Τι αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες από τη Μονή Πετράκη.
Οι «αυλικοί» θέλουν να επιβάλουν τον ..εκλεκτό τους στη ταλαίπωρη Μητρόπολη Κεφαλληνίας
Εκκλησία
08/10/2015 | 10:15

Η Ιεραρχία θα εκλέξει την τελευταία ημέρα των εργασιών της, την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, δύο νέους Μητροπολίτες: τον νέο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας και τον νέο Μητροπολίτη Τρίκκης. Όλα δείχνουν ότι θα δοθεί σκληρή μάχη για τις δύο εκλογές, ενώ υπό άλλας συνθήκας θα ήταν απλός περίπατος !
Σύμφωνα με όσα γράφει ο γνωστός επικοινωνιολόγος και άριστος γνώστης εκκλησιαστικών θεμάτων Σωτήρης Τζούμας για την Κεφαλληνία θα δοθεί σκληρή μάχη ανάμεσα σε δύο τάσεις:
Η Πρώτη τάση, εκφράζεται με τη θέληση της τοπικής κοινωνίας η οποία θέλει Κεφαλλήνιο Ποιμενάρχη για να ξέρει να σέβεται και να ακολουθεί τα έθιμα του νησιού. Το πρόσωπο που συγκεντρώνει αυτή τη στιγμή τις προτιμήσεις των τοπικών φορέων και του λαού του νησιού είναι ο Αρχιμ. Νικόλαος Χαρτουλιάρης. nikolaos
Η δεύτερη τάση που εκφράζεται πάντα με τον ίδιο τρόπο δίνει την θέληση της ….καμαρίλας, που θέλει να επιβάλλει τον όποιο εκλεκτό της για διάφορους σκοπούς. Το πρόσωπο που έχει επιλέγει εδώ είναι ένας εξαίρετος κληρικός Θεολόγος ο Αρχιμ. Δημήτριος Αργυρός. argyros

Με την προαγωγή του — αν προαχθεί– αδειάζει η θέση και του Διευθυντή της Σχολής Βελλά για να προωθηθεί νέος φέρελπις Ακαδημαϊκός κληρικός ή λαϊκός της αυλής! Δύο σε ένα!
Το θέμα είναι πώς θα αντιδράσει η Ιεραρχία η οποία έχει τον τελευταίο λόγο!

ierarxia

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer