Νιώθουν ανυπεράσπιστοι μπροστά στις διαδοχικές ληστείες – κλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Παλικής.
Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι του Ληξουρίου από τις διαδοχικές ληστείες
Κοινωνία
10/07/2013 | 00:32

Κύριοι,

Εμείς, οι κάτοικοι αυτής της μικρής πόλης του Ληξουρίου έχουμε αρχίσει να νιώθουμε πλέον την εγκατάλειψη και την απομόνωση στον τόπο μας. Πρώτα ήρθε η αποψίλωση της πόλης μας από κάθε δημόσια Υπηρεσία, στην συνέχεια η οικονομική κρίση έκλεισε μεγάλο αριθμό καταστημάτων, άνοιξε όμως τον δρόμο για την  δημιουργία γραφείου αγοράς  χρυσού, και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τα κρούσματα κλοπών, διαρρήξεων και άλλων παραβατικών συμπεριφορών έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία τουλάχιστον δύο χρόνια στο Ληξούρι και στην ευρύτερη περιοχή.

Μαγαζιά, κατοικίες ακόμα και ξενοδοχεία μπαίνουν στο στόχαστρο των ‘γνωστών-αγνώστων’, οι οποίοι αναζητούν μετρητά, χρυσαφικά και οτιδήποτε πολύτιμο μπορεί να πωληθεί και να τους αποφέρει χρήματα. Οι δράστες έχουν χτυπήσει ακόμα και σπίτια ξένων που ήρθαν να μείνουν σ’ ένα ήσυχο και ασφαλές μέρος με φυσικό επακόλουθο να επηρεάζεται αρνητικά η εικόνα του νησιού προς μελλοντικούς τουρίστες και επενδυτές.

Όπως καταλαβαίνετε, η ζημιά είναι τεράστια τόσο από οικονομικής άποψης, αφού η περιοχή στηρίζεται στον τουρισμό, όσο και από άποψης ψυχολογίας των πολιτών, οι οποίοι ζουν πλέον καθημερινά με το φόβο. ‘Ανησυχούμε για μας και τα παιδιά μας’ – ‘νιώθουμε απροστάτευτοι’ – ‘τόσο μικρός ο τόπος και τόσες οι ζημιές και ακόμα να πιαστούν;’ -‘πού πάνε τα πράγματά μας;’- ‘σήμερα κλέβουν, αύριο τί θα κάνουν;’ – ‘πώς έφτασε ο τόπος μας σε αυτό το σημείο και γιατί;’ είναι κάποια από τα αισθήματα και εύλογα ερωτήματα που εκφράζουν οι φοβισμένοι και αγανακτισμένοι πολίτες.

Κατά την γνώμη μας οι διωκτικές αρχές με λειψό προσωπικό και μέσα απλώς καταγράφουν τα φαινόμενα χωρίς όμως να παρεμβαίνουν ουσιαστικά. Φράσεις όπως: ‘είναι βράδυ τώρα, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι’ – ‘τα πράγματά σου ξέχνα τα δεν θα τα πάρεις πίσω’ – ‘σε λίγο καιρό δεν θα έχουμε να κάνουμε με κλοπές αλλά με ληστείες’ – ‘είχαν καιρό να χτυπήσουν και μας έκανε εντύπωση’ είναι φράσεις που μας γεμίζουν με ανασφάλεια και θυμό για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται η κατάσταση, χωρίς αποτελεσματικότητα και καμία ευαισθησία.

Πρόκειται λοιπόν καθαρά για υποβιβασμό της νοημοσύνης του κόσμου, που  οδηγεί σε περαιτέρω υποβιβασμό του βιοτικού μας επιπέδου, και σε καμία περίπτωση δεν θα μείνουμε άπραγοι να βλέπουμε τις περιουσίες μας για τις οποίες κοπιάζουμε και ιδρώνουμε καθημερινά, να καταπατώνται και να λεηλατώνται απλά και μόνο επειδή η  ελληνική  αστυνομία αδυνατεί να κάνει σωστά την δουλειά της. Γιατί αν την έκανε να είστε βέβαιοι πως κανένα εγκληματικό και θρασύτατο στοιχείο δεν θα έφτανε στο σημείο να σκεφτεί να κάνει πάρτυ μέσα στις ιδιοκτησίες μας, στα σπίτια μας και μάλιστα κατ’επανάληψη!

Το μόνο βέβαιο είναι ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Ο κόσμος δεν μπορεί να ζεί άλλο μέσα στον φόβο και οικονομικά δεν αντέχει να επισκευάσει καμία άλλη ζημιά που προκαλούν οι δράστες στο πέρασμά τους. Ζητάμε από τις αρμόδιες Αρχές να δουν διεξοδικά το πρόβλημα αστυνόμευσης, επιλύοντάς το με βάση τις πραγματικές ανάγκες της περιοχής, ώστε να προστατευτούν οι οικογένειες, οι περιουσίες και κατ’ επέκταση το μέλλον των πολιτών. Γιατί αν δεν αλλάξει δραστικά η κατάσταση, αναρωτιόμαστε ΟΛΟΙ – θύματα και μη – ποιός ο λόγος να υπάρχει ένα αστυνομικό τμήμα το οποίο υπολειτουργεί;

Μετά τιμής,

Τα θύματα

Θύματα κλοπής στο Ληξούρι     Ημερομηνία κλοπής
ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΦΩΤΗ      Ιούνιος 2013
ΤΑΤΙΑΝΑ ΠΑΡΙΣΗ       Μάιος 2013
ΜΑΡΙΑ ΓΕΡΑΣΙΜΑΤΟΥ     Μάιος 2013
ΚΩΣΤΑΣ ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΣ     Μάιος 2013
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΔΙΟΝΥΣΑΤΟΣ      Μάρτιος 2013
ΠΑΝΑΓΗΣ ΕΡΤΣΟΣ        Φεβρουάριος 2013
CELIA THOMATOS            Δεκέμβριος 2012
ΑΛΕΞΙΑ ΠΥΛΑΡΙΝΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΤΟΥ      Οκτώβριος 2012
ΝΤΟΡΗ ΜΑΡΚΕΤΟΥ      Σεπτέμβριος 2012
ΣΠΥΡΟΣ ΣΑΒΡΑΜΗΣ           Σεπτέμβριος 2012
ΙΩΣΗΦ ΜΑΡΟΥΛΗΣ     Ιούλιος 2012 και Φεβρουάριος 2013
ΜΑΡΙΑ Κ. ΓΑΛΑΤΗ          Μάιος 2012
ΟΛΓΑ ΛΕΓΑΤΟΥ     Απρίλιος 2012
ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΣ                Μάρτιος 2012
WAYNE JOHNSTON                Φεβρουάριος 2012 και Μάρτιος 2013
ΘΑΝΑΣΗΣ ΦΑΝΟΣ                Νοέμβριος 2011
ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ      Νοέμβριος 2011
ΑΜΑΛΙΑ ΔΑΜΟΥΛΙΑΝΟΥ      Οκτώβριος 2011 και Δεκέμβριος 2012
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΜΟΥΛΙΑΝΑΤΩΝ ΚΑΙ ΡΙΦΙΟΥ     Σεπτέμβριος 2011
ΝΙΚΟΛΑΣ ΖΑΦΕΙΡΑΤΟΣ      Μάιος 2011

Με την νομική υπσστήριξη της Μαρίας Μοντεσάντου Λασκαράτου

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer