Φιλοξενούμενος στον ionian galaxy 90,8 και τη Γιάννα Κουλουμπή ήταν στις αρχές της εβδομάδας ο Πρόεδρος της Χορωδίας Αργοστολίου, Ρωσσέτος Λούζης, με αφορμή το ταξίδι της Χορωδίας και της Μαντολινάτας Αργοστολίου στην Αμερική
Λούζης: “Δεν πάμε για διακοπές στην Αμερική!”
 Ομογένεια
16/05/2013 | 10:41

Φιλοξενούμενος στον ionian galaxy 90,8 και τη Γιάννα Κουλουμπή ήταν στις αρχές της εβδομάδας ο Πρόεδρος της Χορωδίας Αργοστολίου, Ρωσσέτος Λούζης, με αφορμή το ταξίδι της Χορωδίας και της Μαντολινάτας Αργοστολίου στην Αμερική. Τα μέλη και των δύο σχημάτων αναχώρησαν σήμερα το πρωί για την Αμερική, ώστε να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στις εκδηλώσεις των Ομογενών μας για την 149η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος της Χορωδίας έδωσε απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα και ξεκίνησε με την ιστορία της Χορωδίας Αργοστολίου, αλλά και της δικής του πορείας εκεί, που ξεπερνά τα τριάντα χρόνια. Επίσης, αναφέρθηκε στο πως προέκυψε η πρόσκληση από την Ομοσπονδία Κεφαλλήνων και Ιθακησίων, ενώ τόνισε ιδιαίτερα τη συμβολή του Αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Κουρή σε αυτό κατά την επίσκεψή του στην Αμερική το χειμώνα που μας πέρασε. Με κολακευτικά λόγια μίλησε και για τον Γραμματέα της Ομοσπονδίας, Κώστα Βαγγελάτο, που συνέβαλλε τα μέγιστα για την πραγματοποίηση του ταξιδιού.

Ο κ. Λούζης απέδωσε σε ζήλια τα όσα γράφτηκαν για το ποσό που διέθεσε η Περιφέρεια για να καλύψει ένα μέρος των εξόδων του ταξιδιού, ενώ αναφέρθηκε διεξοδικά στα χρήματα που θα διατεθούν από το ταμείο της Χορωδίας και τους χορηγούς, την φιλοξενία των Ομογενών μας, αλλά και το βαρύ και ασφυκτικό πρόγραμμα κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Αμερική, τονίζοντας χαρακτηριστικά “δεν πάμε για διακοπές στην Αμερική. Το ταξιδί μας εκεί είναι μια αποστολή”.

Πρέπει να σημειωθεί πως ο κ. Λούζης στάθηκε ιδιαίτερα στο πόσο σημαντική είναι η παρουσία της Χορωδίας και της Μαντολινάτας στην Αμερική από πολιτιστική και πολιτισμική άποψη, σχολιάζοντας μάλιστα πως η Ελλάδα δεν είναι χώρα ρακοσυλλεκτών, όπως κάποιοι θέλουν να προβάλουν, αλλά χώρα των γραμμάτων και του πολιτισμού.

Τέλος, μίλησε για τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις της Χορωδίας το καλοκαίρι που έρχεται και τη συνεργασία που υπάρχει με άλλα χορωδιακά σχήματα του νησιού, δεδομένης της επιθυμίας για συμμετοχή ολο και περισσότερων νέων σε αυτά.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer