Όμως σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να διαλαλήσουμε ότι πετύχαμε τον Απρίλη αύξηση κατά 130,92%, σε σχέση με τον περυσινό
Ξενοδόχοι: “Αυξητικές τάσεις στις αφίξεις charters για Μάρτιο-Απρίλιο”
Πρωτοσέλιδα
09/05/2013 | 18:20

Ως Ένωση Ξενοδόχων Κεφαλονιάς – Ιθάκης και ως πρωταγωνιστές του εγχειρήματος της «προσέλκυσης» των low cost  πτήσεων στα Νησιά μας, συμφωνούμε εν πολλοίς με στα παρακάτω σχόλια του «Kefalonia press». Όμως σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να διαλαλήσουμε ότι πετύχαμε τον Απρίλη αύξηση κατά 130,92%, σε σχέση με τον περυσινό. Έτσι θα δώσουμε λάθος εικόνα και κάποιοι μπορεί να θεωρήσουν ότι «πιάσαμε την καλή».

Η αλήθεια είναι όμως ότι:

1)    Καταγράφονται στο ενεργητικό της τουριστικής μας περιόδου αφίξεις τον Μάρτη και Απρίλη με αυξητικές τάσεις, ενώ σε άλλους τουριστικούς προορισμούς της Χώρας είτε μειώνονται, είτε έχουν ήδη εξαφανιστεί οι αφίξεις τους εν λόγω μήνες.

2)    Εδραιώνουμε τα υπάρχοντα αεροπορικά δίκτυα και ανοίγουμε κι άλλα.

3)    Έχουμε διαφοροποιήσει το target group, δηλαδή το είδος της πελατείας μας, την «φυλή» όπως εν συντομία περιγράφει το «Kefalonia press». Δηλαδή παρέχουμε πιότερες δυνατότητες στην εν δυνάμει πελατεία μας για τη δημιουργία του dynamic packaging, δηλαδή της μορφής της δημιουργίας από τον καταναλωτή και μόνο του τουριστικού του πακέτου, τάσης που συνεχώς γιγαντώνεται σε συνάρτηση με τις νέες τεχνολογίες (iphone, ipad, smartphone, κτλ.). Συμφωνούμε επίσης ότι τώρα είναι ολιγοήμερη η παραμονή και τούτο οφείλεται ότι ένα μεγάλο κομμάτι της εν λόγω πελατείας προέρχεται ακόμα κι από τη Λατινική Αμερική, την Ισπανία, η οποία πελατεία επισκέπτεται και την Ιταλία και την Κεφαλονιά, άσχετα εάν καταγράφονται ως «Ιταλοί», διότι προέρχονται από τα αεροδρόμια της Ιταλίας. Εκ των πραγμάτων λοιπόν δεν μπορεί η παραμονή αυτών των πελατών να είναι πολυήμερη, διότι στην ουσία κάνουν τουρισμό περιήγησης.

4)    Συμφωνούμε επίσης ότι αυτού του είδους η πελατεία είναι κατά τεκμήριο υψηλού πνευματικού και οικονομικού επιπέδου.

5)    Ανακοινώνουμε επίσης ότι η Ryanair ήδη δρομολόγησε από το Stanstead του Λονδίνου και Τρίτη πτήση την εβδομάδα για τον Σεπτέμβριο.

6)    Έχουμε τη δυνατότητα να αυξήσουμε για την επόμενη χρονιά τα αξιόλογα σε κάθε περίπτωση παρακάτω αποτελέσματα φτάνει να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να σταθούμε συνεπείς έναντι των υποχρεώσεών μας, είναι κάτι που μας αφορά όλους και δεν μπορούν συνεχώς «να πληρώνουν τη νύφη» σε τούτο τον τόπο όλο οι ίδιοι και οι ίδιοι.

7)    Απαραίτητη επίσης προϋπόθεση είναι ο επόμενος Απρίλης να μη μας ξαναβρεί ανέτοιμους όπως ο φετινός (παραλίες, σπήλαια, λίμνες, εστιατόρια, καταλύματα, κλπ.)

Ακολουθεί το κείμενο απο το kefalonia press

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΦΙΞΕΩΝ ΠΤΗΣΕΩΝ CHARTERS

ΜΗΝΑΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ

ΧΩΡΑ 2013 2012 ΔΙΑΦΟΡΑ  %
ΙΤΑΛΙΑ 1385 1276 109
ΟΛΛΑΝΔΙΑ 494 357 137
ΗΝ. ΒΑΣΙΛΕΙΟ 2527 275 2252
ΣΥΝΟΛΟ 4406 1908 2498

Έκρηξη των αφίξεων από το Ηνωμένο Βασίλειο χάρη στις low cost πτήσεις του  Απριλίου. Ένα εξαιρετικά ενθαρρυντικό στοιχείο για την παραδοσιακή αγορά του Ην. Βασιλείου που τα τελευταία χρόνια παρουσίαζε σημεία στασιμότητας και κόπωσης.   Τον Απρίλιο του 2013 έφθασαν στο αεροδρόμιό μας 19 πτήσεις από το Η.Β. , ο κακός καιρός στη χώρα αυτή και το Καθολικό Πάσχα συνέβαλαν επίσης πάρα πολύ στην αύξηση των αφίξεων από τα αεροδρόμια του Λονδίνου.

Πρωταγωνιστές του μήνα : η Easyjet, η Ryanair και η Ολλανδική  Transavia

Χωρίς να θέλουμε να μειώσουμε την «επιτυχία», θα πρέπει να επισημάνουμε ότι πρόκειται για αφίξεις με περιορισμένο αριθμό διανυκτερεύσεων.  Το πακέτο των 7 και 10  διανυκτερεύσεων απομακρύνεται πλέον για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.  Μια νέα φυλή τουριστών επισκέπτονται το νησί μας από την παραδοσιακή αγορά του Η.Β. , είναι η φυλή αυτών που προτιμούν να πηγαίνουν  διακοπές , μικρές αποδράσεις, όσες περισσότερες φορές μπορούν στην διάρκεια του χρόνου.   Ξεχάστε τον μύθο μας ότι πρόκειται για φτωχούς τουρίστες που δεν έχουν χρήματα να καταναλώσουν, πρόκειται για απαιτητικούς τουρίστες που θέλουν περισσότερες εμπειρίες, περισσότερες αποδράσεις στη διάρκεια της σεζόν και αυτή την ευκαιρία τους την προσφέρουν οι low cost πτήσεις.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer