Η εκλογική διακήρυξη της ΑΝ.Α.Σ.Α όπως παρουσιάστηκε στην εκδήλωση της Δευτέρας του Πασχα στο Αργοστόλι.
Οι στόχοι και οι προτεραιότητες της ΑΝΑΣΑ
Πολιτική
22/04/2014 | 17:18

Συμπολίτισσες και συμπολίτες της Ιονίου Περιφέρειας

Οι Περιφερειακές Εκλογές του Μαΐου, διεξάγονται μέσα σε συνθήκες όπου, μετά την υπερτριετή εφαρμογή του Καλλικράτη και των μνημονίων , η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει οδηγηθεί ένα βήμα πριν την οικονομική και θεσμική της διάλυση.

Η μείωση ,από την κυβέρνηση, των πόρων προς την Αυτοδιοίκηση κατά 60 %, έχει ως συνέπεια την συρρίκνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, τη μετακύληση του κόστους λειτουργίας της στους πολίτες, καθώς και τη δραματική επιδείνωση των υφιστάμενων εργασιακών σχέσεων. Η μείωση προσωπικού, με την μέθοδο της διαθεσιμότητας, δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την λειτουργία και την αποτελεσματικότητα του έργου της.

Μια σειρά υπηρεσιών της Αυτοδιοίκησης περνούν βαθμιαία στους ιδιώτες. Με την υποχρηματοδότηση και την κυβερνητική επιτροπεία (Αποκεντρωμένη Διοίκηση, Παρατηρητήριο ΟΤΑ), έχουμε την μετατροπή των ΟΤΑ σε ένα μεγάλο ‘ΤΑΙΠΕΔ’. Ξεπουλιούνται περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, οι υποδομές (λιμάνια, αεροδρόμια, ενέργεια), οι ελεύθεροι χώροι, οι υδάτινοι πόροι, οι υπηρεσίες καθαριότητας και αποκομιδής απορριμμάτων.
Για την ΑΝΑΣΑ, οι Περιφερειακές εκλογές στην Περιφέρεια Ιονίων, αποτελούν μια μεγάλη πολιτική και αυτοδιοικητική μάχη.

• Μάχη πολιτική, για την ανατροπή των εφαρμοζόμενων πολιτικών των μνημονίων και των νεοφιλελεύθερων πρακτικών της τρόικα ( Ε.Ε- Ε.Κ.Τ-Δ.Ν.Τ) και της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
• Μάχη για την ανατροπή του Καλλικράτη, για πραγματική αποκέντρωση με αυτοδιοίκηση, για τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου της αυτοδιοίκησης ως δημόσιου χώρου διαρκούς διαβούλευσης και δημοκρατίας , την λειτουργία της δίπλα στους πολίτες και τις ανάγκες τους, τη συμβολή της στην προσπάθεια για παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και της Περιφέρειάς μας.
• Μάχη για την ανατροπή της διοίκησης και των αιρετών που δεν αντέδρασαν, αντίθετα εφάρμοσαν πιστά τις κυβερνητικές επιλογές, υπάκουσαν στις μνημονιακές εντολές και, στηρίζοντας τα κόμματα της συγκυβέρνησης, υποβάθμισαν και απαξίωσαν την περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
• Μάχη για την αποκάλυψη όλων αυτών που ενώ σήμερα υποκρίνονται τους ακομμάτιστους και ανεξάρτητους, είναι οι ίδιοι που ψήφισαν τις μνημονιακές πολιτικές στην Βουλή και είναι έτοιμοι στην πράξη να εφαρμόσουν τα πιο ακραία μνημονιακά προγράμματα σε βάρος της περιφέρειας Ιονίων και των κατοίκων της.

Οι κάλπες του Μαΐου, οι αυτοδιοικητικές εκλογές και οι ευρωεκλογές, θα είναι το εναρκτήριο λάκτισμα για την έξοδο της χώρας και του λαού μας απ’ αυτή την αδιέξοδη πολιτική. Θα είναι ένα μήνυμα, σε Ελλάδα και Ευρώπη, ότι αυτές οι πολιτικές μπορούν και πρέπει να ηττηθούν και ότι παράλληλα υπάρχει άλλος δρόμος: Ο δρόμος της παραγωγικής ανασυγκρότησης για τη χώρα, και για την Περιφέρεια μας, ο δρόμος του λαού και των εργαζομένων.
Οι στόχοι και οι προτεραιότητες της ΑΝΑΣΑ
• Κάλυψη των πιο βασικών κοινωνικών αναγκών, διασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης των πολιτών της Περιφέρειας των Ιονίων, και πρωτίστως των άμεσα πληττόμενων συμπολιτών μας, των εργαζόμενων, των ανέργων, των αγροτών, των μικρομεσαίων, της νεολαίας, των ατόμων με ειδικές ανάγκες.
• Ανάδειξη ως κυρίαρχου στοιχείου του νησιωτικού χαρακτήρα της Περιφέρειας Ιονίων και, μέσα από αυτόν, πλήρη αξιοποίηση όλων των Ευρωπαϊκών Κανονισμών (μειωμένος ΦΠΑ, επιδότηση προϊόντων και πρώτων υλών)
• Κατοχύρωση της ενότητας και της συνοχής της Περιφέρειας Ιονίων, μέσα από την ανάδειξη των κοινών παραγωγικών, ιστορικών και πολιτισμικών μας χαρακτηριστικών.
• Υπεράσπιση του δημόσιου πλούτου και των δημόσιων κοινωνικών αγαθών. Προστασία του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος από την επιβουλή των «επενδυτών»
• Παραγωγική ανασυγκρότηση, ισόρροπη ανάπτυξη μεταξύ τουριστικών υπηρεσιών και πρωτογενούς τομέα της οικονομίας, μείωση των ανισοτήτων στην Περιφέρεια.
• Προσέγγιση και επίλυση του προβλήματος των θαλασσίων μεταφορών με κριτήριο την εξυπηρέτηση του πολίτη και του παραγωγού-επαγγελματία. Εφαρμογή του μεταφορικού ισοδυνάμου για την δραστική μείωση του κόστους μεταφοράς.
• Αναβάθμιση των υπηρεσιών της Περιφέρειας, αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και του ανθρώπινου δυναμικού, διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των υπαλλήλων της. Καθιέρωση διαβούλευσης με τους εργαζόμενους στην Περιφέρεια για τα προβλήματα εργασίας και λειτουργίας των υπηρεσιών.
• Διαχείριση των οικονομικών πόρων με τον πιο δίκαιο και διαφανή τρόπο, για την εξυπηρέτηση των αναγκών της κοινωνίας, με κοινωνικά κριτήρια και αναπτυξιακή προοπτική, σύγκρουση με τις πολιτικές της «αρπαχτής».
• Σχεδιασμός της αγροτικής παραγωγής, με στόχο τη διατροφική επάρκεια και την προστασία των φυσικών πόρων, την διασφάλιση σταθερών θέσεων εργασίας.
• Προστασία και ανάπτυξη των μικρομεσαίων εμπόρων και επιχειρηματιών.
• Στήριξη της εκπαίδευσης και στις τρεις βαθμίδες της. Ανάδειξη του Ιόνιου Πανεπιστήμιου και του ΤΕΙ Ιονίων σε πυλώνες της Τέχνης και της Επιστήμης στην περιοχή μας, στην Ελλάδα και στον κόσμο.
• Διατήρηση, ενίσχυση και αναβάθμιση των δημόσιων δομών υγείας.
• Ήπια και ποιοτική τουριστική ανάπτυξη, με παράλληλη αξιοποίηση της ιδιαίτερης πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Στήριξη της αρχαιολογικής σκαπάνης, ανάδειξη και αξιοποίηση του τεράστιου αρχαιολογικού μας πλούτου.
• Ανάδειξη του ναυταθλητισμού και του αθλητισμού γενικότερα και αξιοποίηση του ως ένα ακόμη συνδετικό στοιχείο της Περιφέρειας Ιονίων.
• Διασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των πολιτών της Περιφέρειας, ανεξάρτητα από φυλή, φύλο, θρήσκευμα, καταγωγή, σεξουαλική προτίμηση.

 Η υπόθεση της εξόρυξης των υδρογονανθράκων στα νερά του Ιονίου, λόγω της πολύ μεγάλης σημασίας της για το περιβάλλον και την οικονομία θα επανατοποθετηθεί με βασική φιλοσοφία την προστασία του περιβάλλοντος και των κατοίκων του Ιονίου. Ο άνθρωπος πάνω από τα κέρδη!
 Ο πρόσφατος σεισμός άνοιξε πληγές στην Κεφαλονιά . για την αποκατάσταση και την γρήγορη επούλωση των πληγών η ΑΝ.Α.Σ.Α θα δημιουργήσει ειδική δομή με αποκλειστική απασχόληση. Σε κάθε περίπτωση, κι επειδή τα τρία τέταρτα της Περιφέρειας μας βρίσκονται μέσα στα όρια της πιο σεισμογενούς περιοχής της Ελλάδας, απαιτείται ένας διαφορετικός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των συνεπειών της σεισμικότητας αυτής τόσο σε επίπεδο πρόληψης-ενημέρωσης όσο και σε επίπεδο αποκατάστασης-ανασυγκρότησης.
Ο σχεδιασμός αυτός που πρέπει να έχει και μακροπρόθεσμο χαρακτήρα μπορεί να λάβει
την μορφή της εφαρμογής στα Ιόνια νησιά ενός «αντισεισμικού ισοδυνάμου».

Στοχεύουμε και αγωνιζόμαστε για μια νέου τύπου κοινωνία. Μια κοινωνία πέρα από την κρίση, στην οποία οι άνθρωποι θα είναι πάνω από τα κέρδη. Μία κοινωνία στην οποία, η κάλυψη των αναγκών και η αξιοπρέπεια των ανθρώπων, η πραγματική δημοκρατία, η προστασία του περιβάλλοντος, η ισότητα και η αλληλεγγύη, θα είναι ο κυρίαρχος σκοπός, τα κίνητρα και το δεσμευτικό πλαίσιο της δικής μας προσπάθειας.

Θέτουμε όλες μας τις δυνάμεις στην υπηρεσία των πολιτών.

Μαζί, με τους μη προνομιούχους πολίτες των Ιονίων, για να αντισταθούμε στις καταστροφικές και βαθιά αντιλαϊκές πολιτικές.

Μαζί, για να αλλάξουμε ,να αναζωογονήσουμε τον τόπο μας

Μαζί, για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ, στην Ελλάδα, στα Ιόνια
ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer