Ξεκινά στις 3 Αυγούστου η εβδομάδα αποδήμου και σήμερα το πρωί, στο δημοτικό θέατρο «Ο Κέφαλος», πραγματοποιήθηκε η σχετική συνέντευξη τύπου.
Ξεκινά η εβδομάδα αποδήμων, φέτος θα είναι αφιερωμένη στον Γεράσιμο Αρσένη
 Ομογένεια
01/08/2016 | 13:06

Ρεπορταζ // Γιάννα Κουλουμπή

Ξεκινά στις 3 Αυγούστου η εβδομάδα αποδήμου και σήμερα το πρωί, στο δημοτικό θέατρο «Ο Κέφαλος», πραγματοποιήθηκε η σχετική συνέντευξη τύπου, παρουσία του Αντιδημάρχου, κ. Ευάγγελου Κεκάτου, του προέδρου της Ομοσπονδίας «Οδυσσεύς», κ. Διονύση Βλάχου, της γραμματέως της Ομοσπονδίας, κας Αγγελικής Χιόνη, του υπεύθυνου Δημοσίων Σχέσεων της Ομοσπονδίας, κ. Απόστολου Αγγούρια , της προέδρου της Αδελφότητας Πειραιώς, κας Μαριολένης Νεοφύτου, της υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων της Αδελφότητας Πειραιώς, κας Χρύσας Κοκόση, καθώς και του αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας Κεφαλλονίτικων και Ιθακησιακών Σωματείων (ΟΚΙΣ), κ. Παύλου Φαρακλού.

apodimoi2016

Την έναρξη της συνέντευξης έκανε ο κ. Κεκάτος, ενημερώνοντας για το γεγονός ότι φέτος η 17η ετήσια συνάντηση αποδήμων είναι ουσιαστικά διευρυμένη, αφού γίνεται με τη συμμετοχή της ΟΚΙΣ, αλλά και με τις αδελφότητες Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά και Αθηνών.  Παράλληλα,  θα κοσμήσει με την παρουσία του την εβδομάδα αποδήμων ο καταξιωμένος επιστήμονας και καθηγητής, κ. Γιώργος Παξινός. Στη συνέχεια έδωσε το λόγο στην κα Χιόνη, η οποία εστίασε στην πολύτιμη συμβολή του κ. Κεκάτου και στη φετινή συνάντηση, ενώ λίγο αργότερα αναφέρθηκε στο πρόγραμμα και στις εκδηλώσεις που αυτό περιλαμβάνει.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας «Οδεσσεύς», κ. Βλάχος, μίλησε για τις προσπάθειες που γίνονται όλα αυτά τα χρόνια, ώστε να πραγματοποιούνται εκδηλώσεις και να έρχονται σε επαφή Κεφαλλονίτες και ιθακήσιοι από όλον τον κόσμο, ενώ ο κ. Αγγούριας δεν παρέλειψε  να εξάρει το έργο που επιτελούν τα ΜΜΕ διαχρονικά στην προβολή αυτών των εκδηλώσεων.  Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. φαρακλός, ο οποίος με νόημα σχολίασε πως δεν υπάρχει τίποτα που να μας χωρίζει, εκτός από τον Ατλαντικό.

apodimoi2016-3

Από την πλευρά της Αδελφότητας Πειραιά, η κα Νεοφύτου εξέφρασε την χαρά της για το γεγονός ότι φέτος ένας σύλλογος αποδήμων εσωτερικού που προσφέρει με τις δράσεις του κυρίως σε επίπεδο πολιτισμού και παράδοσης κλήθηκε φέτος από την ομοσπονδία «Οδεσσεύς» να συμμετάσχει στην εβδομάδα αποδήμων Κεφαλλήνων και Ιθακησίων. Συμπληρωματικά, αναφέρθηκε στις προσπάθειες του συλλόγου να δώσει τη σκυτάλη στους νέους, για να συνεχίσουν το έργο που επιτελείται χρόνια τώρα. Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι και η κα Κοκόση, η οποία πήρε το λόγο αμέσως μετά, σχολιάζοντας πως η φετινή συνεργασία αποδήμων εξωτερικού και εσωτερικού συμβαίνει πρώτη φορά και ελπίζει αυτό να είναι η αρχή για κάτι μεγαλύτερο στο μέλλον.

apodimoi2016-5

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Κεκάτος έκανε μικρή αναφορά σε σημαντικά σημεία του προγράμματος της εβδομάδας αποδήμων, η οποία ξενικά επίσημα στις 3 Αυγούστου 2016 στο Κέντρο Καλλιτεχνικής Δημιουργίας και Εκπαίδευσης «Κωνσταντίνος Παρθένης» στην Πεσσάδα, συνεχίζει στις 4 Αυγούστου στην Λακήθρα, στην Πλατεία του καθηγητού Ρόκου Αλιμπράντη, στις 5 και 6 Αυγούστου στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη στο Αργοστόλι , στις 7 Αυγούστου στα Ομαλά και ολοκληρώνεται στις 8 Αυγούστου 2016 στο Αργοστόλι με συσκέψεις για θέματα αποδήμων.

apodimoi2016-4 apodimoi2016-6 apodimoi2016-7 apodimoi2016-8 apodimoi2016-9

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer