Ο πατέρας του Ελληνοαμερικανού ήρωα στρατιώτη Αλεκ Σκαρλάτου μίλησε λίγες ώρες μετά την ηρωική πράξη του γιου του
«Ο Αλεκ μας έκανε όλους υπερήφανους»
 Ομογένεια
24/08/2015 | 19:46

Επιμέλεια: Μαρία Χριστοφοράτος

Ο πατέρας του Ελληνοαμερικανού ήρωα στρατιώτη Αλεκ Σκαρλάτου μίλησε στον “Εθνικό Κήρυκα” λίγες ώρες μετά την ηρωική πράξη του γιου του για την οποία μιλάει η Γαλλία, η Αμερική και όλος ο κόσμος.

«Ο Αλεκ μας έκανε όλους υπερήφανους. Ολοι οι συγγενείς και οι φίλοι και όλοι οι συμπολίτες μας είναι υπερήφανοι γι αυτόν» δήλωσε στον Εθνικό Κήρυκα ο Εμμανουήλ Σκαρλάτος.

«Το Ρόζεμπουργκ, το Ορεγκον και όλη η Αμερική είναι υπερήφανοι γιατί με τον απαράμιλλο ηρωισμό του έσωσε από το βέβαιο θάνατο πολλούς συνανθρώπους του», πρόσθεσε.

Ο Ελληνοαμερικανός Αλεκ Σκαρλάτος, της Εθνικής Φρουράς από το Ρόουζμπεργκ του Ορεγκον, μαζί με άλλους Αμερικανούς στρατιώτες αναφέρουμε και στο σχετικό ρεπορτάζ του «Ε.Κ.», απέτρεψαν το βράδυ της Παρασκευής μακελειό σε υπερταχεία Thalys που εκτελούσε το δρομολόγιο από το Άμστερνταμ στο Παρίσι. Οι Αμερικανοί στρατιώτες ακινητοποίησαν έναν βαριά οπλισμένο άνδρα ο οποίος άνοιξε πυρ, μια επίθεση κατά τα φαινόμενα τρομοκρατική, οκτώ μήνες μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις τον Ιανουάριο στο Παρίσι.

Δύο από τους στρατιώτες τραυματίστηκαν, ο ένας από σφαίρα, ο άλλος από μαχαίρι, ωστόσο η ζωή τους δεν κινδυνεύει, ενώ ο Σκαρλάτος δεν τραυματίσθηκε. Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εξήρε την “ηρωική” τους πράξη, η οποία απέτρεψε πιθανόν μια “πολύ χειρότερη τραγωδία”.

Ο Εμμανουήλ Σκαρλάτος η σύζυγος του Κάρεν από το απόγευμα της Παρασκευής που μίλησαν με τον γιο τους και έμαθαν τα νέα μέχρι και ετούτη την ώρα δέχτηκαν πολλά τηλεφωνήματα από τα τοπικά και αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Αλεκ, όπως επεσήμανε ο πατέρας του επικοινώνησε μαζί τους στις 1.30 μ.μ. τοπική ώρα του Ορεγκον και πέντε περίπου ώρες μετά την ηρωική του πράξη για την οποία μιλάει η Γαλλία και όλος ο κόσμος. Κι αυτό διότι μετά το συμβάν ήταν με την Αστυνομία και με τους δημοσιογράφους και δεν είχε περιθώρια να μιλήσει με τους γονείς του.

Ερωτηθείς εάν επικοινωνούν συχνά ο κ. Σκαρλάτος επεσήμανε ότι όταν έχει σέρβις και Wi – FI επικοινωνούν.

Κατά την διάρκεια της τελευταίας επικοινωνίας ο Αλεκ του είπε ότι ανέμεναν να συναντηθούν με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Αλεκ, όπως επεσήμανε είχε υπηρετήσει έναν χρόνο στον αμερικανικό στρατό στο Αφγανιστάν και είχε πάει διακοπές και αναμένεται να επιστρέψει στο Ορεγκον στις 9 Σεπτεμβρίου. Μάλιστα είχε προγραμματίσει να πάει και στην Ελλάδα, αλλά λόγω των γεγονότων άλλαξε ο προγραμματισμός του.

Ερωτηθείς για τα όνειρα του γιου επεσήμανε ότι είναι έφεδρος στο Army National Guard, όπου θα παραμείνει για δύο με τρία χρόνια.

«Όμως το όνειρό του είναι να γίνει αστυνομικός», επεσήμανε ο Εμμανουήλ Σκαρλάτος υπενθυμίζοντας ότι συμβούλευε και συμβουλεύει τα παιδιά του να έχουν οράματα και να ακολουθούν τα όνειρά τους.

Ο Εμμανουήλ Σκαρλάτος γεννήθηκε στην Γερμανία και είναι 65 ετών.

Είναι νυμφευμένος με την Κάρεν και έχει τρία παιδιά τον Πέτρο 24 ετών, τον Αλεκ 22 ετων και τον Σόλωνα 20 ετών. Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους διέμεναν στην Καλιφόρνια, ενώ προ έξι περίπου ετών μετακόμισαν στο Ρόζμπουργκ του Ορεγκον. Ο Εμμανουήλ είχε σπουδάσει καλές τέχνες και ανθρωπολογία, ενώ η Κάρεν ήταν νοσοκόμα.

Και οι δύο είναι συνταξιούχοι.

Ο πατέρα του και συνάμα παππούς του ήρωα, Σωκράτης Σκαρλάτος είχε γεννηθεί στην Αλεξανδρούπολη και ήταν υποδηματοποιός. Τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο πολέμησε για την ελευθερία της Ελλάδας και σε μια από τις μάχες πιάστηκε αιχμάλωτος από τους Γερμανούς και τον μετέφεραν μαζί με άλλους αιχμαλώτους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης στην πόλη Επεντόρφ της Ανατολικής Γερμανίας.

Ο Σωκράτης επειδή ήταν τεχνίτης τον έβαλαν σε ένα εργοστάσιο που παρήγαγε αρβύλες για τον Γερμανικό Στρατό. Ηταν ικανός και έξυπνος και τον έκαναν προϊστάμενος του τμήματος που έκοβε τα δέρματα. Εκεί γνώρισε την Ελσε, Γερμανίδα η οποία εργάζονταν στο ίδιο εργοστάσιο.

Παντρεύτηκαν και απέκτησαν τρία παιδιά το Νίκο, τον Εμμανουήλ και τον Γιώργο και προ έξι περίπου δεκαετιών ήρθαν στην Αμερική και εγκαταστάθηκαν στην πολιτεία της Καλιφόρνιας.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer