Το inkefalonia.gr συνάντησε τον υποψήφιο βουλευτή και πρώτο στη λίστα της Νέας Δημοκρατίας για την Κεφαλονιά – Ιθάκη κ. Χαράλαμπο Λυκούδη, με τον οποίο είχε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση – συνέντευξη.
Λυκούδης:«Στόχος να βάλω τέλος στην Κοινοβουλευτική ακινησία των τελευταίων ετών» (βίντεο)
Πολιτική
17/09/2015 | 21:17

Συνέντευξη στον Γιώργο Χαλαβαζή

Οπερατέρ: Γιάννης Παπαδάτος

Την συνέντευξη μπορείτε να την παρακολουθήσετε ολόκληρη παρακάτω

Τα κυριότερα σημεία της

– Για το διακύβευμα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου

«Οι εκλογές του Ιανουαρίου έγιναν με ένα δίλλημα για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει την Ελπίδα ή όχι. Η Ελπίδα είναι μία έννοια αόριστη και γοητευτική και γοήτευσε πολλούς συμπατριώτες μας, αλλά και πολλούς Έλληνες που έδωσαν έτσι μία Κοινοβουλευτική πλειοψηφία στον ΣΥΡΙΖΑ. Ήρθε όμως η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που αντί για την Ελπίδα έφερε την καταστροφή. Οι Ελληνες και οι Ελληνίδες έχουν σύγκριση και ξέρουν ποια είναι η παράταξη που μπορεί να κρατήσει την Ελλάδα όρθια και ζωντανή στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

– Για το αν έχει η Νέα Δημοκρατία αναγνωρίσει τα λάθη που την έστειλαν στην αντιπολίτευση τον περασμένο Ιανουάριο

«Προφανώς και η Νέα Δημοκρατία τα έχει αναγνωρίσει τα λάθη της. Την εποχή της διακυβέρνησης, ως Νέα Δημοκρατία είχαμε να αντιμετωπίσουμε πολύ δύσκολες συνθήκες, αδικήσαμε κόσμο, κάναμε κάποιες οριζόντιες περικοπές που δημιούργησαν αδικίες. Όμως ξαναμπαίνουμε σε μία πορεία όπου τα πράγματα θα είναι σίγουρα καλύτερα».

– Για το τι τον ώθησε να ασχοληθεί με την πολιτική και να κατεβεί υποψήφιος

«Έχω μία τακτοποιημένη επαγγελματική ζωή. Έκρινα λοιπόν ότι έπρεπε να αφήσω την ήσυχη καθημερινότητα μου, γιατί νιώθω την κάθοδο στην πολιτική ως προσφορά. Δεν έχω ανάγκη να λύσω το βιοποριστικό μου πρόβλημα μέσα από την πολιτική. Νιώθω την κάθοδό μου στην πολιτική ως μια υπηρεσία που είμαι υποχρεωμένος να παράσχω στον τόπο που με γέννησε και που μεγάλωσα».

– Για την δήλωση παραίτησης από αντιδήμαρχος και αναπληρωτή Δημάρχου του αδελφού του Διονύση Λυκούδη, αν ο ίδιος εκλεγεί βουλευτής και το ενδεχόμενο της «οικογενειοκρατίας» στην Κεφαλονιά

«Μπορεί κανείς να κατηγορήσει τον Διονύση Λυκούδη για πάρα πολλά πράγματα, δεν μπορεί όμως να τον κατηγορήσει για έλλειψη γενναιότητας. Θεώρησε λοιπόν ότι η δική του θέση δημιουργεί πρόβλημα στην δική μου υποψηφιότητα και επειδή θεωρεί ότι είμαι χρήσιμος για τον τόπο, έκανε ένα βήμα πίσω και προκειμένου να απομονώσει όλες αυτές τις «φωνές» που δημιουργούσαν πρόβλημα στην δική μου υποψηφιότητα.

– Για το αν υποψηφιότητά του είναι συνυφασμένη ή συνδέεται με την Δημοτική Αρχή

«Δεν συνδέεται καθόλου και θέλω να πω σε όλους τους τόνους να ξεκαθαρίσω το εξής. Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, αναμετράται η Νέα Δημοκρατία. Δεν αναμετράται καμία αυτοδιοικητική παράταξη. Έχω την τιμή να έχω συνυποψήφιο τον Σάββα Σαββαόγλου που ήταν ηγετικό στέλεχος μιας άλλης αυτοδιοικητικής παράταξης. Δεν αμφισβητώ ότι στήριξα την επιλογή της Δημοτικής Αρχής στις εκλογές του 2014, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι ταυτίζομαι μαζί της. Διαφωνώ μαζί της σε πάρα πολλά σημεία και δεν ευθύνομαι εγώ για πράξεις και παραλείψεις ανθρώπων, αφού – όπως γνωρίζετε – μένω και στην Αθήνα».

– Για όσους δεν τον γνωρίζουν και θεωρούν ότι δεν γνωρίζει τα προβλήματα της Κεφαλονιάς, εξαιτίας του γεγονότος ότι μένει στην Αθήνα

«Είναι αλήθεια ότι δεν με ξέρουν πολλοί συμπατριώτες μας, γι΄αυτό και εγώ μέσα από τα ΜΜΕ προσπαθώ να κάνω γνωστές τις θέσεις μου. Ωστόσο, γνωρίζω τα προβλήματα γιατί με ο,τι καταπιάνομαι, καταπιάνομαι με πάθος και μεράκι. Ξέρω για τα προβλήματα της Κεφαλονιάς και για οποιαδήποτε θέμα έχω άποψη.

– Για το έργο της βουλευτή Κεφαλονιάς Αφροδίτης Θεοπεφτάτου και πώς ο ίδιος θα διαφοροποιηθεί αν τυχών εκλεγεί

«Θεωρώ ότι υπήρξε μια Κοινοβουλευτική ακινησία, από την Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, τόσο την περίοδο που ήταν στην αντιπολίτευση , όσο και την περίοδο που ήταν βουλευτής της Κυβέρνησης. Έπρεπε να παλέψει για τα έργα της Κεφαλονιάς και τις υποδομές που δεν έχουν ακόμα αποκατασταθεί. Ο πολιτικός κρίνεται από τα αποτελέσματα που φέρνει. Εμένα στόχος μου είναι να σταματήσω την Κοινοβουλευτική ακινησία, με επανεκκίνηση των έργων της Κεφαλονιάς».

– Για το αν θα μπορέσει να έχει αγαστή συνεργασία και αν θα μπορεί να πετύχει πράγματα στο υποθετικό σενάριο που θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση και ο ίδιος βουλευτής

«Δεν θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι Κυβέρνηση. Ο Τσίπρας ήταν ο πρωθυπουργός των μεγάλων λαθών και των πολλών ψεμάτων. Δεν πιστεύω ότι η Ελληνική κοινωνία θέλει να ξαναδεί Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου. Εγώ κλειστές πόρτες στη ζωή μου δεν βρίσκω ποτέ και κυρίως αν έχω το δίκιο με το μέρος. Θα βρω τρόπο, όλες τις πόρτες, να τις ανοίξω».

– Γιατί να επιλέξει κάποιος να ψηφίσει και πάλι Νέα Δημοκρατία, από την στιγμή που, πολύ πρόσφατα, πριν από εννέα μήνες αποφάσισε να την στείλει στην αντιπολίτευση, αποδοκιμάζοντας έτσι την πολιτική που εφήρμοσε

«Η ψήφος τον περασμένο Ιανουάριο ήταν μία ψήφος οργής και θυμού. Γιατί πραγματικά μέσα από οριζόντια μέτρα, η Νέα Δημοκρατία έκανε και λάθη και παραλείψεις και σίγουρα αδίκησε κάποιους. Ο πολίτης όμως είδε ότι όλα αυτά που του έταζε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν αληθή».

– Για το αν επικροτεί την γραμμή Σάμη – Πάτρα – Ιθάκη που επαναλειτούργησε μετά από δύο χρόνια

«Φυσικά και την επικροτώ, είναι ζωτικής σημασίας για την Κεφαλονιά γιατί συνδέει την Ιθάκη, την Σάμη, την Βορειοανατολική Κεφαλονιά με το μητροπολιτικό κέντρο που είναι η Πάτρα. Κανένας δεν θέλει να μην υπάρχει καράβι. Οι μόνες ενστάσεις που διατυπώθηκαν ήταν για τον χρόνο που μπαίνει το καράβι. Οι δεσμεύσεις της εταιρίας, υπάρχουν μόνο ως δηλώσεις. Εγώ θα είμαι στην πρώτη γραμμή για να τηρηθούν αυτές οι δηλώσεις, γιατί το πλοίο πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει και τον Νοέμβριο. Η γραμμή αυτή πρέπει να υπάρχει και επιθυμώ η παρούσα εταιρία να τηρήσει την δέσμευσή της και να μείνει στην γραμμή και τον χειμώνα και να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους Κεφαλονήτες και Θιακούς».

– Για το μήνυμα που στέλνει πριν τις κρίσιμες Εθνικές Εκλογές

«Θέλω οι πολίτες να μην παραπλανηθούν από την συκοφαντία που γίνεται προς το πρόσωπό μου, καθώς προσπαθούν να με κρίνουν για πράξεις και παραλείψεις άλλων. Θέλω να κρίνουν αν εγώ μπορώ να βάλω τέλος σε αυτή την Κοινοβουλευτική ακινησία των τριών τελευταίων ετών και αν μπορώ να βοηθήσω το νησί».

Πηγή: inkefalonia.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer