Η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, εν ολίγοις, ανέλαβε από την περασμένη Δευτέρα το δύσκολο έργο της αποκατάστασης όλων των «πληγών» του παρελθόντος.
Οι… προσευχές μας στην Θεοπεφτάτου
Πολιτική
03/02/2015 | 15:18

artelarhsΤου Άγγελου Αρτελάρη

Η 25η Ιανουαρίου του …σωτήριου έτους 2015 ανήκει, πλέον, στο παρελθόν. Το κυβερνητικό σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που προέκυψε την επόμενη κιόλας ημέρα των εκλογών, ανέλαβε την ιερή υποχρέωση να οδηγήσει με ασφάλεια την Ελλάδα προς την ανάπτυξη και την ευημερία. Παράλληλα, οι βουλευτές κάθε περιφέρειας και δη του κυβερνώντος σχήματος, έχουν την ιερή υποχρέωση να δρομολογήσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα τις εξελίξεις που θα κάνουν καλύτερη τη ζωή των κατοίκων.

Η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, εν ολίγοις, ανέλαβε από την περασμένη Δευτέρα το δύσκολο έργο της αποκατάστασης όλων των «πληγών» του παρελθόντος καθώς και της ανάπτυξης της Κεφαλονιάς αλλά και της Ιθάκης. Οι δημότες ανανέωσαν τη θητεία της, αναγνωρίζοντας ότι ήταν «δεμένα τα χέρια» της επί (συγ)κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ. Αναμφισβήτητα, χρειάζεται ιδιαίτερη επιμονή, θέληση αλλά και δράση προκειμένου να κερδίσει το χαμένο έδαφος των τελευταίων 2,5 χρόνων. Η βουλευτής, πλέον, διαθέτει όλα τις απαραίτητες προϋποθέσεις, με στόχο να κερδίσει το «στοίχημα». Είναι, δηλαδή, μέλος της κυβερνητικής παρατάξεως, ενώ έχει συμμάχους τον περιφερειάρχη Θεόδωρο Γαλιατσάτο καθώς και τον αντι – περιφερειάρχη Παναγή Δρακουλόγκωνα. Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο είναι η μόρφωση που διαθέτουν. Συνεπώς, δικαιολογίες δεν υπάρχουν πλέον…

Οι κατευθυντήριες γραμμές μέσα στις οποίες πρέπει κινηθεί η βουλευτής του νησιού είναι τρεις και συγκεκριμένα:

Η αποκατάσταση των ζημιών από τους σεισμούς.
Η βελτίωση των τουριστικών υποδομών καθώς και,
Η αναπτυξιακή προοπτική του νησιού.

Είναι φανερό ότι για να προέλθει η ανάπτυξη σε έναν τόπο επιβάλλεται να υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Ξεκινώντας, λοιπόν, από τα αυτονόητα το ζητούμενο είναι η αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν πριν από ένα χρόνο από το σεισμό. Αναφερόμαστε στην κατασκευή και νέων έργων, που έχουν να κάνουν με το οδικό δίκτυο της Παλικής, το οδικό δίκτυο και τους κοινόχρηστους χώρους στο Ληξούρι, τα μεγάλα οδικά έργα και βέβαια, αυτά που έχουν να κάνουν με τα λιμάνια του νησιού. Επί παραδείγματι, οι πλωτές προβλήτες στα λιμάνια της Σάμης, του Πόρου και του Φισκάρδου, η κατασκευή του Πισαετού, η επέκταση της προβλήτας για τα κρουαζιερόπλοια στο Αργοστόλι, την επίσπευση των εργασιών της γέφυρας στη θέση «Χάρακα» καθώς και την προστασία από τους βράχους στο δρόμο Αργοστολίου – Ληξουρίου. Η βελτίωση των οδικών και τουριστικών υποδομών θα επιτρέψει την αύξηση του τουρισμού στην Κεφαλονιά αλλά και την Ιθάκη, ενώ θα οδηγήσει στην ανάπτυξη του νησιού.

Το ζητούμενο, εν τούτοις, για όλους μας είναι να βάλουμε στην άκρη τις όποιες (μικρο)κομματικές αντιπαλότητες, τις άσκοπες και αδελφοκτόνες διαμάχες αλλά και τις κομματικές πικρίες και να προσηλωθούμε σε ένα στόχο, στην αναβάθμιση αρχικά και την ανάπτυξη της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer