Λίγο μετά τις 8 το απόγευμα, στο λιμάνι του Αργοστολίου κατέφθασε, το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» χωρητικότητας 1300 ατόμων.
Νύχτα αγωνίας για δεκάδες σεισμόπληκτους στη προβλήτα του λιμανιού
Κοινωνία
28/01/2014 | 23:40

Λίγο μετά τις 8 το απόγευμα, στο λιμάνι του Αργοστολίου (στο μπαστούνι) κατέφθασε, το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», χωρητικότητας 1300 ατόμων.

Το πλοίο της ΑΝΕΚ, πήρε την θέση του «SuperFast» της Blue Star Ferries που είχε καταπλεύσει την Δευτέρα, και φιλοξένησε περισσότερους από 1.000 πληγέντες από τον σεισμό.

Πλέον όλοι οι σεισμόπληκτοι μεταφέρθηκαν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» όπου θα περάσουν εκεί όσες ημέρες χρειαστεί μέχρι να αποκατασταθούν τα σπίτια τους, ενώ πολλοί άλλοι πέρασαν ένα ακόμα βράδυ είτε σε αυτοκίνητα είτε σε σπίτια φίλων που υπέστησαν λιγότερες ζημιές.
Αξίζει να τονιστεί ότι η οργάνωση Λιμενικού, Αστυνομίας, εθελοντικών ομάδων και Σαμαρειτών ήταν άψογη. Κλήθηκαν και λεωφορεία, ώστε να μην ταλαιπωρηθεί ο κόσμος μέχρι να επιβιβαστούν στο νέο πλοίο.
Το «Βενιζέλος» ωστόσο  ήρθε με μια μικρή καθυστέρηση, ενώ δεν ήταν άμεσα έτοιμο να δεχτεί κόσμο, με αποτέλεσμα να προκληθεί μικρή ένταση στην είσοδο του λιμενοβραχίονα. Τιτάνιες ήταν οι προσπάθειες του Λιμενάρχη Γιώργου Καλιτσουνάκη, όπως και των λιμενικών, οι οποίοι προσπαθούσαν να οδηγήσουν τον κόσμο στο πλοίο χωρίς να υπάρξει τραυματισμός ή άλλα πρόβλημα από το συνωστισμό και τις καιρικές συνθήκες που ήταν πολύ δύσκολες.

afiksi-venizelou-ploio9 afiksi-venizelou-ploio1 afiksi-venizelou-ploio2 afiksi-venizelou-ploio3 afiksi-venizelou-ploio4 afiksi-venizelou-ploio5 afiksi-venizelou-ploio6 afiksi-venizelou-ploio7 afiksi-venizelou-ploio8 afiksi-venizelou-ploio9

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer