Δυνατό ΚΚΕ – δυνατός ο λαός την επόμενη μέρα
ΚΚΕ: “Λέμε όχι στην κάλπικη αντιπαράθεση”
Πολιτική
18/01/2015 | 23:19

Η ΤΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΚΚΕ καταγγέλλει ότι με πρώτη ευθύνη της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ ο λαός των νησιών μας σύρεται σε μια κούφια αντιπαράθεση, που εναρμονίζεται με το γενικό πολιτικό σκηνικό. Η ΝΔ εμφανίζει ότι τα ψίχουλα που έδωσε η κυβέρνηση για τους σεισμόπληκτους – κάτω από την πάλη του λαού μας με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές – αποτελούν παραχωρήσεις, για τις οποίες πρέπει να ευγνωμονούμε την κυβέρνηση που με την πολιτική της ρήμαξε τη ζωή μας. Οι πολιτευτές της ανακαλύπτουν τα προβλήματα στην υγεία, στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις κλπ και ως νέοι σωτήρες ευαγγελίζονται λύσεις. Η ΝΔ κάνει σημαία τις προσωπικές επιθέσεις, τον αντικομμουνισμό – αντισταλινισμό και την κινδυνολογία, στοχεύοντας όχι βέβαια στο ΣΥΡΙΖΑ (αφού τον ξέρει καλά) αλλά στην υποταγή του λαού μας. Με μοχλό το μηχανισμό στο Δήμο κάνει ότι μπορεί για να εξαγοράζει συνειδήσεις.

Σε αυτό το στημένο παιχνίδι ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει τη «σύγκρουση» του με τη ΝΔ σαν πάλη του παλαιοκομματισμού και των λαμογιών ενάντια στην ελπίδα και το νέο που δήθεν εκφράζει. Κρύβει τις αιτίες των προβλημάτων, εξωραΐζει το εκμεταλλευτικό σύστημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ξεχάσουμε για λίγες μέρες τα ευχαριστώ της βουλευτίνας στην κυβέρνηση για τους σεισμούς, τις δηλώσεις περί υπερβολικών εκτιμήσεων για ζημίες προκειμένου να ικανοποιηθούν οι μεγαλοξενοδόχοι, την από κοινού με τη ΝΔ χάραξη των αναπτυξιακών προτεραιοτήτων των νησιών μας σε όφελος των μονοπωλιακών ομίλων και κόντρα στις ανάγκες του λαού μας (σχολεία, οδικό δίκτυο, αντισεισμική – αντιπλημμυρική προστασία κλπ). Στελέχη του, με προϋπηρεσία στο ΠΑΣΟΚ, τάζουν φοροελαφρύνσεις και μέτρα για την κατοικία κρύβοντας ότι δεσμεύονται για την αποπληρωμή των χρεών μέχρι κεραίας στους τραπεζίτες. Με μοχλό την Περιφέρεια παίρνουν τηλέφωνα σε ανέργους και τάζουν ζεστό χρήμα σε εκπαιδευτικά προγράμματα. Συναγωνίζονται τη ΝΔ σε εγκαίνια και υποσχέσεις. Κάνουν προεκλογικά το «βαρύ πεπόνι» και τον αντίπαλο των εφοπλιστών και την ίδια ώρα είναι αγκαλιά για νέες φοροελαφρύνσεις και νέες χρηματοδοτήσεις λόγω «νησιωτικότητας». Ο ΣΥΡΙΖΑ τοπικά προκλητικά δίνει νέα διαπιστευτήρια στις ιδιωτικοποιήσεις περιοχών που είναι σε εξέλιξη από το ΤΑΙΠΕΔ (πχ Ράγια), ενώ ανοίγει την γενικευμένη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, μέτρο που κάνει λάστιχο τις εργασιακές σχέσεις, μέτρο που εξοντώνει οικονομικά και σωματικά τους μικρούς ΕΒΕ, μέτρο που ενισχύει την ανταγωνιστικότητα των μεγάλων επιχειρήσεων.

Η ΤΕ του ΚΚΕ προειδοποιεί το λαό των νησιών μας ότι αυτός ο δικομματικός καυγάς, με τη συνδρομή και όλων των δυνάμεων του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και της ευρωένωσης, κρύβει την αλήθεια. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καλούν τον λαό να στηρίξει το πρόγραμμά τους, που είναι πρόγραμμα εναρμονισμένο με τις κατευθύνσεις της ΕΕ υπέρ του κεφαλαίου και σε βάρος των λαϊκών αναγκών. Ακολουθώντας την πολιτική αναδιανομής της φτώχειας, τάζουν ουσιαστικά ψίχουλα για την επόμενη μέρα, και αυτό γιατί είναι κοινή στόχευση στο να μάθει ο λαός να είναι ευχαριστημένος με τα λίγα, να σκύψει το κεφάλι του, να αποδεχτεί τον καπιταλισμό και την ΕΕ. Ανταγωνίζονται, ποιος θα διαμορφώσει τις ιδανικότερες συνθήκες επενδύσεων για τα μονοπώλια και τις μεγάλες επιχειρήσεις, παραχωρώντας τους και άλλα προνόμια, για μια ανάπτυξη από την οποία οι εργαζόμενοι δεν έχουν να προσμένουν τίποτε.

Η ΤΕ του ΚΚΕ καταγγέλλει τις προβοκάτσιες του ΣΥΡΙΖΑ περί «συμπόρευσης των οργανώσεών του με το ΚΚΕ» αλλά και την ψιθυρολογία για δήθεν «συμφωνία πριμοδότησης του ΣΥΡΙΖΑ για να φύγει μια για πάντα η δεξιά». Αυτά ανήκουν στην ίδια βρώμικη επίθεση «αγάπης» στο ΚΚΕ που εγκαινίασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί δήθεν ανοχής του ΚΚΕ αλλά και στη λογική της «χαμένης ψήφου στις μονοεδρικές» που ζήσαμε χρόνια με το ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το θράσος με αυτές τις βρωμιές να ζητά ανοχή στην αυριανή κυβέρνησή του από τον άνθρωπο που αισθάνεται αριστερός – ριζοσπάστης και απαιτεί στήριξη του ΚΚΕ για να σωθούν η ΕΕ η ευρωζώνη και τα μονοπώλια, δηλαδή οι υπεύθυνοι για τη δραματικές συνθήκες τις οποίες σήμερα βιώνει ο λαός.

Ο λαός πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του. Να μη πέσει ξανά στις παγίδες που βάζουν οι δύο διεκδικητές της αστικής διαχείρισης και οι όποιες τσόντες τους («Ποτάμι», ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΙΔΗΣΟ κ.ά.) που θα τον οδηγήσουν σε νέες περιπέτειες. Σήμερα ο λαός της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης μπορεί να δει ξεκάθαρα πως ότι κέρδισε ήταν αποτέλεσμα διεκδίκησης και το ΚΚΕ ήταν στο πλάι του. Αύριο με ένα ισχυρότερο ΚΚΕ – μέσα και έξω από τη Βουλή – και με ένα δυναμωμένο και αποφασισμένο κίνημα θα μπορέσει να διεκδικήσει από καλύτερη θέση αυτά που του έχουν πάρει, ενώ παράλληλα θα ανοίγει το δρόμο για την δική του εξουσία, την εξουσία που θα του εξασφαλίσει την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του, με έξοδο από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων.

Αργοστόλι 18 Γενάρη 2015

ΤΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΚΚΕ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer