Υπάρχει έντονη ανησυχία στα στελέχη της Οικονομικής Υπηρεσίας, που βλέπουν ότι το κεντρικό κράτος δεν μπορεί να ανταποκριθεί.
Με το σταγονόμετρο η εξόφληση των Ληξιπρόθεσμων οφειλών από το Ταμείο Παρακαταθηκών
Πολιτική
10/07/2013 | 09:29

Με ρυθμούς ….ελληνικού δημοσίου διεκπεραιώνεται η διαδικασία αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ΟΤΑ προς τρίτους, από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, η Οικονομική υπηρεσία του Δήμου Κεφαλλονιάς στέλνει διαρκώς αναλυτικές λίστες με όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να πληρωθούν οι προμηθευτές των πρώην Δήμων, όμως στο Ταμείο Παρακαταθηκών που εξυπηρετεί όλους τους Δήμους της χώρας, μόλις δύο υπάλληλοι χειρίζονται τις υποθέσεις. Πώς είναι δυνατόν με αυτήν την κατάσταση να απορροφηθούν τα 6.5 εκατομμύρια που έχουν εγκριθεί για την αποπληρωμή χρεών των πρώην Δήμων της Κεφαλλονιάς;
Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει έντονη ανησυχία στα ανώτερα στελέχη της Οικονομικής Υπηρεσίας, που βλέπουν ότι το κεντρικό κράτος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον όγκο εργασίας. Από την άλλη υπάρχουν πληροφορίες ότι η καθυστέρηση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων έχει την …σκοπιμότητά της και σχετίζεται με τη ρευστότητά του. Ας μην ξεχνάμε ότι η δόση από την Τρόικα δεν έχει προχωρήσει ακόμη για εκταμίευση.
Πάντως σε σύσκεψη που έγινε με τη Γενική Γραμματέα του Δήμου, τα στελέχη της Οικονομικής, πήραν την οδηγία να συνεχίσουν με ταχύτατους ρυθμούς την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, εν ανάγκη αφήνοντας λίγο στην άκρη άλλες εργασίες. “Δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει” φαίνεται να είπε η Γ. Γραμματέας, και τόνισε να ετοιμαστούν όλα τα δικαιολογητικά για όλα τα ικανά προς πληρωμή ληξιπρόθεσμα άμεσα, γιατί κανείς δεν μας αποκλείει ότι αύριο δεν θα αλλάξει κάτι.

Σημείωση: Να της ευχηθούμε και Χρόνια Πολλά για την ονομαστική της εορτή και περαστικά για το μικρό της γιο που μάθαμε ότι νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Αργοστολίου.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer