Παρά τις πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε σήμερα με κάθε επισημότητα και τη δέουσα κατάνυξη η λιτανεία για τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους στο Ληξούρι.
Λιτανεία Αγίου Χαραλάμπους στο Ληξούρι… με βροχή (εικόνες + βίντεο)
Εκκλησία
10/02/2017 | 13:50

Της Γιάννας Κουλουμπή

Παρά τις πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε σήμερα με κάθε επισημότητα και τη δέουσα κατάνυξη η λιτανεία για τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους στο Ληξούρι, πολιούχου της πόλης. Είχε προηγηθεί μεγαλοπρεπής Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή των Μητροπολιτών Μηθύμνης κ. Χρυσοστόμου, Άρτης κ. Καλλινίκου και Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου. Ο κόσμος συνέρρεε από νωρίς στον ομώνυμο ιερό ενοριακό ναό, ενώ μοναδική ήταν η παρουσία της εκκλησιαστικής χορωδίας υπό τη διεύθυνση του Χοράρχου κ. Νικολάου Γ . Βάλσαμου.

Η λιτανεία φέτος, λόγω του καιρού ήταν πιο σύντομη, ξεκίνησε από τον ναό του Αγίου Χαραλάμπους, συνέχισε μέχρι και τον ναό του Αγίου Νικολάου, σταμάτησε στον τάφο του Αγίου Παναγή Μπασιά και επέστρεψε πίσω. Η φιλαρμονική σχολή Ληξουρίου για άλλη μια φορά πλαισίωσε τη λιτάνευση της ιερής εικόνας, ενώ συμμετείχαν και οι Πρόσκοποι.
Το παρόν, μεταξύ άλλων, έδωσαν ο αντιδήμαρχος Ληξουρίου, κ. Αλέξης Μοσχονάς, ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ, κ. Γιώργος Κατσιβέλης, ο δημοτικός σύμβουλος, Βασίλης Ρουχωτάς, οι κ. Δελαπόρτας και Παπαδάτος από τη ΝΔ, ο Κεφαλλονίτης αντιδήμαρχος Ραφήνας, κ. Γιώργος Κοκκόλης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ληξουρίου, κ. Διονύσης Μαρκέτος και άλλοι.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer