Μπορείτε να το ετοιμάσετε πολύ γρήγορα και να το δοκιμάσετε όλες τις ώρες, είτε για σνακ, είτε ακόμη και για κυρίως πιάτο
Αλμυρό κέικ
Μαγειρική
02/10/2016 | 16:28

Μπορείτε να το ετοιμάσετε πολύ γρήγορα και να το δοκιμάσετε όλες τις ώρες, είτε για σνακ, είτε ακόμη και για κυρίως πιάτο.

Υλικά

80 γραμμάρια ζαμπόν
60 γραμμάρια τυρί κίτρινο μαλακό, όπως Emmental ή Gouda
60 γραμμάρια αλεύρι
1 φλιτζάνι γάλα
2 αυγά
1 κρέμα γάλακτος (μικρό κομματάκι)
1 γεμάτη κουταλιά σούπας μουστάρδα πικάντικη

Τρόπος εκτέλεσης

Ανάψτε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς
Κόψτε το ζαμπόν και το τυρί σε πολύ μικρά κομμάτια
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το γάλα, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, την μουστάρδα
Προσθέστε το ζαμπόν και το τυρί, αλατίστε και βάλτε το κέικ σε μια φόρμα σιλικόνης
Ψήστε για 40 λεπτά μέχρι το κέικ να είναι ροδοκόκκινο.
Ξεφορμάρετε προσεκτικά, αφήστε να κρυώσει σε μια σχάρα και σερβίρετε.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ