Τον πατέρα Νικόλαο Χαρτουλιάρη στηρίζουν ο αναπληρωτής πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και τ. υπουργός κ. Ναπολέων Μαραβέγιας, ως εκπρόσωπος και πολλών άλλων καθηγητών Πανεπιστημίου.
Μαραβέγιας σε Αρχιεπίσκοπο: Οι πνευματικοί άνθρωποι του τόπου στηρίζουν τον Νικόλαο Χαρτουλιάρη
Εκκλησία
08/10/2015 | 09:02

Τον πατέρα Νικόλαο Χαρτουλιάρη στηρίζουν ο αναπληρωτής πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και τ. υπουργός κ. Ναπολέων Μαραβέγιας, ως εκπρόσωπος και πολλών άλλων καθηγητών Πανεπιστημίου.

Σε επιστολή προς τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο αναφέρονται τα εξής:
ΠΡOΣ: Τον Μακαριώτατον Αρχιεπίσκοπον Αθηνών και πάσης Ελλάδος
κ.κ. Ιερώνυμον και
τους Σεβασμιωτάτους Αγίους Αρχιερείς τους συγκροτούντας την Ιεράν Σύνοδον της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Μακαριώτατε,
Σεβασμιώτατοι,
Η Ιεραρχία της Εκκλησίας μας καλείται κατά την προσεχή τακτική Συνεδρίαση του μηνός Oκτωβρίου, 2015 να επιλέξει τον νέο Μητροπολίτη της ιδιαίτερης μας Πατρίδας της Κεφαλληνίας.

Ως πνευματικοί άνθρωποι του τόπου, ως Πανεπιστημιακοί – Ακαδημαϊκοί Δάσκαλοι, αλλά και μέλη της Εκκλησίας του Χριστού, που παρακολουθούμε με ενδιαφέρον όσα αφορούν στην ιδιαίτερη πατρίδα μας, μετά την αιφνίδια εκδημία του Μακαριστού Κεφαλλονίτη Μητροπολίτη μας κυρού Γερασίμου, θα θέλαμε Σας να συνηγορήσουμε υπέρ της υποψηφιότητας του αγαπητού σε όλους συμπατριώτη μας, θεολόγου και ιατρού, Αρχιμανδρίτη π. Νικόλαου Χαρτουλιάρη.
O π. Νικόλαος είναι γέννημα και ανάστημα της Κεφαλονιάς, έχει συνεχείς και στενούς δεσμούς μαζί της, συμμετέχει σε όλες τις μεγάλες θρησκευτικές εκδηλώσεις της, γνωρίζει τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις μας, είναι αγαπητός στο νησί μας, καθώς και στην παροικία των Αθηνών και στους αποδήμους μας, με τους οποίους διατηρεί άριστες σχέσεις.

Διαθέτει πολύ καλές ιατρικές και θεολογικές σπουδές, (πτυχίο Θεολογίας με άριστα). Είναι εγνωσμένου ήθους και ακεραίου χαρακτήρα, ήταν ο προσωπικός γιατρός του Μακαριστού Μητροπολίτη μας κυρού Σπυρίδωνος, γνωρίζει τα χρονίζοντα προβλήματα της Μητροπόλεώς μας, τα οποία πιστεύουμε ότι μπορεί να αντιμετωπίσει. Έχει προσφέρει με την συμμετοχή του σε συλλογικούς φορείς στην ιδιαίτερη πατρίδα μας και την Εκκλησία της ,υποστηρίζεται από τις τοπικές αρχές και ήταν συνυποψήφιος με τον Μακαριστό κυρό Γεράσιμο στις προηγούμενες αρχιερατικές εκλογές για το νησί μας.

O Πατήρ Νικόλαος ,πέρα από τα πνευματικά καθήκοντά του, θείες λειτουργίες, ιερές αγρυπνίες, εξομολογήσεις και μυστήρια, τις οποίες παρακολουθούμε, τόσο στην Κεφαλλονιά, όταν ευρίσκεται, όσο και τον Ναό που υπηρετεί, στην Παναγία την Ελευθερώτρια στην Κηφισιά, επιτελεί, χωρίς τυμπανοκρουσίες, θα λέγαμε, εμείς που τον γνωρίζουμε, ένα σημαντικότατο, φιλανθρωπικό, κοινωνικό αλλά και ιατρικό έργο προς τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και που ολοένα, με την κρίση που μαστίζει την χώρα μας, αυξάνονται.
Μακαριώτατε, Σεβασμιώτατοι,

Θα ήταν ιδιαίτερη τιμή και ευλογία για εμάς, αν εισακούσετε την παράκληση μας, αλλά και ευτύχημα να αναλάβει, με τη δική Σας ψήφο, ο Κεφαλλονίτης π. Νικόλαος την πνευματική ηγεσία του νησιού μας προς ωφέλεια του τόπου μας, αλλά και της Εκκλησίας μας γενικότερα. Για όλους εμάς είναι ένας άξιος και τίμιος κληρικός μας και θα είμαστε πάντα στο πλευρό του.

Ευχόμενοι να πραγματοποιηθούν οι προσδοκίες μας, καθώς και του λαού του νησιού μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και προσευχόμαστε ο Θεός με τις πρεσβείες του Αγίου Γερασίμου να ενισχύει το πλούσιο πνευματικό έργο Σας και να Σας χαρίζει υγεία και μακροημέρευση.

Με σεβασμό και εκτίμηση
O Αναπληρωτής Πρύτανης
Του Εθνικού και Καποδιστριακού
Πανεπιστημίου Αθηνών
πρώην Υπουργός Αγροτικής
Ανάπτυξης Καθηγητής
Ναπολέων Μαραβέγιας
Εκπρόσωπος και πολλών άλλων Κεφαλλήνων Καθηγητών
Πανεπιστημίου.

Υ.Γ. 1) Βιογραφικό σημείωμα του πατρός Νικολάου και 2) Επιστολή του Μακαριστού Μητροπολίτη μας κυρού Σπυρίδωνος.

nikolaos

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer