Όταν «ο κόμπος φτάνει στο χτένι» η υπομονή του κόσμου του τουρισμού εξαντλείται ξεπερνά τα όριά της και ο κόσμος ξεσηκώνεται.
Βροντερό “ΟΧΙ” στο τέλος Διανυκτέρευσης
Τουρισμός
08/04/2016 | 18:15

Όταν «ο κόμπος φτάνει στο χτένι» η υπομονή του κόσμου του τουρισμού εξαντλείται ξεπερνά τα όριά της και ο κόσμος ξεσηκώνεται.
Αυτό συμβαίνει και με τις αδικαιολόγητες φήμες που τις τελευταίες ημέρες κάνουν το γύρω της Ελλάδας για   επιβολή τέλους διανυκτέρευσης .
Η έντονη ανησυχία και του τουριστικού κόσμου της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης έρχεται να επιβεβαιώσει και την διαμαρτυρία του κ. Ανδρεάδη Προέδρου του ΣΕΤΕ με επιστολή του προς τους άρχοντες της Ανάπτυξης, του Τουρισμού και της Οικονομίας της Ελλάδας.
Πιο αναλυτικά ο κ. Ανδρεάδης αναφέρει ότι η ελληνική Κυβέρνηση φαίνεται να έχει προτείνει στους δανειστές μέτρα έμμεσης φορολόγησης ώστε να κλείσει η αξιολόγηση. Εκφράζει για το λόγο αυτό την έντονη διαφωνία του, τόσο σχετικά με την φημολογούμενη επιβολή τέλους διανυκτέρευσης στα καταλύματα της χώρας, όσο και γενικότερα, με την επιβολή οιασδήποτε νέας επιβάρυνσης στο τουριστικό προϊόν.
Το συγκεκριμένο «τέλος» τόνισε, κινείται στη σφαίρα του παράλογου και αν προστεθεί στο σύνολο των φοροεισπρακτικών μέτρων που έχουν επιβληθεί το τελευταίο διάστημα στον τομέα του τουρισμού θα σημαίνει αυτόματα την καταστροφή του.
Με γνώμονα ότι η τουριστική περίοδος του 2016 έχει ήδη ξεκινήσει κάτω από ασφυκτικές πιέσεις για το σύνολο των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων και επειδή, ήδη, σύσσωμος ο τουριστικός κόσμος – αλλά και οι τουριστικοί οργανισμοί, συνεργάτες του, στη διεθνή τουριστική αγορά – βρίσκονται σε μεγάλη αναστάτωση και σε σύγχυση σχετικά με τις ως άνω πληροφορίες,  παρακαλούμε να τις διαψεύσετε.
Ενώ παράλληλα, τόνισε ότι ο τομέας του τουρισμού συνεχίζει να πλήττεται και από άλλα μέτρα. Ενδεικτικά ανέφερε την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης καυσίμου και του τέλους ταξινόμησης ΙΧ. Οι συγκεκριμένες αυξήσεις θα δημιουργήσουν ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια, επιβαρύνσεις και στρεβλώσεις στις προσφερόμενες υπηρεσίες του κλάδου της ενοικίασης αυτοκινήτων αλλά και στις μεταφορές, γενικότερα.
Κλείνοντας επεσήμανε τη δυσάρεστη θέση στην οποία βρίσκεται ο τουριστικός κλάδος να πρέπει να επαναλαμβάνει συνεχώς ότι η λογική της επιβολής φόρων είναι η πιο στείρα πολιτική που μπορεί να ακολουθήσει η Κυβέρνηση. Και ότι ο μοναδικός τομέας της ελληνικής οικονομίας που έχει υποστηρίξει τη χώρα όλα τα χρόνια της κρίσης, δεν θα είναι σε θέση να συνεχίσει πλέον να προσφέρει. Αυτή η πολιτική οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε αδιέξοδο και σε ολέθριες συνέπειες σε όλο το εθνικό οικοδόμημα του ΑΕΠ, της Απασχόλησης, της περιφερειακής ανάπτυξης, στο οποίο ο Τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα.
Και δεν έφταναν όλα τα παραπάνω ήρθε παράλληλα η απελευθέρωση της αστικής μίσθωσης των κατοικιών, η οποία έχει προκαλέσει τους νόμιμους επιχειρηματίες του κλάδου, με αποτέλεσμα να θέλουν και αυτοί όπως όλοι οι άλλοι, να κερδίζουν εισπράττοντας χρήματα, ενισχύοντας την φοροδιαφυγή, την εισφοροδιαφυγή, τη μαύρη εργασία και πολλά άλλα…
Σχετικά με το επίμαχο θέμα, από θετικές κυβερνητικές πηγές η κυβέρνηση μέχρι το τέλος του μήνα Απριλίου προγραμματίζει να ισχύσουν οι ανάλογες νομοθετικές ρυθμίσεις και εφαρμοστικές διατάξεις που να βάζουν ένα τέλος στην ελεύθερη ερμηνεία του νόμου της 1ης Νοεμβρίου του 2015 που καταργεί την παρ. 1 του άρθρου 2 του ν. 4276/2014 (Α΄155) και η παρ. 7 του άρθρου 2 του ν. 2160/1 /1993 (Α΄118) .
Κλείνοντας θα ήθελα να υπενθυμίσω και να επισημάνω ότι ο κλάδος μας χρόνια τώρα ενισχύει τον κρατικό προϋπολογισμό και θα είναι άδικο οι αγώνες τόσων χρόνων να χαθούν, εξαιτίας αθέμιτου ανταγωνισμού από τη λειτουργία διαφόρων εταιρειών εις βάρος των νόμιμων επιχειρηματιών του κλάδου.
Επίκαιρο όσο ποτέ «Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ»

Σίσσυ Αντωνάτου
Πρόεδρος Ομοσπονδίας Καταλυμάτων Κεφαλονιάς και Ιθάκης

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer