Προσπάθησε να δώσει σε όλους το μήνυμα "η παράδοση οδηγεί την εξέλιξη" και έδωσε ώθηση στον μηχανισμό του πολιτισμού από άκρη σε άκρη του νησιού
ΚΕΔΗΚΕ: 207 πολιτιστικές εκδηλώσεις όλο το καλοκαίρι
Πολιτισμός
25/09/2014 | 19:41

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κεφαλονιάς μέσα από τις 207 πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού που διοργάνωσε, συνδιοργάνωσε, στήριξε, παρουσίασε και διαφήμισε, προσπάθησε να δώσει σε όλους το μήνυμα “η παράδοση οδηγεί την εξέλιξη” και έδωσε ώθηση στον μηχανισμό του πολιτισμού από άκρη σε άκρη του νησιού.

Με το μικρότερο κόστος που μπορούσαμε, καταφέραμε για κάθε ημέρα του καλοκαιριού να πραγματοποιούνται ταυτόχρονα εκδηλώσεις σε διάφορα σημεία της Κεφαλονιάς.

Ήταν μεγάλη ικανοποίηση για την Κ.ΕΔΗ.ΚΕ. οι εμφανίσεις των τμημάτων καλλιτεχνικής παιδείας.

Οι μπάντες μας, οι χορωδίες, μαντολινάτες, το εικαστικό εργαστήρι, τα τμήματα παραδοσιακών χορών με τις εκδηλώσεις τους αγκαλιάστηκαν και χειροκροτήθηκαν θερμά από τον κόσμο.

Πραγματοποιήθηκαν μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις- αφιερώματα σε Κεφαλλονίτικα  άγνωστα χοροτράγουδα.

Ενισχύθηκαν και παροτρύνθηκαν τα νέα παιδιά καλλιτέχνες του νησιού μας, τα οποία λόγω της μουσικής παιδείας τους χάρισαν συγκίνηση και χαρά στο γνώριμο κοινό αλλά και σε όλους όσους τους παρακολούθησαν.

Φιλοξενήθηκαν καταξιωμένα μουσικά σχήματα εκτός Κεφαλλονιάς.

Έγιναν λαογραφικές έρευνες και παρουσιάσεις βιβλίων.

Δόθηκε πολιτιστική έμφαση στα θρησκευτικά πανηγύρια μας και στις Μεγαλοπρεπείς Λιτανείες Ιερών εικόνων.

Ενισχύθηκαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι σε όλο το νησί των οποίων η δράση και η προσφορά είναι αξιέπαινη.

Φιλοξενήθηκαν Θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους από όλη την Ελλάδα, έτσι οι Κεφαλλονίτες και οι επισκέπτες απόλαυσαν τα καλύτερα θεάματα.

Πραγματοποιήθηκαν εκθέσεις ζωγραφικής και Συνέδρια.

Βαρκαρόλες σε Ληξούρι, Άσσο και Αγία Ευφημία.

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας φιλοξένησαν μεγάλα αθλητικά γεγονότα.

Πραγματοποιήθηκαν παραδοσιακοί αγώνες δρόμου σε όλα τα Δημοτικά τμήματα με μεγάλη συμμετοχή.

Η Εβδομάδα Λαϊκού Πολιτισμού ήταν πραγματική γιορτή προβολής των τοπικών προϊόντων μας.

Το Πολιτιστικό Καλοκαίρι ολοκληρώθηκε με επιτυχία χάρη στον επαγγελματισμό και την υπερπροσπάθεια των εργαζομένων της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ, τόσο του διοικητικού όσο και του καλλιτεχνικού και τεχνικού προσωπικού. Τα μεμονωμένα περιστατικά δυσκολιών ενσωματώθηκαν στον καλό σκοπό που υπηρετούμε και στην ικανότητα διαχείρισής τους.

Η συμβολή των χορηγών ήταν καθοριστική, καταξιωμένοι επαγγελματίες συμμετείχαν ενεργά με τις χορηγίες τους στο έργο Πολιτισμού.

Η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. ευχαριστεί θερμά: την Kefalonian Lines, το Art cafe Au bord de I΄eau, την ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ, την VODAFONE, το καφέ White, το κατάστημα παιχνιδιών YOYPI, το εστιατόριο ¨ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ¨, Πανταζάτος market, Ελαστικά Μαζαράκης, εστιατόριο ¨Στατέρι¨, Day Light ηλεκτρικά είδη, DIATHERMIKI Aφοί Νικολετάτου.

Ευχαριστούμε θερμά για την αμέριστη εθελοντική συμπαράστασή τους:

  • Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Ναυαγοσωστών.
  • Το Τμήμα Ελληνικής Αστυνομίας.
  • Τους ιατρούς αγώνων δρόμου: Γάκη Μιχάλη και Παλιάρο Πλάτωνα.
  • Την Ομάδα Δασοπροστασίας.

Ευχαριστούμε τα Μ.Μ.Ε. γιατί βρίσκονταν σε όλες τις εκδηλώσεις και κάλυψαν

δημοσιογραφικά την πολιτιστική δράση του Καλοκαιριού.

Στην Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. προσπαθήσαμε να στηρίξουμε τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό γιατί έχουμε βαθιά επιθυμία να συγχρονίσουμε την παράδοση με την τεχνολογία και την εξέλιξη.           Πιστέψαμε ότι μπορεί να λειτουργήσει αυτό ενεργοποιώντας δραστικά τη νέα γενιά.

Συνεχίζουμε κρατώντας το στόχο αυτό ξεκάθαρο ως βασικό στοιχείο του οράματός μας και με μεγάλη ικανοποίηση βλέπουμε να πραγματώνεται βήμα- βήμα.

Επικεντρώνουμε την προσοχή μας σε ότι αγαπήσαμε και κληρονομήσαμε συμμετέχοντας έτσι στη γέννηση ενός καλύτερου μέλλοντος, το οποίο θα είναι αποτέλεσμα των επιλογών μας.

Γι΄ αυτό καλούμε μικρούς και μεγάλους να εγγραφούν στα τμήματα καλλιτεχνικής παιδείας της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. (Μπάντες, Χορωδίες, Μαντολινάτες, Θεατρικό τμήμα, Τμήμα κλασσικού χορού, Τμήμα Ζωγραφικής.), για να μεγαλώσουν τα παιδιά μας με τις αρχές του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.

Σας ευχόμαστε, Καλή και δημιουργική σχολική, πολιτιστική και αθλητική χρονιά!!!

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ. της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ

Ο Πρόεδρος

Άγγελος Κωνσταντάκης

kedhke (2) kedhke (3) kedhke (4) O kedhke (6) kedhke (7) kedhke (8) kedhke (9)

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer