Η απουσία τη φετινή χρονιά των Φίλων Τουριστών από την Ιταλία τον Απρίλιο ήταν αποτέλεσμα της δυσαρμονίας των ανωτέρω παραγόντων.
Ο Απρίλης του Τουρισμού
Τουρισμός
05/06/2014 | 13:11

Κάθε επισκέπτης στο Νησί μας, από όποια Χώρα και αν προέρχεται, αποτελεί ξεχωριστή τιμή και χαρά για όλους τους κατοίκους, αλλά ιδιαιτέρως για τα Μέλη της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Κεφαλονιάς.
Σκοπός διαρκής της Επιτροπής είναι η διεύρυνση χρονικά της Τουριστικής Περιόδου και κατά φυσική συνέπεια ο απόλυτος ευθυγραμμισμός της τοπικής αγοράς με τις καταναλωτικές ανάγκες των Τουριστών και βεβαίως η ολοκληρωμένη λειτουργία όλων των υποδομών και εγκαταστάσεων, που υποστηρίζουν το τουριστικό προϊόν.
Όταν διαταράσσεται η λεπτή αυτή ισορροπία «ζήτησης και προσφοράς» , από όποια πλευρά και αν προέρχεται αυτό, τότε το τελικό αποτέλεσμα θίγει το τουριστικό profile του Νησιού μας.
Η απουσία τη φετινή χρονιά των Φίλων Τουριστών από την Ιταλία τον Απρίλιο ήταν αποτέλεσμα της δυσαρμονίας των ανωτέρω παραγόντων.
Βεβαίως και εθίγη ο κόσμος της Αγοράς από το αρνητικό πρόσημο στις αφίξεις τον Απρίλιο, αυτό όμως όχι μόνο δεν θα πρέπει να απογοητεύει, αλλά αντιθέτως , κατά την άποψή μας, απαιτεί τον έγκαιρο εντοπισμό των αιτιών, έτσι ώστε αποκαθιστούμενες, να μην επιτραπεί η επανάληψη αυτού του δυσάρεστου γεγονότος.
Με τη βεβαιότητα ότι ο «Τουρισμός μας αφορά όλους», υποδεχόμαστε τους Τουρίστες μας με σεβασμό, ευγένεια και εξυπηρέτηση και μέσα από διαρκείς θεσμικές συνεργασίες, κάνουμε εγκαίρως όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε και ο Απρίλιος την επόμενη χρονιά να προστεθεί στο «θετικό πρόσημο» των αφίξεων, που θα είναι το χαρακτηριστικό και αυτής της τουριστικής χρονιάς.
Τέλος, όταν στα πλαίσια της κακώς εννοούμενης κριτικής, έχουμε αφελείς εορτασμούς σε κάθε ενδεχόμενη ακύρωση άφιξης και κατ’επέκταση δυσφήμηση της Κεφαλονιάς, ότι δήθεν δεν την επιλέγει ο ταξιδιωτικός κόσμος, από ορισμένα (ευτυχώς περιορίζονται σιγά – σιγά) para-sites, τόσο θα γίνεται δυσκολότερη η προσπάθεια δημιουργίας θετικού κλίματος υποδοχής τουριστών.
Η «Ισχυρή Κεφαλονιά» όμως, που εμπιστεύθηκε και τίμησε ο «σοφός Λαός» για τη διακυβέρνηση του Νησιού και για τα επόμενα πέντε (5) χρόνια, έχει «ισχυρές» αντοχές , πρόγραμμα, Στελέχη και μία Τουριστική Επιτροπή, που τιμούν με την ενεργό συμμετοχή τους όλοι οι Θεσμικοί Εκπρόσωποι του Τουρισμού, πέρα από παλαιοκομματικές – παραταξιακές απόψεις και τακτικές, και μόνο προς όφελος όλων των κατοίκων της Κεφαλονιάς.

Ευάγγελος Κεκάτος
Α/Δήμαρχος Λειβαθούς (Πολιτισμού – Τουρισμού)

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer