Επιμέλεια: Βασίλης Λορεντζάτος
Κουνέλι με πατάτες στο φούρνο
Υλικά (για 4-6 άτομα):1 κουνέλιΜισό κιλό περίπου πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρά κομμάτια1 κρεμμύδιΑρκετό σκόρδοΛίγο μαϊντανόςΑλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι, λίγη μαργαρίνη2-3 λεμόνια, λίγο μέλι χυμός από ένα πορτοκάλι
(για τη μαρινάδα):ΕλαιόλαδοΜουστάρδαΔενδρολίβανοΣκορδοΚρεμμύδιΘυμάριΛίγο κρασί (προαιρετικά)
Εκτέλεση: Παίρνουμε το κουνέλι και το κόβουμε σε μερίδες. Το βάζουμε μαζί με τα υλικά της μαρινάδας σ ένα μπολ, τα ανακατεύουμε και το αφήνουμε να σταθεί στο ψυγείο για ένα βράδυ τουλάχιστον.Σε ένα λαδωμένο ταψί, τοποθετούμε το κουνέλι και βάζουμε τα παραπάνω μπαχαρικά ή όποια άλλα μπαχαρικά θέλουμε. Κόβουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα βάζουμε γύρω από το κουνέλι. Το λάδι από τη μαρινάδα το στραγγίζουμε και προσθέτουμε ακόμη λίγο λάδι, λεμόνι, το χυμό πορτοκαλιού και το μέλι και ανακατεύουμε. Τη σάλτσα αυτή τη βάζουμε από πάνω από το κουνέλι. Στο τέλος προσθέτουμε (αν θέλουμε) λίγη μαργαρίνη. Ψήνουμε στους 180ο C.
Η μαρινάδα πριν μπει στο φούρνο
Το φαγητό είναι έτοιμο
Καλη σας όρεξη