Άρθρο του Παύλου Παπαδάτου στην Κυριακατικη εφημερίδα "Real news".
Οι Κούκοι και το ποντιακό ανέκδοτο!
Πολιτική
30/01/2012 | 12:27

Σήμερα θα μιλήσουμε μόνο για  το ευχάριστο σενάριο: Tο κούρεμα φθάνει το 70% και περιλαμβάνει κάπως και τα ομόλογα της ΕΚΤ. Το επιτόκιο των νέων ομολόγων είναι γύρω στο 3.5%. Τα ομόλογα των ιδιωτών μένουν εκτός κουρέματος. Μας δίνεται μία καλή περίοδο χάριτος. Απαγκιστρώνεται το ΕΣΠΑ. Δεν δίνουμε 15% προκαταβολή για τα νέα ομόλογα. Μας εκπονούν ένα επενδυτικό πρόγραμμα 10-15 δις ευρώ. Ανακοινώνεται η εκλογίκευσης της φορολογίας. Αποδεχόμενα μόνο τους λογικούς όρους του μνημονίου και τότε μιλάμε για ανάσταση της Ελλάδας.

Η δραχμή θα μείνει για πάντα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, όσο και αν κάποιοι Ελληνάρες θέλουν να σκυλέψουν πάνω στο πτώμα της ελληνικής οικονομίας. Θα έχουμε  μόνο 100 δις ευρώ ομόλογα ή το 50% του ΑΕΠ και τα υπόλοιπα θα είναι δάνεια. Το χρηματιστήριο θα ανέβει 100%, οι τράπεζες αν χρειαστεί θα μπουν στο ΤΧΣ τον Αύγουστο και η  Bain & Company θα της βοηθήσει να σταματήσουν τους αυτοσχεδιασμούς. Ίσως δούμε επιστροφή καταθέσεων και τις εξαγωγές  το 2012 να ξεπερνούν τα είκοσι πέντε δις ευρώ και υπάρχει μικρή πιθανότητα η Ελλάδα να βρεθεί σε Invest grade.

Aυτά υπό την προϋπόθεση ότι Ισπανία και Ιταλία θα «αντέξουν» και εμείς δεν θα βάζουμε τα συμφέροντα του κράτους πάνω από αυτά των συντεχνιών, όπως συνήθως γίνεται.  

Θυμάστε τις κορώνες του ΠΑΣΟΚ που έλεγε ότι μόλις γίνει κυβέρνηση θα διώξει τους κινέζους από το λιμάνι;  κ.τ.α. Ευτυχώς οι Κινέζοι έμειναν και κατέστησαν το λιμάνι του Πειραιά τον μεγαλύτερο και παραγωγικότερο σταθμός τους στην Ευρώπη.

Την περασμένη εβδομάδα απολαύσαμε το υπέροχο σόου του  κυρίου Κίμωνα Κουλούρη. Αυτή την εβδομάδα απολαύσαμε τον κύριο Χρυσοχοϊδη να δηλώνει ότι είναι πόντιος και δεν διάβασε το μνημόνιο! Παρ’όλα αυτά έχει αναλάβει την ανάπτυξη της Ελλάδας! Αυτό και αν είναι  ποντιακό ανέκδοτο. Τουλάχιστον η κυρία Κατσέλη μας συγκίνησε ιδιαιτέρως,  γιατί μας είχε αφιερώσει τρεις ολόκληρες ώρες για να διαβάσει ένα μνημόνιο δύο χιλιάδων διακοσίων σελίδων από το οποίο εξαρτιόταν η σωτηρία της χώρας! Αυτό και αν είναι κατάντημα.

Τώρα καταλάβατε ποιους στέλνουμε στην βουλή για να μας κυβερνήσουν. Μήπως θα πρέπει να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί στις μελλοντικές επιλογές μας; Απλά λέω.

Σημείωση
Μικρός στο σπίτι είχαμε ένα ρολόι κούκου. Και εκεί που κοιμόμουν ήσυχα ήσυχα πετιόταν ο κούκος και με τρόμαζε. Τώρα το ίδιο παθαίνω με τον γνωστό συνδικαλιστή κύριο Φωτόπουλο όταν παρακολουθώ το δελτίο ειδήσεων. Έτσι για να μας θυμίζει ότι ναι μεν υπάρχουν τα καλά σενάρια αλλά υπάρχουν  και οι κούκοι.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer