Τον Δήμο μας απαξίωσαν αυτοί που επί 25 χρόνια διατηρούσαν εργαζόμενους σε αυτόν χωρίς να υπάρχουν καν συμβάσεις εργασίας, προκειμένου οι πρώην αιρετοί να «συστήνουν στρατιές» εξαρτημένων πολιτών.
“Μάρκο οφείλεις να ζητήσεις συγγνώμη στο λαό της Κεφαλονιάς”
Πολιτική
14/04/2011 | 18:19

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποιεί το γραφείο τύπου του Δήμου, σε απάντηση στο επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης Μάρκο Κοτσιλίνη. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Σε πρόσφατο δελτίο τύπου ο Δήμος Κεφαλλονιάς ανακοίνωσε ότι μετά την απογραφή και την ολοκλήρωση του Α΄ τριμήνου γυρίζει σελίδα και αρχίζει δουλειά με τρεις άξονες: την καθημερινότητα, το νοικοκύρεμα του Δήμου και την προώθηση των έργων.

     Φαίνεται ότι η πρόθεση αυτή παρεξηγήθηκε από τον κ. Μάρκο Κοτσιλίνη που πίστεψε ότι ο Δήμαρχος και ο Δήμος «γυρίζοντας σελίδα», θα δείχνουν αδυναμία να απαντούν σε δημαγωγία και σχόλια φτηνού πολιτικού περιεχομένου, όπως αυτά που εξέδωσε η παράταξη της «Νέας Εποχής».

    Οφείλουμε λοιπόν σχετικά με τα όσα ισχυρίστηκε ο κ. Κοτσιλίνης να σχολιάσουμε τα εξής:

  1. Απαξίωσε ο Αλ. Παρίσης σε 3 μήνες την αυτοδιοίκηση του νησιού;

 

          Μάλλον γέλια στους πολίτες του νησιού μας προκαλεί ένας τέτοιος ισχυρισμός, όταν η τοπική μας κοινωνία γνωρίζει άριστα ποιοι απαξίωσαν τους Δήμους μας τα τελευταία 30 χρόνια.

         Τους Δήμους μας και άρα τον Δήμο μας απαξίωσαν αυτοί που τον χρέωσαν με ποσά μεγαλύτερα των 40.000.000 ευρώ και σήμερα μία μικρή κοινωνία 35.000 κατοίκων καλείται να τα ξεπληρώσει.

 

         Τους Δήμους μας απαξίωσαν όλοι αυτοί που παρέδωσαν έναν Δήμο χωρίς οργάνωση, χωρίς παραγωγικότητα και με 675 εργαζόμενους, την ώρα που Δήμοι με τα ίδια χαρακτηριστικά με τον δικό μας δεν ξεπερνούν τους 200.

 

        Τον Δήμο μας απαξίωσαν αυτοί που επί 25 χρόνια διατηρούσαν εργαζόμενους σε αυτόν χωρίς να υπάρχουν καν συμβάσεις εργασίας, προκειμένου οι πρώην αιρετοί να «συστήνουν στρατιές» εξαρτημένων πολιτών, ενώ σήμερα αυτοί οι εργαζόμενοι βρίσκονται στο πρώτο σκαλοπάτι της ανεργίας.

     Τον Δήμο μας απαξίωσαν αυτοί που με πράξεις ή παραλείψεις έχουν φέρει έργα σαν την Αποχέτευση της Σκάλας σε σημείο που, ενώ αυτά έχουν χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση με εκατομμύρια ευρώ, ενώ σήμερα αυτά τα χρήματα υπάρχει κίνδυνος να ζητηθούν πίσω από τον Δήμο μας, χρεώνοντάς τον ακόμη περισσότερο.

 

      Τον Δήμο μας απαξίωσαν αυτοί που τον έκαναν γεωργό διατηρώντας «επιχείρηση μποστάνι» με εισπράξεις 80 ευρώ τον μήνα, ενώ ο μισθός του επόπτη του μποστανιού ήταν 2850 ευρώ τον μήνα.

 

      Τον Δήμο μας απαξίωσαν αυτοί που μελετούσαν την Αποχέτευση ενός χωριού επί 17 χρόνια και η μελέτη δεν έχει ακόμη τελειώσει.

  1. Σε ότι αφορά στα ισχυριζόμενα περί απογραφής από τον Μ. Κοτσιλίνη.

 

     Ισχυρίζεται ο κ. Κοτσιλίνης ότι ο Δήμος Κεφαλλονιάς είναι ένας ισχυρός Δήμος αφού έχει στην απογραφή του 500.000.000 ευρώ πάγια, ενώ αυτά τα δημιούργησαν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές, αυτές που ο κ. Αλ. Παρίσης απαξιώνει.

  Απάντηση: Πρέπει η κοινωνία και οι πολίτες του νησιού μας να γνωρίζουν ότι τα 500.000.000 ευρώ που επικαλείται ο κ. Κοτσιλίνης είναι μία προσπάθεια ρίψης «στάχτης στα μάτια του λαού μας» διότι η αλήθεια είναι η εξής:

  Τα 500.000.000 που επικαλείται δεν είναι περιουσία που δημιούργησαν στο νησί οι πρώην Δήμαρχοι αλλά αφορούν δημοτικούς δρόμους που η αξία τους υπολογίστηκε σε 180.000.000 ευρώ, πλατείες με αξία 10.000.000 ευρώ, πεζοδρόμια με αξία 3.500.000 ευρώ, κτίρια Δημαρχείων κ.α. αξίας 50.000.000 ευρώ τα οποία σημειωτέον αφορούν στην αξία γης, ενώ 63.000.000 ευρώ υπολογίστηκαν οι αξίες των εγκαταστάσεων ύδρευσης, αποχέτευσης κλπ που υπάρχουν πάγια στο νησί μας.

  Άρα τα όσα «εντέχνως» επικαλείται ο Μ. Κοτσιλίνης προκειμένου να αποδείξει την βιωσιμότητα του Δήμου μας είναι αστειότητες, εκτός αν εννοεί ότι πρέπει να πουλήσουμε καμιά πλατεία ή κανέναν δρόμο κάποιας πόλης του νησιού για να πληρώσουμε τα χρέη μας ή μήπως εννοεί ότι το οικόπεδο της πλατείας Αργοστολίου δεν το δώρισε ο Βαλλιάνος αλλά κάποιος πρώην Δήμαρχος.

Τέλος, καλούμε τον κ. Κοτσιλίνη να σταματήσει επιτέλους την «φτηνή» αντιπολιτευτική, στείρα και ξεπερασμένη δημαγωγία και να συνομολογήσει ότι η Κεφαλλονιά είναι ένα σπασμένο και έτοιμο προς βύθιση καράβι με βαριές ευθύνες γι’αυτό όλων όσοι την διαχειρίστηκαν.

Άρα για τον κ. Κοτσιλίνη εκτιμούμε ότι υπάρχει μόνο ένας δρόμος:

Αφού έχει αναλάβει εργολαβικά την υπεράσπιση των πρώην να ζητήσει ένα μεγάλο συγγνώμη από τον λαό της Κεφαλλονιάς αφενός και αφετέρου, αντί παραπλανητικών ανακοινώσεων να σκύψει το κεφάλι και να σκεφτεί πως μπορεί να διευκολύνει τον Δήμαρχο Κεφαλλονιάς στην μεγάλη μάχη που δίνει καθημερινά για την επανεκκίνηση του Δήμου και την ανάπτυξη του νησιού μας παρά την δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Οι δύσκολες μέρες που ζούμε δεν χρειάζονται ούτε δημαγωγούς ούτε παραπλανητικές ανακοινώσεις.

Χρειάζονται εργάτες πολιτικούς, χρειάζονται ανθρώπους μαχητές, χρειάζονται πολιτικούς της ζωής και τέτοιος είναι ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς

 

Ας τον ακολουθήσουν…»

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer