Μυστήριο επικρατεί πλέον γύρω από την ύπαρξη τέταρτου θαλάμου στον Τύμβο της Αμφίπολης.
Μυστήριο: Έφτασαν στο τέλος του τάφου της Αμφίπολης
Πολιτισμός
28/10/2014 | 19:11

Μυστήριο επικρατεί πλέον γύρω από την ύπαρξη τέταρτου θαλάμου στον Τύμβο της Αμφίπολης. Παρόλο που η γεωλογική έρευνα έκανε λόγο για ύπαρξη θυρώματος 0,96 μέτρων στον τοίχο του τρίτου ταφικού θαλάμου τελικά όπως αναφέρει η σημερινή ενημέρωση το πορτάκι δεν υπάρχει.

Οπως σημειώνεται στο ενημερωτικό σημείωμα του υπουργείου η λαθεμένη εντύπωση για την ύπαρξη ενός μικρού θυρώματος πλάτους 0,96 στο βάθος του τρίτου θαλάμου και συγκεκριμένα στον τέταρτο διαφραγματικό τοίχο -το οποίο με την αναλογία 1:2 θα είχε ύψος 1,92 μέτρα- δημιουργήθηκε λόγω του ότι από το συγκεκριμένο σημείο έχει αφαιρεθεί μαρμάρινος ορθοστάτης.

«Η υπόθεση εργασίας που είχε λεχθεί, βάσει γεωλογικής και σπηλαιολογικής έρευνας, ότι υπάρχει πιθανόν θύρωμα εντός του τρίτου θαλάμου-τέταρτου χώρου- 0,96 πλάτους, δεν επιβεβαιώνεται από την ανασκαφική εργασία. Η λαθεμένη εντύπωση, όπως σημείωνεται στο ενημερωτικό σημείωμα του υπουργείου Πολιτισμού δόθηκε καθώς στο σημείο αυτό έχει αφαιρεθεί μαρμάρινος ορθοστάτης. Επομένως, δεν υπάρχει θύρωμα στον τρίτο θάλαμο-τέταρτο χώρο».

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει άλλος χώρος μετά τον τρίτο θάλαμο ο τύμβος τελειώνει εκεί.

 

Πηγή: parapolitika.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer