Η κ. Thomatos ξεκαθαρίζει ότι η πρωτοβουλία είναι ανεξάρτητη από αυτές που θα λάβουν οι οργανωμένοι σύλλογοι της ομογένειας.
Νέα Υόρκη: Κεφαλονίτισσες της διασποράς συγκεντρώνουν χρήματα για τους σεισμοπαθείς
 Ομογένεια
05/02/2014 | 10:53

Μια διαδικτυακή προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων για τους πληγέντες της Κεφαλονιάς ξεκίνησαν τέσσερις ελληνοαμερικανίδες, που κατάγονται από την περιοχή και διατηρούν στενές σχέσεις με το νησί. Στόχος τους είναι να μαζέψουν 20.000 δολάρια, τα οποία θα διατεθούν απευθείας – χωρίς μεσολάβηση τρίτου φορέα – για τις ανάγκες των σεισμοπλήκτων. Η Stacy Thomatos – Pristouris μίλησε στο newgreektv.com για τις λεπτομέρειες της πρωτοβουλίας που ανέλαβαν.

Την πρώτη – ευρέως γνωστή – ιδιωτική πρωτοβουλία ενίσχυσης των σεισμοπλήκτων της Κεφαλονιάς, μέσω ηλεκτρονικών δωρεών, ανέλαβαν τέσσερις νεαρές γυναίκες της ομογένειας, οι οποίες κατάγονται από την Κεφαλονιά. Πρόκειται για την Stacy Thomatos – Pristouris, Eliana και Tracey Stefanitsis (κόρες του γνωστού Κεφαλονίτη επιχειρηματία, Jerry Stefanitsis) και Koula Linardatos. Όπως τονίζει η κ. Pistouris στο newgreektv.com, το εγχείρημα μπήκε μπρος μέσω της ιστοσελίδας ηλεκτρονικών δωρεών gofundme.com Στόχος της ηλεκτρονικής δωρεάς – παράμετρος που προβλέπεται από τέτοιες ιστοσελίδες – είναι η συγκέντρωση του ποσού των 20.000 δολαρίων (σ.σ. περίπου 15.000 ευρώ) το οποίο και θα διατεθεί απευθείας σε σεισμοπλήκτους, οι οποίοι θα εντοπιστούν με την βοήθεια ενός υπό ίδρυση φιλανθρωπικού οργανισμού στην Κεφαλονιά.

«Ανεβάσαμε την ηλεκτρονική δωρεά στις 10:30 το πρωί. Μέχρι αυτήν την ώρα που γίνεται η συνέντευξη (σ.σ. 2:45 το μεσημέρι) έχουμε συγκεντρώσει ήδη 2300 δολάρια!», σχολίασε, εμφανώς ικανοποιημένη από το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα η κ. Thomatos – Pristouris.

«Η καταγωγή μου είναι από το Ληξούρι, όπου και έγινε η μεγαλύτερη ζημιά. Όπως ξέρετε, τους λείπουν τα πάντα εκεί! Δεν έχουν πού να κοιμηθούν! Δεν έχουν νερό! Έχω οικογένεια και πολλούς φίλους στην Κεφαλονιά και όλες αυτές τις ημέρες δέχομαι τηλεφωνήματα από εδώ για το πώς θα μπορούσαμε να τους βοηθήσουμε», εξηγεί η Stacy Thomatos – Pristouris.

Το μεγάλο ερώτημα, βέβαια, είναι ο τρόπος με τον οποίο θα φτάσουν τα χρήματα στους σεισμόπληκτους. Η ίδια η κ. Thomatos ξεκαθαρίζει ότι τα χρήματα θα πάνε απευθείας σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη, χωρίς ενδιάμεση διαχείριση δημοσίου ή δημοτικού οργανισμού. Μάλιστα, αναφέρει ότι θα μεταβεί η ίδια για να ελέγξει την παράδοση του ποσού, τονίζοντας ότι έχει αναθέσει σε μια υπό ίδρυση μη κερδοσκοπική οργάνωση να της παραδώσει μια λίστα με τα άτομα που πρέπει να λάβουν την βοήθεια, πάντα βάσει προτεραιότητας λόγω των υφισταμένων συνεπειών του σεισμού.

«Τα χρήματα θα τα φέρω προσωπικά η ίδια. Πριν γίνει αυτό, έχω ζητήσει έναν αναλυτικό απολογισμό για το πού πρέπει να πάει το ποσό. Δολάριο προς δολάριο. Δεν έχει τελειώσει ακόμη η διαδικασία, θα έχουμε νεότερα στο μέλλον».

Η κ. Thomatos ξεκαθαρίζει ότι η πρωτοβουλία είναι ανεξάρτητη από αυτές που ενδεχομένως να λάβουν το προσεχές χρονικό διάστημα οι οργανωμένοι σύλλογοι της Κεφαληνιακής ομογένειας, ενώ στέλνει το δικό της μήνυμα στους συμπατριώτες της.

«Προσευχόμαστε για εσάς και ευχόμαστε ο θεός να σας βοηθήσει. Οι Κεφαλονίτες είναι δυνατοί και τίποτε δεν μπορεί να τους καθηλώσει. Ζούμε στην Αμερική αλλά η Κεφαλονιά είναι η πατρίδα μας», καταλήγει η Stacy Thomatos.

dromos-seismoi (4)

Πηγή: newgreektv.com

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer