Το θέμα έφεραν στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Κεφαλονιάς, εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου των Διλινάτων
Οδηγείται σε κλείσιμο το Δημοτικό Σχολείο Διλινάτων 
Πολιτική
19/06/2015 | 15:58

Ρεπορτάζ // Μιχάλης Ανδρεαδάκης

Σοβαρός κίνδυνος… λουκέτου ελοχεύει για το Δημοτικό Σχολείο των Διλινάτων, εξαιτίας μιας απόφασης του Προϊστάμενου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Θοδωρή Μπαγιώκη σχετικά με τον επαναπροσδιορισμό γεωγραφικών τομέων των σχολικών μονάδων. Το θέμα έφεραν στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Κεφαλονιάς, εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου των Διλινάτων, καταθέτοντας το έγγραφο της σχετικής απόφασης που έχει ληφθεί από τις 4-2-2015.

Σ’ αυτό αναφέρεται ότι “για καθαρά, εκπαιδευτικούς, παιδαγωγικούς και λόγους στήριξης της Σχολικής Μονάδας είναι αίτημα της Τοπικής Κοινότητας να δοθεί η δυνατότητα σε παιδιά όμορων κοινοτήτων να εγγραφούν στο Δημοτικό Σχολείο Διλινάτων και να διασφαλιστεί η μεταφορά τους. Την ίδια ώρα, όμως, τα παιδιά από τις περιοχές των Φαρακλάτων, των Ραζάτων και των Δαυγάτων, οδηγούνται σε υποχρεωτική εγγραφή σε σχολεία του Αργοστολίου.

Αυτό το γεγονός, έχει επιφέρει ήδη ως συνέπεια την εγγραφή μόνο ενός παιδιού στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου των Διλινάτων, τη στιγμή που αποχώρησαν έξι από την ΣΤ’ Τάξη. Γι αυτο το λόγο, οι εκπαιδευτικοί έκαναν λόγο για ξεκάθαρη υποβάθμιση του σχολείου που θα οδηγήσει μοιραία στο κλείσιμο του. Μάλιστα, επιφυλάχθηκαν να κινήσουν και νομικές διαδικασίες αν δεν αλλάξει άμεσα η συγκεκριμένη απόφαση.

Οπως γίνεται αντιληπτό, το θέμα είναι πολύ σοβαρό και γι αυτό το λόγο ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Γιώργος Κατσιβέλης πρότεινε να γίνει μια ξεχωριστή συνεδρίαση με αποκλειστικό αντικείμενο συζήτησης αυτό το ζήτημα, όπου θα προκληθούν να τοποθετηθούν ακόμα ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Θοδωρής Μπαγιώκης, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων και οι Σύλλογοι Γονέων για να ληφθεί η καλύτερη απόφαση.

Η συνάντηση αυτή ορίστηκε τελικά για την Δευτέρα 29 Ιουνίου αφού προηγήθηκε μια έντονη αντιπαράθεση του Δημήτρη Μαντζουράτου με τον Προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Δημήτρη Μαρκάτο. Ο πρώτος επιθυμούσε να τεθεί το θέμα σήμερα προς συζήτηση από τη στιγμή που η άποψη της Πρωτοβάθμιας είναι ξεκάθαρη μέσα από τη συγκεκριμένη απόφαση ενώ ο δεύτερος ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει από τη στιγμή που απουσίαζαν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι για να απαντήσουν.

paideia (5)

paideia (6) paideia (7) paideia (8) paideia (9) paideia (10) paideia (11) paideia (12) paideia (13) paideia (14) paideia (15)

paideia (4)

paideia (3)

paideia (2)

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer