Ένας νόστιμος τρόπος για να για να φάτε τον τόνο κάπως διαφορετικά….
Υλικά συνταγής:
Για τα κεφτεδάκια:
2 βαζάκια τόνου σε φιλέτο, όχι σε τρίμμα
3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο μουσκεμένες και στραγγισμένες καλά
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1 αβγό
1 κουτ. γλυκού κολιανδρο σε σκόνη
2 κουτ. σούπας μαϊντανό φρέσκο ή αποξηραμένο
αλάτι
πιπέρι
Για τη σάλτσα ντομάτας:
1 κονσέρβα με ντομάτα ψιλοκομμένη και το χυμό της (400 γρ. περίπου)
1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
1 κουτ. σούπας βασιλικό αποξηραμένο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Βήμα 1
Στραγγίζετε πολύ καλά τον τόνο από τα υγρά της κονσέρβας και τον θρυμματίζετε με ένα πιρούνι. Τον τοποθετείτε σε μια σαλατιέρα και τον ενώνετε με τα υπόλοιπα υλικά για τα κεφτεδάκια. Ζυμώνετε καλά τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Βήμα 2
Πλάθετε το μίγμα σε κεφτεδάκια. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, προσθέτετε την ψιλοκομμένη ντομάτα με το χυμό της, τον πελτέ και 2 φλιτζάνια νερό. Καρυκεύετε με το αλατοπίπερο, τη ζάχαρη, τη ρίγανη και το βασιλικό. Αφήνετε τη σάλτσα να πάρει μια βράση και χαμηλώνετε τη φωτιά.
Βήμα 3
Προσθέτετε τα κεφτεδάκια τόνου στη σάλτσα και τα σιγοβράζετε για 20 λεπτά. Σερβίρετε τα κεφτεδάκια τόνου με τη σάλτσα τους. Συνοδεύετε με λίγο ρύζι basmati η ζυμαρικά.