Οι αρχές του νησιού αλλα και αρκετοί... υποψήφιοι βουλευτές τίμησαν με την παρουσία τους την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των Εθελοντικών ομάδων
Οι εθελοντές έκοψαν την Πίτα τους στο “Κέφαλο”
Κοινωνία
11/01/2015 | 00:27

Του Μιχάλη Ανδρεαδάκη

Οι αρχές του νησιού αλλα και αρκετοί… υποψήφιοι βουλευτές τίμησαν με την παρουσία τους την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των Εθελοντικών ομάδων και του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Δημοτικό Θέατρο “Ο Κέφαλος”.
pita_ethelontes2

Η τελετή της κοπής της πίτας έγινε από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας, Αρχιμανδρίτη π. Γεράσιμο Φωκά και τον π. Κωνσταντίνο Λιοσάτο ενώ την εκδήλωση συντόνισε η Αρχηγός του 1ου Συστήματος Προσκόπων Αργοστολίου, Ισμήνη Κρεμμύδα. Από τους τοπικούς άρχοντες απεύθυναν χαιρετισμό η Βουλευτής του Νομού και υποψήφια με το ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο Αντιπεριφερειάρχης, Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο Δήμαρχος, Αλέξανδρος Παρίσης, ο Αντιδήμαρχος Αργοστολίου, Διονύσης Λυκούδης και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μιλτιάδης Τετενές, οι οποίοι εξήραν το έργο που έχουν προσφέρει μέχρι σήμερα οι Εθελοντικές ομάδες του νησιού, ειδικά τη δύσκολη περίοδο των σεισμών.

parishs

Παρόντες ήταν άκόμη οι υποψήφιοι Βουλευτές με τη Νέα Δημοκρατία, Χαράλαμπος Λυκούδης, Σάββας Σαββαόγλου και Τζόγια Γρουζή, ο υποψήφιος με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Ξενοφώντας Ευαγγελάτος, οι Αντιδήμαρχοι, Βαγγέλης Κεκάτος, Νίκος Παπαδάτος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Νίκος Ανουσάκης, ο Πρόεδρος της Διαδημοτικής, Διονύσης Κοκκόσης, ο Πρόεδρος του ΟΚΑΠ, Μιχάλης Γάκης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου, Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο Δημοτικός Σύμβουλος, Μάκης Δημητράτος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Λειβαθούς, Ηλίας Κουρκουμέλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Γηροκομείου, Μάκης Αποστολάτος, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, Σταύρος Τραυλός και πολλά μέλη των Εθελοντικών ομάδων Δασοπροστασίας Μεταξάτων, Παλλικής, Ελειού-Πρόννων, Εικοσιμίας και Προστασίας Περιβάλλοντος Ερύσσου και Πυλάρου. Το φλουρί της βασιλόπιτας αντιστοιχούσε σε ένα βαλιτσάκι πρώτων βοηθειών ενώ όσοι επιθυμούσαν μπορούσαν ακόμη να κάνουν τη συμβολική δωρεά τους για να ενισχύσουν το έργο των Εθελοντικών ομάδων.

savaoglou_grouzh_lukoudhs

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, προβλήθηκε και ένα βίντεο με χρήσιμες συμβουλές που οφείλουμε όλοι να γνωρίζουμε και να εφαρμόζουμε σε περίπτωση σεισμού. Παράλληλα, έγινε και μια παρουσίαση από τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, τον Διευθυντή, Χαράλαμπο Τουμάση και την πολιτική μηχανικό, Ελένη Λουκέρη, για τον ρόλο των εθελοντικών ομάδων και τη σχέση Δήμου-εθελοντών.

Αξίζει: Το μήνυμα του π. Γεράσιμου Φωκά μετά την κοπή της πίτας: “Εύχομαι η νέα χρονιά να μην είναι με φωτιές, πάσας μορφής. Ξέρετε πολύ καλά τι εννοώ…”.

Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ:

pita_ethelontes1 pita_ethelontes3 pita_ethelontes4 pita_ethelontes5 pita_ethelontes6 pita_ethelontes7 pita_ethelontes8 pita_ethelontes9 pita_ethelontes10 pita_ethelontes12 pita_ethelontes13 pita_ethelontes14 pita_ethelontes15 pita_ethelontes16 pita_ethelontes17 pita_ethelontes18 pita_ethelontes19 pita_ethelontes20 pita_ethelontes21 pita_ethelontes22 pita_ethelontes24

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer