Χθες το απόγευμα στον χώρο του Δημαρχείου Ληξουρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Τοπικής Κοινότητας Ληξουρίου
Ο Αραβαντινός νέος Πρόεδρος στο Ληξούρι
Πολιτική
15/01/2013 | 17:21

Της Αριστέας Χαριτάτου

Χθες το απόγευμα στον χώρο του Δημαρχείου Ληξουρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Τοπικής Κοινότητας Ληξουρίου, υπό την προεδρία του νέου, πλέον, προέδρου, Νίκου Αραβαντινού. Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος στο καλοσώρισμα του, πρόεδρος στο τοπικό συμβούλιο σύμφωνα με τον νέο νόμο, εκλέγεται ο πρώτος σε σταυρούς. “Οπότε σύμφωνα με τον νέο νόμο από 1/1/2013 νέος πρόεδρος είμαι εγώ” ανέφερε ο κ. Αραβαντινός. Αποσπασματικά η ομιλία του επικεντρώνεται στις ακόλουθες φράσεις “είναι το μόνο θεσμικό όργανο που έχει απομείνει στο Ληξούρι αυτήν την στιγμή. Καλώς ή κακώς οι συνθήκες μας επιλέγουν. Έως σήμερα στην πολιτική πορεύτηκα με δυό αρχές. Η πρώτη είναι συνεργασία με όλους τους φορείς ανεξαιρέτως και η δεύτερη σεβασμός στις όποιες αποφάσεις παρθούν”, “έχω την διάθεση να προσφέρω, να τρέξω, να βοηθήσω. Αυτήν την στιγμή χρειάζονται δράσεις και όχι λόγια. Η κατάσταση στο Ληξούρι είναι γνωστή και δεν είναι ώρα να αποδώσουμε ευθύνες. Η Ελλάδα αλλάζει, το Ληξούρι αλλάζει και πρέπει να δράσουμε” “πρέπει η κοινωνία του Ληξουριού να μετατραπεί σε ένα αδιάκοπο κοινωνικό εργαστήρι προβληματισμού” “πρέπει να κάνει ένα άλμα η κοινωνία μας” τόνισε χαρακτηριστικά!
Κατόπιν τα μέλη και συνεργάτες (Βιολέτα Βώρου-Δημήτρης Μαρκέτος, Κώστας Τσίκλης) του νέου προέδρου, του ευχήθηκαν καλή αρχή. Αλλά ευχές για το νέο ξεκίνημα, του απηύθυναν και οι δημοτικοί σύμβουλοι Βασίλης Ρουχωτάς, Σπύρος Παπαδάτος και Διονύσης Αραβαντινός, αλλά και ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Θεοφιλάτος.
Ο νέος πρόεδρος τους ευχαρίστησε όλους που προσήλθαν στο κάλεσμα του, τονίζοντας “είμαι καινούργιος σε αυτόν τον ρόλο και οι εμπειρίες όλων σας είναι απαραίτητες”!

Η πρώτη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου ξεκίνησε με δυό θέματα
-Αποδοχή δωρεάς οικοπέδου εντός πόλεως
-Κατάρτιση τεχνικού προγράμματος

Σχετικά με την δωρεά το οικόπεδο βρίσκεται πίσω από την Εκκλησιά του Παπά Μπασιά και προήλθε στα χέρια μας, μεσω διαθήκης του ιδιοκτήτη. Ο ιδιοκτήτης σύμφωνα με αυτήν την διαθήκη του, παραχωρεί το οικόπεδο για να φτιαχτεί μιά πλατεία η οποία θα φέρει το όνομα του. Εμείς αποδεχόμαστε αυτήν την δωρεά; Οι παρευρισκόμενοι απάντησαν θετικά, οπότε μετά την αποδοχή της δωρεάς την παραπέμπτουν στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου για περαιτέρω ενέργειες.

Ο κ. Αραβαντινός έκανε λόγο για ευρωπαϊκά προγράμματα και ότι θα μπορούσαν μέσω αυτών να κάνουν μικρές θεαματικές αλλαγές στην εικόνα του Ληξουριού. Όλοι οι σύμβουλοι έθεσαν τις προτάσεις τους, οι οποίες έκαναν λόγο για αποκατάσταση των Δημοτικών κτηρίων, όπως το Τουριστικό Περίπτερο στα Μιχαλιτσάτα το οποίο είναι σε άθλια κατάσταση, η αντικατάσταση του βιολογικού η οποία βρίσκεται και στο τελικό στάδιο, η διαμόρφωση και αποκατάσταση του Νεκροταφείου Ληξουρίου. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στα γεφύρια της πόλης μας, καθώς ο Πρόεδρος ανέφερε ότι “στην κάτω γέφυρα ένα κομμάτι έχει ανοίξει, πρέπει να γίνουν άμεσα ενέργειες για την αποκατάσταση τους. Μην ξεχνάμε ότι τα γεφύρια μας αποτελούν σημείο έλξης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες μας”.
Αναφορά έγινε και για τους πεζόδρομους της πόλης καθώς “δεν έχουμε πεζόδρομο όταν υπάρχουν αυτοκίνητα πάνω”!
Σχολιάστηκε όμως και το θέμα της προβλήτας, μιάς και είναι γνωστόν ότι δεν μπορούν να προσεγγίσουν κρουαζιερόπλοια! Συγκεκριμμένα ο κ. Ρουχωτάς τόνισε ότι “δεν είναι λειτουργικό το λιμάνι Ληξουρίου, έτσι όπως έχει κατασκευαστεί για να υποδεχτεί κρουαζιερόπλοια”. Ο κ. Ρουχωτάς πρότεινε να γίνουν τρείς μελέτες.
– Μελέτη βόρειου περιφερειακού,
– Μελέτη δρόμου επί οδού Στρ. Λούζη η οποία να περνάει από Γιαννικάκη και να συνδέεται με περιφερειακό δρόμο, και
– Αναγνωριστική μελέτη παρεμβολής κρουαζιεροπλοιων.
Επίσης ο κ. Ρουχωτάς έθεσε τους προβληματισμούς του, όσον αφορά την αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων, καθώς “τον δεκέμβρη του 2011 είχε έρθει στον Δήμο μιά απόφαση σύμφωνα με την οποία έπρεπε να έχει τελειώσει το στάδιο της μελέτης έως τις 10 Φεβρουαρίου 2012 και ένα εξάμηνο μετά (Ιούνιο 2012) να έχει ξεκινήσει το έργο. Σύμφωνα με αυτήν την απόφαση τώρα ποιά το έργο έχει χαθεί, καθώς είμαστε στον Γενάρη του 2013”!!!

Ένα γεμάτο τρίωρο έπεφταν στο τραπέζι ιδέες και προτάσεις για τι μπορεί να γίνει στο Ληξούρι. Εμείς ευχόμαστε στο νέο προεδρείο καλή αρχή, καλή δύναμη, να διατηρήσει την αισιοδοξία και την αποφασιστικότητά του και να κάνει έργα!Γιατί το Ληξούρι τα χρειάζεται!

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer