Τα έργα αυτά όπως και αρκετά αλλά εντάσσονται στο σχεδιασμό της οδικής ασφαλείας των νησιών μας και τα οποία θα βελτιώσουν το οδικό δίκτυο στις περιοχές που θα υλοποιηθούν
Κουρής: “Ικανοποίηση για την επαναδημοπράτηση 4 έργων από την Περιφέρεια”
Πολιτική
25/11/2014 | 21:33

Η οικονομική επιτροπή της ΠΙΝ αποφάσισε σήμερα την συνέχιση και την επαναπροκήρυξη τεσσάρων σπουδαίων έργων τα οποία είχαν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν στις  αρχές του 2014, αλλά λόγω σεισμών, και πολλών γραφειοκρατικών διαδικασιών καθυστέρησαν και επαναδημοπρατούνται.

Πρόκειται για τα εξής έργα:
Α. Ασφαλτόστρωση ΕΟΔ  προς Άγιο Γεράσιμο Π/ Υ  100000. €.
Οι εργασίες που θα εκτελεστούν αφορούν στην αποκατάσταση φθαρμένου ασφαλτοτάπητα στην επαρχιακή  οδό  20 από τα Φραγκάτα προς το μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου και την διευθέτηση της ΕΟ 21 από τα Ποριαράτα στα Μιχάτα (δρόμος προς Ανδροίνια) στα Ομαλά.

Β. Προστασία από την βραχόπτωση του στενού του Πόρου Π/Υ 150000€.
Αφορά στην κατασκευή και τοποθέτηση συστήματος φράχτη πλεγμάτων προστασίας για την ανάσχεσης των βραχοπτώσεων στο απότομο κρημνώδες Πρανές της ΕΟ 1 ( Αργοστολίου -πόρου ) πριν την είσοδο στον Πόρο σε μήκος 100 μέτρων .

Γ. Αποκατάσταση οδικού άξονα  Σάμης – Πυργιού – Τζαννάτων  Π/ Υ 600000. €.
Οι εργασίες που θα εκτελεστούν αφορούν στην αποκατάσταση βλαβών στην επαρχιακή οδό Αγίου Νικολάου – Τζαννάτων και συγκεκριμένα στη εκ νέου ανακατασκευή τοιχείων αντιστήριξης από οπλισμένο σκυρόδεμα σε διάφορα σημεία της οδού και στη εκ νέου  ανακατασκευή πτερυγότοιχου γέφυρας που έχει υποχωρήσει . Επί πλέον στα σημεία των επεμβάσεων θα γίνουν εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος και θα γίνει οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση .
( οι ζημιές είχαν γίνει από την μεγάλη πλημμύρα τον Οκτώβρη του 2011).

Δ. Βελτίωση – συντήρηση Επαρχιακού Οδικού Δικτύου ΙΘΑΚΗΣ Π/Υ 153147,77 € .
Θα εκτελεστούν εργασίες που αφορούν στην αποκατάσταση φθαρμένου ασφαλτοτάπητα στις ΕΟ 46,Ιθάκη-Σταύρος , ΕΟ 47 Φρίικες-Εξωγή και ΕΟ48 Σταυρός – Εξωγή , της ΙΘΑΚΗΣ . Θα γίνουν εργασίες αλλαγής ασφαλτοτάπητα και διαφόρων άλλων επισκευών των οδών .

Τα έργα αυτά όπως και αρκετά αλλά εντάσσονται στο σχεδιασμό της οδικής ασφαλείας των νησιών μας και τα οποία θα  βελτιώσουν το οδικό δίκτυο στις περιοχές που θα υλοποιηθούν.

Αισθάνομαι απόλυτα ικανοποιημένος που υλοποιούνται έργα που είχαμε προγραμματίσει  και χρηματοδοτήσει για την ασφάλεια και ανάπτυξη του επαρχιακού οδικού μας δικτύου και της βελτιώσεις της ζωής των πολιτών μας.

Σωτήρης Κουρής
Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΙΝ
Τ. Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer