Προς νέα παράταση οδεύουν οι προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, καθώς παρουσιάζονται σοβαρά εμπόδια στη συμπλήρωση και την υποβολή μέσω διαδικτύου
“Μπλάκ άουτ” στο TAXIS
Οικονομία
16/07/2013 | 11:14

Προς νέα παράταση οδεύουν οι προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, καθώς παρουσιάζονται σοβαρά εμπόδια στη συμπλήρωση και την υποβολή μέσω διαδικτύου. Το Taxisnet έχει ανοίξει τις πύλες του από τις 24 Μαΐου, ωστόσο μέχρι στιγμής το 70% των φορολογουμένων δεν έχει υποβάλει δήλωση, ενώ ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι, παρά τον σχετικά μικρό όγκο των δηλώσεων, το σύστημα έχει υπερφορτωθεί. Μιλώντας με αριθμούς, μέχρι τώρα δήλωση έχουν υποβάλει ηλεκτρονικά 1,8 εκατ. υπόχρεοι σε σύνολο 6 εκατομμυρίων, ενώ προσωρινά στο σύστημα έχουν αποθηκευτεί περί τις 350.000 δηλώσεις.

Με τις προθεσμίες υποβολής να λήγουν από την ερχόμενη Δευτέρα 22 Ιουλίου, οι φοροτεχνικοί – λογιστές έχουν ήδη ζητήσει παράταση της υποβολής μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου κι αυτό γιατί περιδιαβαίνοντας τις σελίδες των φορολογικών site, αλλά και τα social media μπορείς να δει κάποιος το χάλι που επικρατεί στην αποστολή των φορολογικών δηλώσεων .

Βεβαιώσεις αποδοχών δεν έχουν έλθει, κύρια από επικουρικά ταμεία, και σε αρκετές περιπτώσεις είναι λανθασμένες.

Οι περίφημοι τόκοι δεν έχουν ανέβει στο taxis και οι τράπεζες αρνούνται να δώσουν βεβαιώσεις στους φορολογούμενους.

Βεβαιώσεις για τα τοκοχρεολύσια των δανείων δεν έχουν έλθει ακόμη και μια σειρά άλλα προβλήματα που παρουσιάζονται καθημερινά από αυτή την πλευρά.

Για να μην μιλήσουμε για τα προβλήματα του taxis. Πέρα από τα γνωστά, καθυστέρηση στην αποστολή, κλείσιμο για λόγους συντήρησης, αναμονή αρκετών λεπτών να ανέβει η δήλωση και μετά να σε πετάει έξω.

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ στις 22 Ιουλίου 2013 κλείνει η εφαρμογή για τα ΑΦΜ 1-2.

Μήπως, λέω μήπως θα πρέπει να ξανασκεφτεί το υπουργείο την κατάργηση της τμηματικής κατάθεσης των δηλώσεων και την παράταση μέχρι 30 Σεπτεμβρίου της υποβολής τους;

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer