Τα "Λουλούδια Του Πελάγους», του Γιώργου Μεσσάρη, διαφημίζουν με τον καλύτερο τρόπο την Κεφαλλονιά και την Ιθάκη και κατ’ επέκταση όλη την Ελλάδα
Ντοκιμαντέρ για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη σε Διεθνή Κινηματογραφικά Φεστιβάλ της Ρωσίας
Κινηματογράφος
11/09/2016 | 17:45

Οι συμμετοχές του ντοκιμαντέρ «Λουλούδια Του Πελάγους», του συνεργάτη μας Γιώργου Μεσσάρη, σε Διεθνή Κινηματογραφικά Φεστιβάλ της Ρωσίας, διαφημίζουν με τον καλύτερο τρόπο την Κεφαλλονιά και την Ιθάκη και κατ’ επέκταση όλη την Ελλάδα.

Το ντοκιμαντέρ συμμετέχει σε Διεθνή Κινηματογραφικά Φεστιβάλ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του έτους Ελληνο-Ρωσικής Φιλίας.

Ανακοίνωση του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας, την οποία υπογράφει η διευθύντριά του, Δρ Θεοδώρα Γιαννίτση, αναφέρει σχετικά:

«Είμαστε στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι, μετά τη Μόσχα, ο ελληνικός κινηματογράφος θα εκπροσωπηθεί και στην πανέμορφη πόλη Ουλιάνοβσκ,στις όχθες του ποταμού Βόλγα, στο II ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ,κατά το αφιέρωμα «ΗΜΕΡΕΣ ΞΕΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ», που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του VI Διεθνούς Φόρουμ Πολιτισμού την περίοδο 11-16 Σεπτεμβρίου 2016.

»Στο πλαίσιο των «Ημερών Ξένου Κινηματογράφου» θα προβληθούν οι ταινίες του βραβευμένου Έλληνα σκηνοθέτη Λευτέρη Ξανθόπουλου «Καλή πατρίδα, σύντροφε» (12.09.2016) και «Δραπέτης» (13.09.2016) και το ντοκιμαντέρ του διακεκριμένου Έλληνα δημοσιογράφου Γιώργου Мεσσάρη «Λουλούδια του Πελάγους» (15.09.2016)…

»…Δραττόμεθα της ευκαιρίας για να εκφράσουμε τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μας στους Έλληνες δημιουργούς Λευτέρη Ξανθόπουλο και Γιώργο Μεσσάρη για την ευγενική παραχώρηση των ταινιών τους».

ΣΥΝΟΨΗ

Το ντοκιμαντέρ, γυρισμένο στην Κεφαλλονιά, Ιθάκη, Σίδνεϊ, Μόσχα και Αγία Πετρούπολη, παρουσιάζει τις φυσικές ομορφιές των δύο νησιών του Ιονίου αλλά και την ενδιαφέρουσα ιστορία τους, όπως την αφηγούνται διάφοροι ακαδημαϊκοί.

Γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην εντυπωσιακή συμμετοχή των Κεφαλλονιτών στην επιστημονική και οικονομική ζωή της Ρωσίας.

Η ιστορία αρχίζει από τη μακρινή Αυστραλία από όπου ξεκινά ένα νεαρό ζευγάρι με τα δύο παιδιά τους για να επισκεφθούν τον τόπο της καταγωγής τους, την Κεφαλλονιά. Τους υποδέχονται στο αεροδρόμιο, γεμάτοι χαρά, ο παππούς και η γιαγιά. Στη διάρκεια του ντοκιμαντέρ τούς βλέπουμε σε διάφορα σημεία ενδιαφέροντος και σε εκδηλώσεις. Όμως, η χαρά της επίσκεψης μετατρέπεται σε θλίψη όταν φθάνει η στιγμή του αποχωρισμού…

ΠΑΙΖΟΥΝ: ΡωσσέτοςΛούζης (ο παππούς), Μιμή Παϊζάνη (η γιαγιά), Χαράλαμπος Παπαϊωάννου (ο μπαμπάς), Χρύσα Μαρκάτου (η μαμά), Ελένη Αναγνωστάκη (η κόρη), Ηλίας Κουτεντάκης (ο γιος).

Στη μουσική επένδυση ακούγονται, μεταξύ άλλων, συνθέσεις των Θέμου Μέξη και Τζωρτζ Μπόγιερ.

  • ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Ο σκηνοθέτης και παραγωγός του ντοκιμαντέρ, Γιώργος Μεσσάρης, επισκέφθηκε «Το Πάρκο Των Εθνών» στη Μόσχα, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Στις δύο άλλες φωτογραφίες, σκηνές από το ντοκιμαντέρ.
  • ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ http://omegadocumentaries.com/?lang=el

actors-1 actors-2

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer