Δικαιώθηκε ο αγώνας που έκανε το τελευταίο χρονικό διάστημα το ΤΕΕ Κεφαλληνίας/Ιθάκης, η ΕΛΜΕ-ΚΙ, η Ένωση Γονέων και τα μαθητικά συμβούλια για το νέο σχολικό συγκρότημα
Τροποποιείται η μελέτη για το Σχολικό Συγκρότημα στο Φαραώ
Κοινωνία
10/03/2015 | 16:28

Του Μιχάλη Ανδρεαδάκη

Δικαιώθηκε ο αγώνας που έκανε το τελευταίο χρονικό διάστημα το ΤΕΕ Κεφαλληνίας/Ιθάκης, η ΕΛΜΕ-ΚΙ, η Ένωση Γονέων και τα μαθητικά συμβούλια για το νέο σχολικό συγκρότημα που κατασκευάζεται στην περιοχή Φαραώ στο Αργοστόλι.

Το πρωί της Τρίτης πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη, Παναγή Δρακουλόγκωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. (πρώην Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων) παρουσία του Προέδρου του ΤΕΕ, Σταύρου Τραυλού και άλλων πολιτικών μηχανικών.

Το τοπικό Τεχνικό Επιμελητήριο έθεσε τις ανησυχίες που είχε εκφράσει για τη μελέτη του έργου από τη στιγμή που διαπίστωσε ότι δεν ολοκληρώνεται σύμφωνα με τις προδιαγραφές των σεισμών της Κεφαλονιάς.

Οι παρατηρήσεις αυτές έγιναν δεκτές από τα στελέχη των Κτιριακών Υποδομών και τον εκπρόσωπο του αναδόχου του έργου, αφού εκφράζονταν κίνδυνοι για την ασφάλεια των μαθητών και αποφασίστηκε να γίνουν όλες οι τροποποιήσεις στη μελέτη, δίχως μάλιστα να καθυστερήσει η παράδοση του έργου.

Μάλιστα, το τοπικό ΤΕΕ εξέδωσε και ανακοίνωση για το θέμα:

Σήμερα τελικά πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη που είχε ζητήσει το τοπικό ΤΕΕ για να εξεταστούν κρίσιμα τεχνικά θέματα στα υπό κατασκευή σχολικά συγκροτήματα των νέων λυκείων στο Αργοστόλι (Φαραώ).

Στη σύσκεψη υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη  συμμετείχαν οι επιβλέποντες μηχανικοί της εταιρείας  ΚΤΗΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ ( πρώην ΟΣΚ ) που έχει την μελέτη και την επίβλεψη του έργου, η διευθύντρια των τεχνικών υπηρεσιών της αντιπερειφέρειας συνάδελφος κα Τζανετάτου, ο μηχανικός εκπρόσωπος της κατασκευαστικής εταιρείας που εκτελεί  την εργολαβία καθώς και αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Κεφαλονιάς & Ιθάκης.

Ύστερα από μία άκρως σοβαρή και επιστημονική ανταλλαγή απόψεων τόσο οι συνάδελφοι των Κτηριακών Υποδομών όσο και ο εκπρόσωπος του εργολάβου  συμφώνησαν με την άποψη του ΤΕΕ και δεσμεύτηκαν να προβούν άμεσα στις απαραίτητες διορθώσεις ( λαμπάδες – σενάζ)  στο κτήριο που έχει ήδη κατασκευαστεί η τοιχοποιία .

Επίσης στα υπόλοιπα κτήρια συμφωνήθηκε να εφαρμοστεί ο  προτεινόμενος  – από το τοπικό ΤΕΕ-  τρόπος κατασκευής των τοίχων.

Μετά την σημερινή εξέλιξη θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημοσίως την ΕΛΜΕΚΙ, τους συλλόγους καθηγητών, την ένωση και τους τους συλλόγους γονέων & κηδεμόνων, τα μαθητικά συμβούλια , τους φορείς, τους δημοσιογράφους  και τους απλούς πολίτες  που στήριξαν και στηρίζουν το ΤΕΕ στην προσπάθεια για ασφαλή σχολεία.

Επίσης οφείλουμε ένα ευχαριστώ στον περιφερειάρχη συνάδελφο Θόδωρο Γαλιατσάτο και στον αντιπεριφερειάρχη Παναγή Δρακουλόγκωνα που απέδειξαν  ότι σέβονται και συμβουλεύονται  τους επιστημονικούς φορείς ενώ ξέρουν  να συνεργάζονται μαζί τους με στόχο το καλό της κοινωνίας – πάνω και πέρα από κάθε μικρό κομματικό συμφέρον.

Το  ΤΕΕ  Κεφαλονιάς & Ιθάκης  , το ΤΕΕ της πιο σεισμογενούς περιοχής της Ευρώπης, θα συνεχίσει να αγωνίζεται για όσο το δυνατόν αρτιότερα και ασφαλέστερα τεχνικά έργα, δημόσια κτήρια , σχολικά συγκροτήματα  υπηρετώντας με σθένος και συνέπεια το ρόλο του σαν  τεχνικός σύμβουλος της πολιτείας.

Για την ΝΕ ΤΕΕ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ Π. ΤΡΑΥΛΟΣ                                                             ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ Δ. ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer