία πολιτική παράταξη θρηνεί  στη χώρα μας το θάνατο του μεγάλου ηγέτη..
  Θα ήταν καλό η τοπική ηγεσία του πενθούντος ΚΚΕ να μας πει ,αν παράλληλα με το θαυμασμό στο πρόσωπο του εκλιπόντος ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ιλ τρέφει τον ίδιο θαυμασμό και στην πολιτική του.Αν διαβλέπει σε αυτήν τη συνταγή εξόδου από την κρίση.
Επίσης ας μας αναλύσουν αν η Β.Κορέα μπορεί να αποτελέσει πυξίδα για τη χώρα μας και μοντέλο ευημερίας για το λαό μας και   αν οι δρόμοι πρεπει να κατασκευάζονται από αντιφρονούντες σε καταναγκαστικά έργα.
  Το μόνο σίγουρο έιναι ότι η συμπατριώτισα μας γ.γ γραμματέας του  Κ.Κ.Ε, ακολουθώντας αυτή την επιτυχημένη συνταγή έιναι η μακροβιότερη ηγέτης πολιτικού κόμματος στη χώρα μας και ίσως σε όλη την Ευρώπη!
 Υστερόγραφο} Δεν γνωρίζω αν το συγκεκριμένο πολιτικό μοντέλο μπορεί να φέρει την ευτυχία..Είναι βέβαιο όμως ότι μπορεί να φέρει πολιτική “σταθερότητα” για πολλές δεκαετίες,αφού δεν περιλαμβάνει τις ενοχλητικές (τελευταία και στη χώρα μας) εκλογές!
*Ο Τάσος Βαλλιανάτος είναι δικηγόρος
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer