Μέσω πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών θα γίνονται οι συναλλαγές αξίας 70 ευρώ και άνω σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, με στόχο την άμεση είσπραξη του ΦΠΑ από το κράτος
Με κάρτα όλες οι συναλλαγές άνω των 70 ευρώ στα νησιά
Οικονομία
15/04/2015 | 15:11

Μέσω πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών θα γίνονται οι συναλλαγές αξίας 70 ευρώ και άνω σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, με στόχο την άμεση είσπραξη του ΦΠΑ από το κράτος, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το “Πρώτο Θέμα” για τα νέα εισπρακτικά μέτρα, που προωθεί η κυβέρνηση. Να υπενθυμίσουμε ότι την πρόταση αυτή την έχει καταθέσει ο ΣΕΤΕ, εκτιμώντας ότι με τον τρόπο αυτό θα αυξηθούν οι εισπράξεις χωρίς να χρειαστεί να αυξηθεί ο ΦΠΑ διαμονής στον τουρισμό.

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, ο συνολικός τζίρος που θα διενεργείται πλέον ηλεκτρονικά θα ξεπεράσει το 1,5 δισ. ευρώ.

Επιπλέον, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει την επιβολή ειδικού τέλους στις αγορές από τουριστικές επιχειρήσεις, το οποίο θα πληρώνουν ως επί το πλείστον οι ξένοι ταξιδιώτες. Ένα είδος τέλος παρεπιδημούντων, δηλαδή. ‘Ετσι, δεν θα χρειασθεί η κατάργηση της έκπτωσης 30% του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, κάτι που έχει νομικά προβλήματα, αλλά και θα προκαλέσει κοινωνικές αντιδράσεις.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer