Η επιμονή στην υλοποίηση στυγνών φοροεισπρακτικών πολιτικών και επιβολής «ειδικών τελών» σε ό,τι έχει μείνει όρθιο, απλώς οδηγεί στην συντριβή του, αναφέρουν στην ανακοίνωση τους.
Οργισμένη αντίδραση της Ένωσης Ξενοδόχων στην επιβολή “τέλους διανυκτέρευσης” στα ξενοδοχεία
Τουρισμός
12/04/2016 | 10:25

Σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη συγκυρία για την έκβαση της φετινής τουριστικής χρονιάς, υπό τη σκιά των γνωστών διεθνών προβλημάτων, επανέρχονται πληροφορίες σχετικά με σχεδιαζόμενη επιβολή τέλους διανυκτέρευσης στα ελληνικά ξενοδοχεία.

Οι Έλληνες ξενοδόχοι τα τελευταία έτη συμπίεσαν τις τιμές καθώς και το κέρδος τους με σκοπό να παραμείνουν ανταγωνιστικοί . Οι συνεχείς όμως αυξήσεις τόσο των ασφαλιστικών εισφορών, των λειτουργικών εξόδων, όσο και η αύξηση της φορολογίας έχουν καταστίσει τη βιωσιμότητα των μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων αδύνατη. Η νέα φημολογούμενη επιβολή του τέλους διανυκτέρευσης θα αποτελέσει την “χαριστική βολή” για τον Έλληνα ξενοδόχο.

Η κυβέρνηση οφείλει να εστιάσει και να εντείνει τους ελέγχους της στις εκατοντάδες βίλες και σπίτια ιδιωτών, τα οποία γίνονται πηγή αφορολόγητου πλούτου για τους εκμεταλλευτές τους καθώς τα νοικιάζουν με οικονομικούς όρους τουριστικού καταλύματος χωρίς να διαθέτουν ούτε την απαιτούμενη αδειοδότηση αλλά το σημαντικότερο χωρίς να καταβάλουν ασφαλιστικές εισφορές και φόρους. Τονίζουμε ότι ο έλεγχος και η φορολόγηση αυτών των καταλυμάτων θα επέφερε στα ταμεία του κράτους εισροή 270 εκατομμυρίων ευρώ. Ποσό μεγαλύτερο από αυτό που υπολογίζεται ότι θα εισπραχθεί αν τυχόν εφαρμοστεί το νέο παράλογο φορολογικό μέτρο του τέλους διανυκτέρευσης. Σε αυτή τη χώρα πρέπει όλοι να βοηθήσουμε για την οικονομική της ανόρθωση όμως κάθε φορά δεν μπορούν να καλούνται οι ίδιοι συνετοί φορολογικά πολίτες να γίνονται ο “εύκολος στόχος” και να πληρώνουν, ενώ όσοι φοροδιαφεύγουν να απολαμβάνουν την απόλυτη ασυλία.

Ας γίνει όμως επιτέλους αντιληπτό, ότι ο ελληνικός τουρισμός κινείται πια στην κόψη του ξυραφιού και πως πίσω από τη μέχρι τώρα θετική πορεία του, υπάρχει μία μακρά περίοδος θυσιών και παραχωρήσεων από την πλευρά της τουριστικής αγοράς και των επιχειρήσεων. Η επιμονή στην υλοποίηση στυγνών φοροεισπρακτικών πολιτικών και επιβολής «ειδικών τελών» σε ό,τι έχει μείνει όρθιο, απλώς οδηγεί στην συντριβή του.

timotheatos

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer