Φτιάξτε με εύκολα υλικά σπιτικές κρέπες και γαρνίρετε με γλυκά καραμελωμένα μήλα.
Υλικά
Για τις κρέπες
- 3 αυγά
- 1 ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 ½ κούπα γάλα
- 2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
- 2 κουταλάκια του γλυκού κονιάκ
- 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
- ¼ κουταλάκι αλάτι
Για τα καραμελωμένα μήλα
- 3 μήλα
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού υγρή σόδα
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού άχνη ζάχαρη
- 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
- 1 κουταλιά της σούπας σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Για τις κρέπες
Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
Βάζουμε σε ένα πιάτο τα αυγά και τα χτυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι.
Στη συνέχεια ρίχνουμε σε ένα μπολ, το αλεύρι με λίγο αλάτι, τη ζάχαρη και τα χτυπημένα αυγά.
Προσθέτουμε το κονιάκ και το γάλα και τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να σχηματιστεί ένας πηχτός χυλός από τα υλικά μας.
Στο τέλος βάζουμε και το βούτυρο και αφήνουμε το χυλό στο ψυγείο για μισή ώρα.
Σε ένα ζεσταμένο τηγάνι, βάζουμε μια κουτάλα από το χυλό και την απλώνουμε σε όλο το τηγάνι για να γίνει η ζύμη της κρέπας.
Μόλις ψηθεί η μια πλευρά της κρέπας τη γυρίζουμε από την άλλη.
Της τοποθετούμε σε ένα πιάτο τη μια πάνω στην άλλη και τις σκεπάζουμε με μια μεμβράνη.
Τέλος γεμίζουμε τις κρέπες μας με καραμελωμένα μήλα και τις τυλίγουμε.
Για τα καραμελωμένα μήλα
Ξεφλουδίζουμε τα μήλα ολόκληρα και αφαιρούμε προσεχτικά τα κουκούτσια. Στη συνέχεια, κόβουμε τα φρούτα μας σε λεπτές ροδέλες.
Φτιάχνουμε με το αλεύρι και την υγρή σόδα έναν πηχτό χυλό και προσθέτουμε ζάχαρη.
Βουτάμε τα μήλα στον χυλό και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και πασπαλίζουμε με κανέλα και άχνη.
Σερβίρετε με κρέμα με μήλο και κανέλα.