Επιστολή προς τον υπουργό ναυτιλίας απέστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής.
Κουρής: «Γιατί όχι και στη περιοδική επαναλειτουργία της γραμμής Πάτρα – Σάμης»
Πολιτική
31/05/2014 | 13:43

Προς

Υπουργό Ναυτιλίας& Αιγαίου,
κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Είναι γνωστό ότι τα νησιά μας ταλαιπωρούνται πολλαπλά αφού καλούνται να διαχειριστούν τις επιπτώσεις από τους σεισμούς παράλληλα με τα προϋπάρχοντα προβλήματα της απομόνωσης της νησιωτικότητας, της οικονομικής κρίσης και των μέτρων διαχείρισής της. Ειδικότερα τώρα που διανύουμε τουριστική περίοδο οι απαιτήσεις και οι ανάγκες αυξάνονται και τα προβλήματα επιτείνονται και επιβάλλεται να διαχειριζόμαστε κατά το δυνατό εποικοδομητικότερα, τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, παρουσιάζοντας μια εικόνα πολιτισμού, ασφάλειας και ενός δελεαστικού προορισμού.

Από τα σημαντικότερα προβλήματά μας είναι αυτό της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης. Πάντα μας απασχολούσε το ζήτημα της προσβασιμότητας των νησιών μας με τα μεγάλα αστικά κέντρα, όμως τώρα το θέμα αυτό καθίσταται σοβαρότερο καθώς η απουσία υποδομών (π. χ ελλείψεις σε Ιατρικό προσωπικό, συγχωνεύσεις καταργήσεις) σε μέρη όπως η Ιθάκη, η Παλική και η Έρισος έχουν προκαλέσει ουσιαστικό αδιέξοδο και η αναγκαιότητα άμεσης πρόσβασης με τα μεγάλα αστικά κέντρα κρίνεται ζωτική για τους κατοίκους. Παράλληλα το ζήτημα των σεισμών έχει προκαλέσει σοβαρό ζήτημα στην δια ξηράς σύνδεση της βορείου και της νοτίου Κεφαλονιάς, γεγονός που επιβάλλει εναλλακτική δίοδο επικοινωνίας μεταξύ αυτών αλλά και με την ηπειρωτική Ελλάδα
Όσον αφορά τη δρομολόγηση πλοίου στη γραμμή Ιθάκη-Σάμη-Πάτρα, είναι γεγονός ότι από τον Νοέμβριο του 2013 ζούμε μία παράξενη προσέγγιση του θέματος, τόσο εκ μέρους των ακτοπλοϊκών εταιριών που εξυπηρετούν την Κεφαλονιά, την Ζάκυνθο και την Ιθάκη, όσο και του Υπουργείου που μένει άπραγο χωρίς να θέλει να επέμβει δυναμικά στην λύση του προβλήματος. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι περιοχές αυτές από πλευράς μεταφοράς και επικοινωνίας, γύρισαν τον χρόνο 40 χρόνια πριν. Και οι μεν Κεφαλλονίτες εξυπηρετούνται μέσω Πόρου και Κυλλήνης, οι δε Ιθακήσιοι μέσω Κυλλήνης και Αστακού. Όλοι μαζί είμαστε υποχρεωμένοι να διασχίζουμε τον δρόμο Κυλλήνη – Πάτρα ή Αστακού –Αθήνα μέσω Αιτωλοακαρνανίας με τα γνωστά επακόλουθα.
Ως εκ τούτου παρακαλούμε ιδιαιτέρως για την παρέμβασή σας προκειμένου να επανα-δρομολογηθεί πλοίο στην ακτοπλοϊκή γραμμή Ιθάκη –Σάμη-Πάτρα. Ακόμη και η περιοδική επαναλειτουργία της γραμμής κατά τη θερινή περίοδο, κρίνεται συμφέρουσα για τις προαναφερόμενες, ιδιαίτερα καταπονημένες από τα αλλεπάλληλα πλήγματα που δέχονται περιοχές. Σας παρακαλούμε ιδιαιτέρως να στηρίξετε τα νησιά μας, προκειμένου να εξυπηρετηθεί το τουριστικό κοινό και να αποφορτιστεί ο πληθυσμός μας, από τα βάρη και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει καθημερινά.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΟΥΡΗΣ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer