Αναλυτικά οι θέσεις ανά φορέα και κατηγορία
Οι νέες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ
Κοινωνία
27/02/2016 | 13:31

ΟΑΕΔ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΣΕΠ: 1.194 προσλήψεις μονίμων σε ΕΛΤΑ, Δικαστήρια, Υπ. Ναυτιλίας και ΓΓΔΕ
Έτοιμη είναι η προκήρυξη 1Κ/2016 που αφορά στην πρόσληψη 151 μόνιμων επιστημόνων Πληροφορικής σε υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης, σε άλλα υπουργεία και δημόσιους φορείς. Θα ακολουθήσει η προκήρυξη 2Κ/2016 του ΑΣΕΠ, που περιλαμβάνει 36 μόνιμους υπαλλήλους (διανομείς) στα ΕΛΤΑ.

ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Οι ειδικότητες που ζητά το υπουργείο είναι οι εξής: ΠΕ/ΤΕ Νοσηλευτικής, ΠΕ Φαρμακοποιών, ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών, ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων, ΔΕ Διοικητικού-Λογιστικού, ΔΕ Αδελφών Νοσοκόμων, ΔΕ Βοηθών Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων, ΔΕ Νοσοκόμων Φυλάκων Ασθενών, ΥΕ Μεταφορέων Ασθενών και ΥΕ Βοηθών Θαλάμου.

Διορισμός 10.000 εκπαιδευτικών:

Χωρίς γραπτές εξετάσεις αλλά με ειδικά κριτήρια θα πραγματοποιηθεί ο φετινός διαγωνισμός των εκπαιδευτικών που θα περιλαμβάνει 10.000 προσλήψεις στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και 1.500 στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Τα κριτήρια που θα λαμβάνονται υπόψη αφορούν την προϋπηρεσία των υποψηφίων (είτε ως αναπληρωτές είτε ως ωρομίσθιοι) τα προσόντα τους (πτυχία, μεταπτυχιακά, γλώσσες) , την ειδίκευσή τους και, τέλος κοινωνικά κριτήρια. Πιο συγκεκριμένα,, θα σταθμίζονται τα κριτήρια της προϋπηρεσίας (είτε ως αναπληρωτής είτε ως ωρομίσθιος), των προσόντων (πτυχία, μεταπτυχιακά, γλώσσες, γνώση υπολογιστών), το αν έχουν επιλεχθεί από προηγούμενο διαγωνισμό ΑΣΕΠ, της ειδίκευσης (παιδαγωγική επάρκεια) και τέλος κοινωνικά κριτήρια (οικογενειακή κατάσταση, πολυτεκνία κ.λπ). Αμέσως μόλις κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση, το αίτημα του υπουργείου Παιδείας θα πάρει ΠΥΣ προκειμένου να υποβληθεί στο ΑΣΕΠ.

Δικαστικοί υπάλληλοι:
Αίτημα για 690 θέσεις θα υποβάλει από μέρα σε μέρα το υπουργείο Δικαιοσύνης προς το ΑΣΕΠ. Ο διαγωνισμός θα περιλαμβάνει 3 ειδικότητες (ΠΕ/ΤΕ/ΔΕ Γραμματέων, ΠΕ/ΤΕ Πληροφορικής και ΥΕ Επιμελητών). Η κατανομή για τις προσλήψεις των δικαστικών υπαλλήλων για και την κάλυψη των αναγκών των Δικαστηρίων και Δικαστικών Υπηρεσιών της χώρας, ως εξής:

– 437 δικαστικοί υπάλληλοι του κλάδου ΠΕ Γραμματέων

– 45 δικαστικοί υπάλληλοι του κλάδου ΤΕ Γραμματέων

– 140 δικαστικοί υπάλληλοι του κλάδου ΔΕ Γραμματέων

– 34 δικαστικοί υπάλληλοι του κλάδου ΠΕ Πληροφορικής

– 10 δικαστικοί υπάλληλοι του κλάδου ΤΕ Πληροφορικής

– 24 δικαστικοί υπάλληλοι του κλάδου ΥΕ Επιμελητών Δικαστηρίων

Στο ΑΣΕΠ θα αποσταλεί η προκήρυξη του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για 202 υπαλλήλους στην κεντρική υπηρεσία του, σε πλοηγικούς σταθμούς και σε άλλους φορείς εποπτείας του.

Έρχεται προκήρυξη για 36 μόνιμους υπαλλήλους στα ΕΛΤΑ.

Μέσω ΑΣΕΠ θα προσληφθούν 36 μόνιμοι υπάλληλοι στα Ελληνικά ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ). Η προκήρυξη βρίσκεται στα γραφεία της Ανεξάρτητης Αρχής και αναμένεται να βγει στον αέρα μέσα στις επόμενες μέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες θα προσληφθούν 36 διανομείς.

Ενενήντα μόνιμους φύλακες μουσείων και αρχαιολογικών χώρων θα προσλάβει σύντομα το υπουργείο Πολιτισμού.

Τέλος, με 25 ΤΕ χημικούς θα ενισχυθεί η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών. Οι προκηρύξεις θα εκδοθούν το επόμενο διάστημα με προκηρύξεις του ΑΣΕΠ όπου και θα γνωστοποιούν τις ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων και τις λεπτομέρειες που είναι απαραίτητες να γνωρίζουν οι υποψήφιοι.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer