Η κοινότητα των Αγίων Αναργύρων, Ταξιαρχών και Αγίου Γερασίμου στο Γκρίνπορτ του Λονγκ Αϊλαντ την παραμονή της Ημέρας των Ευχαριστιών μοίρασε δώρα σε φτωχές οικογένειες της περιοχής
Μεγάλο το φιλανθρωπικό έργο του π. Γεράσιμου Μπάλλα στη Νέα Υόρκη
 Ομογένεια
01/12/2015 | 10:10

Επιμέλεια // Μαρία Χριστοφοράτος

Η κοινότητα των Αγίων Αναργύρων, Ταξιαρχών και Αγίου Γερασίμου στο Γκρίνπορτ του Λονγκ Αϊλαντ την παραμονή της Ημέρας των Ευχαριστιών μοίρασε δώρα σε φτωχές οικογένειες της περιοχής. Και δεν αρκέστηκαν μόνο με τη γαλοπούλα και τα άλλα εδέσματα για το εορταστικό τραπέζι, αλλά προσέφεραν όλα τα τρόφιμα που απαιτούνται για το πρωινό, για το γεύμα και το δείπνο μιας πολυμελούς οικογένειας.
Τα πακέτα με τα δώρα τα προσέφεραν τα ομογενειακά υπερκαταστήματα North Shore Farms, ο Γεράσιμος (Μάκης) Θωμάτος και ο φιλέλληνας Μπάμπι Πίας και τα συσκεύασαν οι εθελοντές της κοινότητας. Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας, π. Γεράσιμος Μπάλλας, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας με τον «Εθνικό Κήρυκα» εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τους δωρητές που προσέφεραν τα δώρα και για τους εθελοντές και τόνισε ότι «σ’ αυτούς και στην αγάπη τους για τον συνάνθρωπο οφείλεται το έργο αυτό το οποίο ξεκίνησε προ δέκα πέντε ετών και όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά εμπλουτίζεται και αποκτά νέες διαστάσεις».
Ο π. Γεράσιμος επεσήμανε ότι και ενόψει της εορτής των Χριστουγέννων θα μοιράσουν και πάλι δώρα σε άπορες οικογένειες. «Συνεργαζόμαστε με τις διευθύνσεις των σχολείων της περιοχής μας και εντοπίζουμε τις οικογένειες που έχουν πράγματι ανάγκη. Πρόκειται για οικογένειες με πολλά παιδιά που εργάζονται στις φάρμες της περιοχής και φιλοδοξούμε να φτάσουμε μια μέρα στο σημείο που κάθε οικογένεια των Αγίων Αναργύρων Ταξιάρχου και Γερασίμου να υιοθετήσει μια φτωχή
πολύτεκνη οικογένεια», επεσήμανε ο π. Γεράσιμος.
Η εν λόγω κοινότητα το καλοκαίρι ξεκίνησε το δύσκολο έργο της ανακαίνισης του κτιρίου και σε πρώτη φάση θα γίνει η ανακαίνιση της πρόσοψης και της εισόδου. Τα έργα επιβλέπει ο πρόεδρος της κοινότητας Μιχάλης Χαρτοφύλλης.
Ερωτηθείς για το κόστος του έργου, ο π. Γεράσιμος Μπάλλας ανέφερε ότι το κόστος της πρώτης φάσης θα ανέλθει στις $8.000 και ευελπιστούν στη γενναιοδωρία των ομογενών.
Παράλληλα, τόνισε ότι τον Ιανουάριο θα διοργανώσουν και πάλι την εκδήλωση Polar Bear Challenge, η οποία τον περασμένο Ιανουάριο συγκέντρωσε $13.000.

Ο π. Γεράσιμος μαζί με τον π. Ιωάννη Μεσολωρά στο πρόσφατο ταξίδι του δεύτερου στη Νέα Υόρκη

Ο π. Γεράσιμος μαζί με τον π. Ιωάννη Μεσολωρά στο πρόσφατο ταξίδι του δεύτερου στη Νέα Υόρκη

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer