Ζητάμε κύριε Υπουργέ να μεριμνήσετε έτσι ώστε να υπάρχει η δέσμευση από την εταιρεία που θα το δρομολογήσει ότι τα δρομολόγια θα συνεχιστούν και κατά τους χειμερινούς μήνες.
Επιστολή Θεοπεφτάτου στον υπουργό Ναυτιλίας
theopeftatoy
Πολιτική
31/05/2014 | 18:37

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς: Υπουργό Ναυτιλίας & Αιγαίου
Κύριε Υπουργέ,
Κατόπιν επικοινωνίας με την Δ/νση Θαλασσίων Υποθέσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας, ενημερωθήκαμε ότι έχει υποβληθεί αίτημα από την Εταιρεία «Λεβάντε Φέρις» για τη δρομολόγηση πλοίου στη γραμμή Πισαετός-Σάμη-Πάτρα για τους μήνες Ιούνιο – Οκτώβριο.

Είναι γνωστό ότι η λειτουργία της εν λόγω γραμμής έχει διακοπεί και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τη δυναμική οπισθοδρόμηση τόσο του νησιού της Ιθάκης, κατά κύριο λόγο, όσο και της περιοχής της Σάμης αλλά και της Κεφαλονιάς γενικότερα. Η γραμμή για την οποία κάνουμε λόγο είναι ζωτικής σημασίας για τα νησιά μας και εξυπηρετούσε για πάρα πολλά χρόνια και με πολλούς τρόπους τους Κεφαλλήνες και τους Ιθακήσιους.

Ο τρόπος με τον οποίο δρομολογούνται ή αποδρομολογούνται πλοία, δε θα έπρεπε να έχει ως κριτήριο τα εφοπλιστικά συμφέροντα αλλά τις ανάγκες της κοινωνίας μας. Για το λόγο αυτό δεν θα πρέπει να προβλέπονται γραμμές μόνο για τους πλέον κερδοφόρους μήνες του καλοκαιριού, αλλά και τους υπόλοιπους μήνες για την εξυπηρέτηση τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών των νησιών. Δεν είναι δυνατό να μιλάμε για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου χωρίς να έχουν διασφαλιστεί οι απαραίτητες μεταφορές που θα στηρίξουν την προσπάθεια αυτή.

Επειδή είναι γενική απαίτηση όλων των κατοίκων της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης να πραγματοποιηθεί δρομολόγηση πλοίου στη γραμμή Πισαετός-Σάμη-Πάτρα.

Επειδή το νησί της Ιθάκης είναι σχεδόν αποκλεισμένο με τις υπάρχουσες ακτοπλοϊκές συνδέσεις.

Επειδή οι Κεφαλονίτες και οι Ιθακήσιοι έχουν ολοχρονική ανάγκη από μία σειρά υπηρεσιών (Υγεία, Δικαιοσύνη κ.α.) και επαγγελματικών δραστηριοτήτων στην Πάτρα.

Επειδή δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη του τουρισμού χωρίς να έχουμε μεταφορές που να εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό.

Επειδή η επαρχιακή οδός Αργοστολίου-Πόρου είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για να δέχεται ολοχρονικά όλο το φόρτο των οχημάτων που εισέρχονται ή εξέρχονται από την Κεφαλονιά.

Για όλους τους παραπάνω λόγους σας ζητάμε κύριε Υπουργέ να διαπραγματευτείτε υπέρ των συμφερόντων των νησιών μας, και να μεριμνήσετε έτσι ώστε αν δρομολογηθεί πλοίο στην παραπάνω γραμμή, να υπάρχει η δέσμευση από την εταιρεία που θα το δρομολογήσει ότι τα δρομολόγια θα συνεχιστούν και κατά τους χειμερινούς μήνες έστω και με μικρότερη συχνότητα.
Με εκτίμηση
ΘΕΟΠΕΦΤΑΤΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
Βουλευτής Κεφαλληνίας & Ιθάκης

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer