Οι συνεργαζόμενοι Φορείς καλούν τα μέλη τους, κατοίκους, επαγγελματίες και φορείς της ευρύτερης Περιοχής Καραϊσκάκη - Βάθη – Στ. Λαρίσης σε μια ισότιμη συνεργασία και δράση
Κεφαλλονίτες, Ιθακήσιοι και Κερκυραίοι της Αθήνας ενώνουν τις δυνάμεις τους
Κοινωνία
17/11/2014 | 11:18

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση  αλληλογνωριμίας μεταξύ των Διοικήσεων των Φορέων:

-Εξωραϊστικός-Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Παύλου                                                          

-Ομοσπονδία Κερκυραϊκών Συλλόγων  Αττικής (Ο.ΚΕ.Σ.Α.)                               

  -Ομοσπονδία Κεφαλονίτικων και Ιθακησιακών Σωματείων (Ο.Κ.Ι.Σ.)

Η εκδήλωση έγινε το Σάββατο 1η Νοέμβρη παρουσία Στελεχών των Διοικήσεων και Επιτροπών των συνεργαζόμενων Φορέων  στον Κήπο και Γραφεία της ΟΚΕΣΑ  και συνοδεύτηκε με μικρό καλλιτεχνικό πρόγραμμα από  κλιμάκιο της Κεφαλονίτικης Μαντολινάτας με: σοπράνο  την Κυριακούλα Τσαγκαράτου, μαντολίνο Κώστας Πανταζάτος, κιθάρα Βασίλης Παντα- ζάτος και απαγγελία ποιημάτων από το Φώτη Αρμένη, ηθοποιό και  Πρόεδρο Οργανισμού Εταιρικών Θιάσων ΣΕΗ. Προσφέρθηκε δε και  μπουφές από τους τρεις Φορείς.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν η Πρύτανης του Ιόνιου Πανεπιστημίου κυρία Αναστασία Σαλή-Πασαλή, ο εκπρόσωπος του Δήμου Αθηναίων  κύριος Ευθυμίου, ο Καθηγητής του Πολυτεχνείου κύριος Παναγιώτης Καρύδης  και ο Διευθυντής της Πανελλήνιας Ομο- σπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος κύριος  Χαράλαμπος Παύλου.

Η εκδήλωση ήταν στα πλαίσια της από 29/9/2014 Εισήγησης των Προέδρων των 3 Φορέων κυρίων  Δρόσου  Αναστάσιου, Μιχαλάτου Γεώργιου,    Ζωχιού Ιωάννη, ως αποτέλεσμα ιδιαίτερης διαβούλευσης  το καλοκαίρι 2014

Η Εισήγηση, ως απόφαση πλέον των Διοικήσεων  των 3 Φορέων που εδρεύουν και δραστηριοποιούνται στην Περιοχή με κέντρο το τρίγωνο που οριοθετείτε από την Πλατεία Βάθη,  την Πλατεία Καραϊσκάκη και το Σταθμό Λαρίσης,  συγκροτεί τις προϋποθέσεις συνεργα- σίας σε πολιτιστικά θέματα και δράσεις  με επιδίωξη την πολιτιστική αναβάθμισή  της.

Περιοχή, που γειτνιάζει με τις υπό αναβάθμιση  Μεταξουργείο και  Κεραμικό και από τη θέση της  αποτελεί τη φυσική πύλη εισόδου της πόλης των Αθηνών και  για την αναβάθμισή της  απαιτούνται συνεργασίες, να ασκούνται πιέσεις  και να δίνονται οργανωμένες  μάχες.

Με την αρχή ότι ο πολιτισμός των πόλεων είναι ταυτόσημος με τον  πολιτισμό  των ανθρώ- πων που τις κατοικούν και με το  δεδομένο της υπερτοπικής σημασίας της Περιοχής του τριγώνου  Βάθη- Καραΐσκάκη – Σταθμού Λαρίσης καθώς και  των όμορων συνοικιών  και με αναφορά στις ιδέες από το Ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας  για τη δημιουργία τόξου αρχαιολογικών και ελεύθερων χώρων που ξεκινάει από την περιοχή του Ηilton και καταλήγει στην Ακαδημία Πλάτωνος, εκφράζεται η  αισιοδοξία  για το ενδιαφέρον των κατοίκων και  την κινητικότητα των κοινωνικών φορέων.

Σε αυτά τα πλαίσια,  με σεβασμό στην  αρχή  της μεταξύ τους  ισοτιμίας,  της  συναπόφασης και της  ανεξαρτησίας,  πέρα από τα ίδια προγράμματα,   οι τρεις Φορείς συναποφάσισαν τη σταδιακή ανάπτυξη κοινών δράσεων στην Περιοχή όπως παρακάτω:

Α. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ  ΤΜΗΜΑΤΩΝ:  Χορευτικού(άμεσα) – Χορωδιακού – Θεατρικού.

Β. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Τρεις κοινές ετήσιες  σταθερές εκδηλώσεις:

  1. Εορτασμός των Απόκρεω την τελευταία Κυριακή των Απόκρεω.
  2. 2. Διοργάνωση καλοκαιρινού Φεστιβάλ με Μουσικές σκηνές , νεανικά συγκροτήματα, οργάνωση συμμετοχής καταστημάτων της Περιοχής, πιθανή λειτουργία και Λούνα παρκ.
  3. 3. Διοργάνωση εκδηλώσεων κάθε Οκτώβρη σε ημερομηνία που θα συμπίπτει με την Απελευθέρωση  της  Αθήνας.

Γ. ΑΛΛΕΣ ΚΟΙΝΕΣ  ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ:

1- Δημιουργία φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου με αξιοποίηση studio  της  φίνος φίλμ.

2-  Εκδηλώσεις–Μουσικές βραδιές σε στέκια.

3- Δράσεις ‘Ελάτε να γνωριστούμε’ με παιχνίδια και  μεζεδάκι σε ανοιχτούς χώρους.

4- Θεματικοί περίπατοι ‘Ελάτε να γνωρίσουμε τη  γειτονιά μας’  καθώς και γύρω  περιοχές.

5-Συμμετοχή/πρωτοβουλίες στη συμβολή επίλυσης προβλημάτων με αστέγους, χρήστες κλπ

6- Βοήθεια σε φτωχές οικογένειες  με συγκέντρωση ρουχισμού και διανομή τροφίμων.

7- Ομαδικά παιχνίδια για παιδιά σε ανοιχτούς χώρους και σε συνεργασία με άλλους φορείς

8- Βράβευση αριστούχων μαθητών της περιοχής.

9- Πολυαρθρωτές επετειακές εκδηλώσεις με δραστηριότητας  που απευθύνονται σε  μικρούς και μεγάλους όπως τα Χριστούγεννα και τις αποκριές με εργαστήρια για παιδιά, φιλοξενία καραγκιόζη, παραμυθάδων και κλόουν και  συναυλίες για όλους.

10-Επισκέψεις σε φιλανθρωπικά  ιδρύματα για ψυχαγωγία-συντροφιά με τους  ενοίκους των.

Δ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:   Για ενημέρωση, προβολή των δραστηριοτήτων  και επικοινωνία θα αξιοποιηθούν   οι δυνατότητες του διαδικτύου. Άμεσα το fb.

Για την επίτευξη των παραπάνω θα υπάρξει συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων, τους άλλους φορείς της Περιοχής και των μεταναστών και  όλους τους κατοίκους   χωρίς διακρίσεις.

Οι συνεργαζόμενοι Φορείς καλούν τα μέλη τους, κατοίκους, επαγγελματίες  και φορείς της ευρύτερης Περιοχής Καραϊσκάκη – Βάθη – Στ. Λαρίσης σε μια ισότιμη συνεργασία και δράση για την επίτευξη των παραπάνω όπως θα σχηματοποιούνται και εμπλου- τίζονται στα πλαίσια και της ευρύτερης συνεργασίας.

Οι Συνεργαζόμενοι  Φορείς

Σύλλογος ΑΓ. ΠΑΥΛΟΥ               ΟΚΙΣ                             ΟΚΕΣΑ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer