Το 2013 ανακηρύχθηκε σε λέξη της χρονιάς ενώ από το παιχνίδι των selfie δεν έχουν μείνει ασυγκίνητες ακόμα και προσωπικότητες της πολιτικής, χώρος που μεταξύ άλλων τον χαρακτηρίζει η σοβαροφάνεια
Μία selfie την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα…
Life
16/03/2015 | 10:20

Συνοφρυωμένα χείλια, προκλητικές πόζες, γεροδεμένα κορμιά, πλατιά χαμόγελα και χειρονομίες ευτυχίας, είναι μόλις κάποια από τα θέματα των selfie φωτογραφιών που τα τελευταία χρόνια έχουν την τιμητική τους.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, από όλες τις πλευρές του κόσμου, δεν χάνουν την ευκαιρία να στηθούν στο φακό των έξυπνων κινητών τους, να φορέσουν το καλύτερο ή τουλάχιστον το πιο ενδιαφέρον προσωπείο τους και να βγάλουν μία selfie. Και μία selfie δεν είναι ολοκληρωμένη αν δεν κοινοποιηθεί σε ένα τουλάχιστον κοινωνικό δίκτυο, προκειμένου να αποτελέσει αντικείμενο θαυμασμού από τους fans και τους followers οι οποίοι θα επιδοθούν σε ένα δίχως τέλος όργιο από likes και shares.

Το 2013 ανακηρύχθηκε σε λέξη της χρονιάς ενώ από το παιχνίδι των selfie δεν έχουν μείνει ασυγκίνητες ακόμα και προσωπικότητες της πολιτικής, χώρος που μεταξύ άλλων τον χαρακτηρίζει η σοβαροφάνεια. Ήταν, επίσης, τέτοιες οι διαστάσεις που έλαβε το φαινόμενο – τόσο με αρνητικές όσο και με θετικές συνέπειες- που δυσκολευόμαστε να εξερευνήσουμε τι κρύβεται πίσω από τις selfie φωτογραφίες και κατά πόσο αποτελούν ναρκισσιστική τάση ή μέσο προσωπικής έκφρασης. Την ίδια στιγμή βέβαια, παρακολουθήσαμε να γεννιούνται στα διάφορα social media και σημαντικά κινήματα που είχαν στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για φλέγοντα ζητήματα.

Ο χαμός των selfie λοιπόν συνεχίζεται με τους ίδιους ραγδαίους ρυθμούς. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι πριν περίπου ένα χρόνο το hastag #selfie στο Instagram έδινε περίπου 80 εκατομμύρια αποτελέσματα ενώ φέτος, οι δημοσιεύσεις με το σχετικό # έχουν ξεπεράσει τα 240 εκατομμύρια. Ραγδαία επίσης αύξηση έχουν παρατηρηθεί και στα hastags #selfies και #selfiesunday.

Πηγή: pathfinder.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer