Οι μισθώσεις σε ιδιώτες ή η απευθείας αξιοποίηση από τους Δήμους ή άλλες κρατικές οντότητες αποτελούν ενδεδειγμένες λύσεις εφόσον διασφαλίζεται η διαφάνεια
Η ΔΗΜ. ΑΡ. για τα «φιλέτα» του ΕΟΤ
Πολιτική
02/01/2012 | 08:40

Η άποψη της τοπικής οργάνωσης της ΔΗΜ.ΑΡ είναι ότι η δημόσια περιουσία θα πρέπει να αξιοποιείται με τέτοιο τρόπο ώστε να προστατεύονται τα γενικότερα συμφέροντα της κοινωνίας και το φυσικό περιβάλλον. Οι μισθώσεις σε ιδιώτες ή η απευθείας αξιοποίηση από τους Δήμους ή άλλες κρατικές οντότητες αποτελούν ενδεδειγμένες λύσεις εφόσον διασφαλίζεται η διαφάνεια, προβλέπεται η ύπαρξη ενός αυστηρού πλαίσιου παραχώρησης και ενός αποτελεσματικού μηχανισμού ελέγχου.
Αποτελεί, φυσικά, γεγονός ότι η σημερινή κατάσταση της Δημόσιας Διοίκησης δεν αποτελεί εγγύηση ότι η δημόσια περιουσία θα αξιοποιηθεί ικανοποιητικά, ενώ το momentum δεν ευνοεί τις αναγεννησιακές διαδικασίες της λεγόμενης «κοινωνίας των πολιτών» που θα μπορούσε υπό άλλες συνθήκες να αποτελέσει έναν αξιόλογο ελεγκτικό πόλο .Εν τούτοις, δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε άλλο! Χρειάζεται να αξιοποιήσουμε άμεσα τα πάντα προκειμένου να διασφαλίσουμε θέσεις εργασίας και αναπτυξιακές προοπτικές στον τόπο μας!
Η ΔΗΜ.ΑΡ προσπαθώντας να προσεγγίσει το ζήτημα χωρίς λαϊκισμούς, με ψυχραιμία κα ι ορθολογισμό οφείλει να παρατηρήσει ότι το σύνολο της Δημόσιας περιουσίας-και κατά συνέπεια και η λεγόμενη περιουσία του Ε.Ο.Τ.-πρέπει να διακριθεί σε περιουσία ΕΘΝΙΚΗΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ και ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ.Η διάκριση αυτή έχει να κάνει με το ύψος των τιμημάτων, το επενδυτικό ενδιαφέρον, την διεθνή αναγνώριση κ.λ.π. Ανάλογα με την κατάταξη των συγκεκριμένων στοιχείων της περιουσίας, πρέπει να επιλαμβάνονται του όλου θέματος( με σαφείς και ξεκαθαρισμένους τους όρους του «παιχνιδιού» ,αλλά χωρίς «γραφειοκρατική διάθεση») είτε οι κεντρικές υπηρεσίες του Υπουργείου, είτε η Περιφερειακή αυτοδιοίκηση, είτε ο αρμόδιος Δήμος.
Η αξιοποίηση π.χ. των χώρων του τέως αεροδρόμιου στο Ελληνικό είναι υπόθεση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και όχι του Δήμου Ελληνικού( του οποίου, πάντως, η άποψη πρέπει να συνεκτιμηθεί).
ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΊΑΣ ΤΟΥ Ε.Ο.Τ. ΣΕ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗ ΕΊΝΑΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ! Κατά συνέπεια, θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στους οικείους Δήμους να προχωρήσουν στην αξιοποίησή τους, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer