Η τρίτη και τελική ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι.
«Ναι» στον Σταύρο Δήμα από 168 βουλευτές
Πολιτική
23/12/2014 | 13:10

Συνολικά 168 ψήφους, οκτώ περισσότερες από την πρώτη ψηφοφορία συγκέντρωσε στη δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ο Σταύρος Δήμας. «Παρών» ψήφισαν 131 βουλευτές, ενώ απούσα ήταν η βουλευτής των ΑΝΕΛ Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, η οποία με επιστολή της γνωστοποίησε ότι θα ψήφιζε παρούσα. Ωστόσο, η επιστολή αποτελεί πρόθεση ψήφου και δεν μετρά στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Τον Σταύρο Δήμα υπερψήφισαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Βασίλης Οικονόμου, Γιάννης Κουράκος, Μίκα Ιατρίδη, Γιώργος Κασαπίδης, Κώστας Γιοβανόπουλος και Παναγιώτης Μελάς, αλλάζοντας την στάση τους σε σχέση με την πρώτη ψηφοφορία, αλλά και οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής και νυν ανεξάρτητοι Στάθης Μπούκουρας και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, οι οποίοι δεν είχαν συμμετάσχει στην πρώτη ψηφοφορία.

«Ναι» στον Σταύρο Δήμα, όπως και στην πρώτη ψηφοφορία, ψήφισαν και οι επίσης ανεξάρτητοι βουλευτές Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός, Χρήστος Αηδόνης, Κατερίνα Μάρκου και Γιώργος Νταβρής.

Ο Κανονισμός προβλέπει πως αν βουλευτής δεν επιθυμεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ ορισμένου προσώπου, τότε δηλώνει «παρών».

«Παρών», όπως και στην πρώτη ψηφοφορία, ψήφισαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Βύρων Πολύδωρας, Μίμης Ανδρουλάκης, Πέτρος Τατσόπουλος, Οδυσσέας Βουδούρης, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Ραχήλ Μακρή, Θεοδώρα Τζάκρη, Θεόδωρος Παραστατίδης και Βασίλης Καπερνάρος, αλλά και η βουλευτής Νίκη Φούντα, η οποία με επιστολή της νωρίτερα προς τον Πρόεδρο της Βουλής ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τη ΔΗΜΑΡ.

Παρών ψήφισε και ο Θωμάς Ψύρρας, για τον οποίο κυκλοφόρησαν πληροφορίες για ανεξαρτητοποίησή του από τη ΔΗΜΑΡ.

Η τρίτη και τελική ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι. Στην τρίτη ψηφοφορία απαιτούνται 180 ψήφοι για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer