Πραγματοποιήθηκε χθες 08/03/2016, στο Δημοτικό Θέατρο «Ο Κέφαλος», η 4η τακτική Συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Κεφαλονιάς.
Κρουαζιέρα, εκθέσεις, Αίνος και εναλλακτικός τουρισμός στην τουριστική επιτροπή
Τουρισμός
09/03/2016 | 13:17

Πραγματοποιήθηκε χθες 08/03/2016, στο Δημοτικό Θέατρο «Ο Κέφαλος», η 4η τακτική Συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Κεφαλονιάς με βασικά θέματα την οργάνωση του περιπτέρου του Δήμου στις διεθνείς εκθέσεις «Leisure» στο Minsk της Λευκορωσίας και «Ελλάδος Γεύση» στην Αθήνα, καθώς και την ενημέρωση σχετικά με τα αποτελέσματα από τη συμμετοχή του Δήμου στη διεθνή τουριστική έκθεση «ROMEXPO» Βουκουρέστι, Ρουμανία 25-28/2/2016.
Κατά την έναρξη της Συνεδρίασης ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Ευάγγελος Κεκάτος έκανε ενημέρωση για τα αποτελέσματα από την παρουσία του Δήμου Κεφαλονιάς στην διεθνή έκθεση Τουρισμού «ROMEXPO» στο Βουκουρέστι, με έμφαση στις επαφές που έγιναν και είχαν στόχο ,μεταξύ των άλλων, την δημιουργία βάσεων για την μόνιμη πολιτιστική διασύνδεση Ρουμανίας – Ελλάδας.

an9
Στη συνέχεια ο κ. Κεκάτος αναφέρθηκε στις επόμενες διεθνείς δράσεις του Δήμου Κεφαλονιάς στην ‘Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου (ΙΤΒ) και την παγκόσμια έκθεση τουρισμού κρουαζιέρας Seatrade – Fort-Lauderdale Miami. Πριν το Βερολίνο, ο κ. Κεκάτος θα παραβρεθεί στην Κολωνία, όπου ο Δήμος της φιλοξενεί Κεφαλλονίτες φοιτητές, στο πλαίσιο συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί με τον Δήμο Κεφαλονιάς. Επίσης, πριν το Miami, ο κ. Κεκάτος θα έχει συνάντηση με του Ομογενείς μας στη Νέα Υόρκη και Tampa-Florida, για την οργάνωση της εβδομάδας Απόδημων Κεφαλλονιτών το καλοκαίρι.
Για την έκθεση «Leisure» που πραγματοποιείται στo Minsk της Λευκορωσίας από τις 06 έως τις 09 Απριλίου 2016 μίλησε ο πρόεδρος του ελληνορωσσικού συλλόγου στην Κεφαλονιάς κ.Ευγένιος Αβιουκώφ, ο οποίος, εκτός των άλλων, αναφέρθηκε και στα στοιχεία που έχει ο ίδιος για την τουριστική αγορά της Ρωσίας, τονίζοντας ότι είναι πάντα μια καλά αγορά και θα πρέπει να γίνουν κινήσεις, ώστε να βελτιωθεί ο τρόπος πρόσβασης προς το Νησί μας.
Στην έκθεση «Ελλάδος Γεύση» που πραγματοποιείται στην Αθήνα από τις 15 έως τις 18 Απριλίου 2016, η Κεφαλονιά θα πάρει μέρος για πρώτη φορά με Εκθεσιακό Περίπτερο και πρόκειται για μια σημαντική κίνηση, αφού έτσι εγκαινιάζεται και επίσημα η προσπάθεια ανάπτυξης του γαστρονομικού τουρισμού με τη συμμετοχή επαγγελματιών του συγκεκριμένου τομέα από το Νησί μας.

an7
Εκτός από τα παραπάνω, έγιναν και σημαντικές τοποθετήσεις για άλλα ζητήματα που σχετίζονται κυρίως με προτάσεις για την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού στην Κεφαλονιά. Ο κ. Νίκος Βαλλιανάτος, Φίλος της Επιτροπής και εκπρόσωπος του Ορειβατικού Συλλόγου στην Κεφαλονιά αναφέρθηκε στο «Ιόνιο Μονοπάτι» που μπορεί να ξεκινά από την Κέρκυρα και να καταλήγει στην Ζάκυνθο, τονίζοντας ότι έτσι μπορούμε να προσελκύσουμε περί τους 100 χιλιάδες ορειβάτες από όλη την Ευρώπη. Παράλληλα, έκανε σύγκριση της Κεφαλονιάς με τα άλλα Επτάνησα εξηγώντας πως η Κεφαλονιά υπερτερεί, αφού μόνο το νησί μας έχει βουνό και μπορεί να προσφέρει μοναδικές αποδράσεις σε ορειβάτες από άλλες χώρες τις Ευρώπης. Τέλος, επεσήμανε πως η Κεφαλονιά είναι γεμάτη σπήλαια και θα έπρεπε να αξιοποιηθούν, αναπτύσσοντας έτσι και τον σπηλαιολογικό τουρισμό.

an2-3
Αξιόλογή ήταν και η τοποθέτηση του Δρ. Μιχαήλ Ξανθάκη, Δασολόγου, Συντονιστή-Υπεύθυνου Επόπτευσης και Φύλαξης του Φορέα Διαχείρισης του Αίνου, ο οποίος αναφέρθηκε στη δυνατότητα που έχει ο Αίνος να γίνει γεωπάρκο της UNESCO, μετά από σχετικές παρουσιάσεις που έγιναν στην ‘Εκθεση του Mainheim στη Γερμανία.
Επίσης αναπτύχθηκε η ενότητα του Προγράμματος Αναψυχής στα Ξενοδοχεία από τον κ.Θεόδωρο Παπαιωάννου, το οποίο ενισχύει σημαντικά τις προσφερόμενες προς τους Τουρίστες υπηρεσίες.
Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί πως έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα όσα ακούγονται και γράφονται για την πτώση της κρουαζιέρας στο Νησί μας. Αρχικά, ο κ. Κεκάτος πληροφόρησε πως η πτώση είναι γενικό φαινόμενο φέτος και έτσι επηρεάζεται και η Κεφαλονιά. Αυτή τη στιγμή τα νούμερα δείχνουν ότι θα έχουμε 70 αφίξεις, αλλά αναμένουμε άνοδο λόγω πιθανών αλλαγών στα προγράμματα των εταιρειών και των πρακτορείων κρουαζιέρας. Για το ίδιο θέμα μίλησε και ο Αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, συμπληρώνοντας πως η Κεφαλονιά επηρεάζεται γιατί υπάρχει πτώση των αφίξεων στο Αιγαίο και κατά κύριο λόγο τα κρουαζιερόπλοια που αφικνούνται στην Κεφαλονιά έχουν επόμενους προορισμούς νησιά του Αιγαίου.

kekatos

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer