Οι εκλογές για την περιφέρεια η το δήμο, δεν πρέπει να γίνουν για τη ΝΔ , το ΣΥΡΙΖΑ , το ΠΑΣΟΚ η τα άλλα κόμματα.
Οι εκλογές αφορούν εμάς και όχι τα κόμματα
Ανδρεας Κωνσταντατος
14/05/2014 | 08:45

Του Ανδρέα Κωνσταντάτου

Οι εκλογές για την περιφέρεια η το δήμο, δεν πρέπει να γίνουν για τη ΝΔ , το ΣΥΡΙΖΑ , το ΠΑΣΟΚ η τα άλλα κόμματα. Απλά γιατί, επί πολλά χρόνια μας είχαν ξεχάσει και χρειάστηκε ένας σεισμός να μας θυμηθούν , να κοιτάξουν προς τα εδώ, και να διαπιστώσουν και αυτοί , αυτό που γνωρίζουμε χρόνια εμείς : Πως είμαστε ένα εγκαταλειμμένο νησί , με τριτοκοσμικούς δρόμους, που κλείνουν από τα βράχια σε κάθε βροχή ,σε κάθε κούνημα του εγκέλαδου , με λιμάνια που έχουν κατασκευαστεί πρόχειρα, πάνω στα ερείπια του προηγούμενου σεισμού , με κρατικές υποδομές , σχολεία , μουσεία , κέντρα για ηλικιωμένους που δεν άντεξαν , και πάντα με το φόβο μιας νέας μετανάστευσης που μπορεί να ερημώσει τον τόπο μας.

Και ενώ τα νησιά του Αιγαίου έτυχαν σειράς οικονομικών και φορολογικών κινήτρων -έχουν ακόμα μειωμένο ΦΠΑ- τα Επτάνησα η τώρα τα Ιόνια Νησιά- δεν είχαν την ίδια τύχη , ίσως γιατί δεν είχαν και τους κατάλληλους εκπροσώπους . Έτσι η ανάπτυξη άργησε , ο τουρισμός αριθμητικά και ποιοτικά είναι χαμηλά και η πρωτογενής παραγωγή – που θα μπορούσε να αποτελέσει το μοχλό για να καταγραφεί η Κεφαλλονιά ως παραγωγός περιοχή, προϊόντων αρίστης ποιότητας που πιστοποιούνται έτσι άλλωστε – υστερεί ακόμα .

Γι αυτό οι εκλογές αφορούν εμάς , τα νησιά μας , την ανάπτυξη τους και όχι τα κόμματα που απλά θέλουν τη νίκη , ως λάφυρο , για τη βραδιά των εκλογών .

Είναι καιρός να ξεπεράσουμε τα κόμματα και να ξαναδούμε τα πρόσωπα .Να δούμε τους υποψήφιους . Θα μου πείτε ότι και αυτοί κόμματα εκπροσωπούν . Ναι. Και εμείς κόμματα ψηφίζουμε , αλλά μπορούμε στις τοπικές εκλογές να απεγκλωβιστούμε από την κομματική μας ταυτότητα .

Δεν θα μας λύσει το πρόβλημα ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ η άλλο κόμμα . Το πήραμε το μάθημα χρόνια τώρα. Θα το λύσουμε εμείς με τοπικούς άρχοντες που έχουν σχέδιο, όραμα και κυρίως πάθος να δουλέψουν για να βγάλουν από τη σκιά τα νησιά μας. Με εκείνους που πέρα από κόμματα έχουν την εμπειρία και μπορούν να διεκδικήσουν όσα μας ανήκουν , με εκείνους που μπορούν να δουν τις ανάγκες και να δώσουν λύσεις . Με εκείνους που θέλουν να κάνουν τα νησιά μας , ελκυστικό τουριστικό προϊόν που θα κινήσει το ενδιαφέρον εκατομμυρίων αλλοδαπών, που θα συνδυάσουν την ανάπτυξη με την ενίσχυση της τοπικής παραγωγής , την ανάδειξη της μοναδικής παράδοσης και της ιστορίας και τη συνεργασία μεταξύ των νησιών για να αλλάξει η εικόνα των Ιονίων Νήσων , της Κεφαλλονιάς , της Ιθάκης. Με εκείνους που μπορούν να ενώσουν όλους σε ένα κοινό σκοπό . Γι αυτό χρειάζεται πάθος και όχι κούφια λόγια . Η ανάπτυξη δεν έρχεται με λόγια , ούτε έτσι η ανεργία υποχωρεί.

Όλα αυτά ακούγονται λίγο ουτοπικά θα μου πείτε . Και εγώ θα σας απαντήσω πως αρκεί να πάτε με το αυτοκίνητο σας στο δρόμο Αργοστολίου -Πόρου ,που σήμερα έχει και τη μεγαλύτερη κίνηση, για να διαπιστώσετε ότι δεν έχει αλλάξει και πολύ από τον καιρό που η ΜΟΜΑ τον κατασκεύασε. Αν όλα αυτά τα θεωρούμε απραγματοποίητα και δεν προσπαθήσουμε, τότε αυτός ο δρόμος που κατασκευάστηκε επί χούντας, θα παραμείνει έτσι και για τα επόμενα πενήντα χρόνια .Και αυτό κανείς δεν το θέλει…

 

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer