Οι θέσεις του Περιφερειακού συνδυασμού στη συζήτηση – ψήφιση του ΠΣΙΝ για τον Προϋπολογισμό 2014.
Οι θέσεις της «Επτανησιακής Αναγέννησης» για τον …δουλικό Προϋπολογισμό
Πολιτική
04/11/2013 | 10:12

Αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά η διοίκηση Σπύρου ότι   είναι δέσμια των μνημονιακών εντολών της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, με την έντονη επιχειρηματολογία και αντίδρασή μας, τον προυπολογισμό της ΠΙΝ για το 2004.
Έναν προϋπολογισμό πρωτοφανή στην ιστορία της αυτοδιοίκησης αφού:
1. Με εντολή της Κυβέρνησης δεν περιέχει τεχνικό πρόγραμμα, αποδεικνύοντας ότι είναι προϋπολογισμός της εγκατάλειψης των Ιονίων Νήσων από το αθηναικό κράτος!!!
2. Η Κυβέρνηση στα τρία χρόνια λειτουργίας του θεσμού έχει υπεξαιρέσει 35.000.000 € από τα Ιόνια Νησιά εισπράττοντας θεσμοθετημένους  πόρους, αποδεικνύοντας ότι είναι προϋπολογισμός  απάτης της μνημονιακής συγκυβέρνησης προς τα Ιόνια Νησιά !!!
3. Από τα 43 εκατ. του προυπολογισμού τα 18 εκατ. προέρχονται από  υπόλοιπα των πρώην Νομαρχιών, αποδεικνύοντας πως ειναι προϋπολογισμός…… του παρελθόντος !!!
4. Ο περιφερειάρχης κ. Σπύρου δικαιολογώντας τη μνημονιακή Κυβέρνηση απροκάλυπτα ανέσυρε την θλιβερή παλαιοκομματική πρακτική των κομματαρχών του “κατόπιν ενεργειών μου” ανακοινώνοντας πως η υπεξαίρεση των θεσμοθετημένων πόρων από την Κυβέρνηση αντικαθίστανται με Κυβερνητικές υποσχέσεις για έργα από το ανύπαρκτο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων !!!
5. Είναι καταφανώς ψευδεπίγραφος και πλασματικός όταν και ο φετινός προϋπολογισμός του 2013 ,όπως φάνηκε στην έκθεση εκτέλεσής του, η οποία επίσης σήμερα συζητήθηκε στο συμβούλιο, κλείνει στα 15 με 16 εκατομμύρια αν και είχε προϋπολογιστεί στα… 49,4 εκατ. !!!!
Ο κ. Σπύρου για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πράγματι ο καλλίτερος μαθητής της κ. Μέρκελ !!!!
Δεν ενδιαφέρεται για τα συμφέροντα των Επτανησίων, δεν ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη των νησιών του Ιονίου που έχει εκλεγεί να υπηρετήσει, ενδιαφέρεται απλά  να υπηρετήσει τα συμφέροντα των τραπεζιτών και δανειστών αλλά   και της μνημονιακής Κυβέρνησης  και  εκτελεί τις επιθυμίες τους !!!
Ο κ. Σπύρου και οι συν αυτώ ενεργούν εν πολλοίς και ομιλούν ως  εκπρόσωποι του ΔΝΤ και όχι των Επτανησίων !!!
Ο κ. Σπύρου ενεργεί, λες και είναι διορισμένος και ισόβιος άρχοντας, αφού φθάνει στο σημείο να δεσμεύει, εντελώς αντιδημοκρατικά ,  με τον προυπολογισμό του 2014, δράσεις 5ετίας της επόμενης περιφερειακής  αρχής που θα εκλεγεί στις εκλογές το Μάη 2014, ενώ δεν είναι καθόλου βέβαιο  ότι  θα επανεκλεγεί   ο ίδιος !!! Μάλλον το αντίθετο. Ο λαός αναζητά τους πραγματικά γνήσιους και ανεξάρτητους συνδυασμούς που θα τον εκφράσουν γνήσια και αυθεντικά χωρίς τις παρεμβάσεις και την υποδούλωση των αθηναικών κομμάτων.

Αντί η Διοίκηση Σπύρου να διεκδικήσει συμμετοχή πάγια και αυτοτελή έσοδα από τα τεράστια μηνιαία κέρδη των Επτανησιακών Αεροδρομίων, Λιμανιών, Μαρινών, ΠΡΟΠΟ, Τέλη Κυκλοφορίας, κλπ, παθητικά αποδέχονται καταλήστευση του πλούτου μας χωρίς να διεκδικούν τίποτα, χωρίς να γράφουν έγγραφα διεκδίκησης, χωρίς να μιλούν όταν βρίσκονται στην Αθήνα σε συσκέψεις, προτίμησαν να είναι ευχάριστοι στη γραφειοκρατία των αθηναικών κομμάτων και επιζήμιοι στους Επτανήσιους !

kaloudis_mesologgi

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer