Τι δήλωσε στο καταυλισμό των Ρομά ο αρχηγός των εθελοντών Χαράλαμπος Μοσχόπουλος
Μαζί με τους Γιατρούς του Κόσμου σήμερα οι Σαμαρείτες
Κοινωνία
09/05/2013 | 20:01

Του Παναγή Φωκά

Το πρόγραμμα των Γιατρών του Κόσμου ξεκίνησε σήμερα από το καταυλισμό των Ρομά στη Κρανιά. Πολύτιμος συνεργάτης για τους Γιατρούς του Κόσμου ήταν οι Εθελοντές Σαμαρείτες. Επικοινωνήσαμε με τον Αρχηγό κ. Μοσχόπουλο σχετικά με τις ενέργειες και τη βοήθεια που θα προσφέρουν.

–          Καλημέρα κ. Μοσχόπουλε

–          Καλημέρα σας και χρόνια πολλά!

–          Θα συμμετέχουν οι Εθελοντές Σαμαρείτες με τους Γιατρούς του Κόσμου και τις επόμενες ημέρες;

–          Οι Εθελοντές Σαμαρείτες συμμετέχουν στην προσπάθεια τω Γιατρών του Κόσμου, Υγεία για όλους και θα προσπαθήσουμε να συμβάλουμε τόσο με την παρουσία μας αλλά και με ότι εξοπλισμό διαθέτουμε σε αυτή την ενέργεια η οποία ως μοναδικό σκοπό έχει την προστασία της υγείας των πολιτών.

–          Ποίος σας ενημέρωσε και σας το πρότεινε;

–          Με ενημέρωσε ο Δήμαρχος κύριος Παρίσης και μας ζήτησε να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια, στην συνέχεια υπήρξε συνεργασία με τον κύριο Ευάγγελο Κεκάτο και με την Πρόνοια. Ασφαλώς αμέσως και με ιδιαίτερη χαρά συμφωνήσαμε.

–          Οι Εθελοντές Σαμαρείτες έχουν γνώση παροχής ιατρικής βοήθειας;

–          Όλοι οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού παρακολουθούν 15 μήνες εκπαίδευση, στην οποία συμπεριλαμβάνονται και 150 ώρες πρακτικής στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γ.Ν.Ν.Κ, εκτός αυτού και για να ολοκληρώσει την εκπαίδευση του εξετάζετε σε πρακτικές -θεωρητικές δεξιότητες. Όλοι Οι Εθελοντές Σαμαρείτες έχουν γνώσεις Πρώτων Βοηθειών, πυρόσβεσης, κάλυψης έκτακτων αναγκών κ.λ.π

–          Πως βλέπετε αυτές τις ενέργειες όπως αυτή π.χ των Γιατρών του Κόσμου;

–          Κάθε ενέργεια η οποία προσβλέπει στην βελτίωση του βιοτικού – υγειονομικού – κοινωνικού επιπέδου των συμπολιτών μας, θα μας βρίσκει συμπαραστάτες. Η συγκεκριμένη κίνηση δεν θα μπορούσε να πετύχει αν δεν την υποστήριζαν οι Έλληνες εφοπλιστές. Κάθε προσπάθεια πρέπει να υποστηρίζεται.

giatroi_kosmou2

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer