Σύμφωνα με ενημέρωση από τη ΝΔ, μέχρι τέλος αυτής της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ του κόμματος
Μέσα στο Νοέμβριο η εκλογή αρχηγού στη Ν.Δ.
Πολιτική
22/09/2015 | 16:07

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται από σήμερα οι διεργασίες για την ανάδειξη νέου προέδρου στη ΝΔ, μετά την απόφαση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη να «τρέξει» τις σχετικές διαδικασίες.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τη ΝΔ, μέχρι τέλος αυτής της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ του κόμματος, στην οποία μετέχουν ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, Ανδρέας Παπαμιμίκος, ως πρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟ, Γιάννης Πλακιωτάκης, τα τρία αρχαιότερα με κοινοβουλευτική θητεία μέλη, που είναι οι κ.κ. Δαβάκης, Τραγάκης και Γιακουμάτος, η πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας “Κωνσταντίνος Καραμανλής” Ρόδη Κράτσα, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του προηγούμενου συνεδρίου Φίλιππος Ταυρής, ο πρώτος σε ψήφους αιρετός στην Εκτελεστική Γραμματεία Μενέλαος Δασκαλάκης, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης, ο Γενικός Διευθυντής του κόμματος Κώστας Τζιμάρας, ο Γραμματέας Οργανωτικού Κώστας Κόλλιας, ο Γραμματέας Εκλογών Επαμεινώντας Λεκκέας και ο Διευθυντής Διαγραμματειακού, Αλέκος Κόκκαλης.

Σε αυτή τη συνεδρίαση θα οριστεί προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων, 7-10 ημερών. Για να είναι κάποιος υποψήφιος, θα πρέπει να έχει ή 50 υπογραφές από μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, ή του 1/10 των μελών του προηγούμενου εθνικού συνεδρίου, το οποίο αριθμούσε 4.450 μέλη.

Στη συνέχεια θα ξανασυνεδριάσει η ΚΕΦΕ για τον έλεγχο των υπογραφών και θα δοθούν δύο ημέρες προθεσμία για ενστάσεις.

Ακολούθως, θα ανακηρυχθούν οι υποψηφιότητες και κάθε υποψήφιος θα ορίσει έναν εκπρόσωπο στην ΚΕΦΕ.

Η διευρυμένη πλέον ΚΕΦΕ θα ορίσει μετά ημερομηνία εκλογών, οι οποίες εκτιμώνται ότι θα πραγματοποιηθούν μέσα στο Νοέμβριο.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer