Για την περίοδο του 2001 και μετά ως προς τους συμβασιούχους που προσλήφθηκαν μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος.
Δικαίωση για τους συμβασιούχους «παλαιάς γενιάς» στον Άρειο Πάγο!
Πολιτική
14/04/2011 | 15:37

Με 29 θετικές ψήφους και 20 αρνητικές η διάσκεψη της ολομέλειας του Αρείου Πάγου δικαίωσε τις δύο εργαζόμενες του ΟΠΑΠ, η υπόθεση των οποίων συζητήθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σκεπτικό της απόφασης των ανώτατων δικαστών που δικαιώνει τους συμβασιούχους στηρίζεται στο γεγονός ότι οι συμβάσεις για τις δύο καθαρίστριες του ΟΠΑΠ που απασχόλησαν σήμερα την ολομέλεια του Αρείου Πάγου είχαν υπογραφτεί προ του 2001 που είχε γίνει η συνταγματική αναθεώρηση.

Το γεγονός αυτό εκτιμάται ότι θέτει αυτήν την απαραίτητη προϋπόθεση για την αναγνώριση της μονιμοποίησης συμβασιούχων, ωστόσο μένει να διατυπωθεί με ακρίβεια και σαφήνεια το σκεπτικό της καθοριστικής για το μέλλον των συμβασιούχων απόφασης της πλειοψηφίας των αρεοπαγιτών που ουσιαστικά έκριναν ότι στις συγκεκριμένες περιπτώσεις οι εργαζόμενες στον ΟΠΑΠ κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της υπηρεσίας τους.

Για την περίοδο του 2001 και μετά ως προς τους συμβασιούχους που προσλήφθηκαν μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος οι δικαστές ενδέχεται να επισημάνουν στο σκεπτικό της απόφασης ότι η απαγόρευση του Συντάγματος δεν αφορά τη δυνατότητα των δικαστών να κρίνουν τις εργασιακές σχέσεις, αλλά τη δυνατότητα της εκτελεστικής εξουσίας να θεσπίζει νόμους με τους οποίους να επιτρέπονται οι μονιμοποιήσεις συμβασιούχων. Σε αυτή την περίπτωση η απόφαση θα αφορά πολύ περισσότερους συμβασιούχους από τις ως τώρα εκτιμήσεις.

Πηγή: newsbeast.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer